Deittisivustot haltuun! Tässä Top-10 parhaat deittisivut vuodelle 2020

deittisivustot 2020Eli mikä on se paras deittisivusto, josta oikeasti löytää seuraa vuonna 2020?

Tässä artikkelissa 10 kappaletta suosittuja suomalaisia deittisivustoja listattuna.

Saatat olla jo kuullut itsensäkidutuspelistä nimeltään Tinder?

Moni suomalainen sinkku on kyllästynyt sen pinnalliseen nykymenoon ja on ”palannut” näille alla mainituille vanhoille kunnon deittisivustoille.

Eli jos olet hakemassa parisuhdetta, yhden yön seuraa tai vaikkapa vain uusia ystäviä, ja haluat oikeasti tavata uusia ihmisiä kasvotusten, nämä deittisivustot ovat sinulle.

Aloitetaan. Ensin listattuna ne Suomen parhaat deittisivut ja artikkelin lopulla vielä 5 pikavinkkiä, joiden avulla pääset hyvään alkuun itse sivustolla:

1. Eliittikumppani – pääasiassa koulutetut, yli 30-vuotiaat sinkut

paras deittisivusto

Eliittikumppani.fi:ssä on paljon asiallisia yli 28-vuotiaita sinkkuja, jotka haluavat löytää itselleen sopivan kumppanin.

Ei siis kannata antaa sivuston nimen hämätä vaan jos haluat tavata koulutettuja uraihmisiä, suuntaa Eliittikumppaniin. Sivustolla ei ole käyttäjilleen mitään tulo- tai tittelivaatimuksia (muuta kuin 18 vuoden ikä), mutta pääosin käyttäjät ovat hieman enemmän suorittajatyyppiä kuin sohvallamakaajaa.

Liittyessä Eliittikumppaniin täytetään persoonallisuustesti. Kyseessä on itse asiassa varsin mielenkiintoinen testi, jonka täyttämällä opit itsekin mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota seuranhaussa ja tulevassa kumppanissa.

Eli täytät testin ja sen jälkeen näet kenen kanssa sinut on ”matchatty”. Ilmaiseksi pääsee hyvään alkuun eli kokeile pois:

Kokeile ilmaiseksi Eliittikumppania!


2. E-kontakti – kaikille sopiva, laadukas deittisivusto

parhaat deittisivustot

E-kontakti.fi on erittäin hyvin toimiva sivusto, jossa kumppaniehdokkaiden etsiminen on helppoa ja vaivatonta. Kuuluu Alma Mediaan ja heillä on vahva mainostus esim. Iltalehden sivuilla. Eli käyttäjiä on RUNSAASTI.

Sinkkuja on siis sen verran paljon, että asuit sitten missä päin Suomea tahansa, pitäisi deittiseuraa olla aina tarjolla. E-kontaktissa on varsin hyvä haku-toiminto, jolla voit hakea käyttäjiä omien mieltymystesi mukaan, esimerkiksi alkoholinkäytöt, tupakoimiset, lapsitoiveet, fyysiset mitat ja niin edelleen.

Kokeile ilmaiseksi E-kontakti.fi:tä


3. 50plusmatch – vain yli 50-vuotiaille sinkuille suunnattu laadukas deittisivusto [Treffimaisteri tarjoaa 3 päivää ilmaiseksi]:

Deittisivusto 50+

Oletko yli 5-kymppinen sinkku?

Siinä tapauksessa suuntaa 50plusmatch.fi:hin. Sivusto ei ole pelkästään ”romanttiseen” seuranhakuun suunnattu vaan siellä voi etsiä ihan vain uusia ystäviäkin.

Täällä käyttäjät ovat aktiivisia ja kaikille avoimella keskustelufoorumilla voi vaihtaa päivän kuulumisia käyttäjien kesken. 50plusmatch on ominaisuuksiltaan yksi monipuolisimpia ja parhaita deittisivustoja, eli varsin tasokas sivusto on kyseessä. Tällaisen kun saisi meille alle 5-kymppisillekin. Mutta jos olet 50+, käy kokeilemassa.

HUOM. Nyt, heinäkuussa 2020, Treffimaisteri tarjoaa 3 päivää ilmaiseksi 50plusmatchiin, kun liityt alla olevan napin tai yllä olevan linkin kautta.

Kokeile ilmaiseksi 50plusmatch.fi:tä!


4. Victoria Milan – paras deittisivusto seksiseuranhakuun (varatuille, mutta myös sinkuille)

deittisivusto varatuille

VictoriaMilan.fi on varatuille ja seksiseuraa etsiville suunnattu palvelu. Se on – hieman yllättäen – yksi Suomen vilkkaimmin liikennöityjä deittisivustoja. Eli sänkypainin harrastajien keskuudessa suosittu deittisivu kyseessä.

Se sopii niin varatuille, sinkuille kuin myös pariskunnillekin, jotka etsivät lähinnä seksiseuraa. Tällä sivustolla ei siis etsitä parisuhteita vaan ihan vain vapaamielisempää seuraa. Palvelussa on panostettu myös yksityisyyteen, eli voit esimerkiksi itse päättää kenelle käyttäjille kuvasi näytetään. Eli se yliutelias työkaveri tai naapurin Jorma ei pääse kovin helpolla kyttäämään tekemisiäsi. Jos seksi maistuu kuumien kotimammojen tai varattujen alfa-urosten kanssa, käy kokeilemassa:

Kokeile ilmaiseksi VictoriaMilania!


5. Match.com – deittisivusto asialliseen seuranhakuun

parhaat deittisivustot 2020

fi.match.com, eli kansainvälisesti tunnetun match.comin Suomi-sivusto on hyvä deittisivusto varsinkin pääkaupunkiseutulaisille ja kansainvälisempää tunnelmaa kaipaavalle. Sivusto nimittäin tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös muiden Match-maiden sinkkuihin.

Mutta, pääasiassa tapaat kyllä suomalaisia sinkkuja tällä sivustolla ja etenkin hieman kypsemmän ikäistä väkeä. Sanotaanko arviolta, että yli 28-vuotiaita on tällä sivustolla paljon ja etenkin siellä pääkaupunkiseudulla sekä kenties Turun ja Tampereen seudulla.

Käy kokeilemassa ja bongaa itsellesi asiallista treffiseuraa:

Kokeile ilmaiseksi Matchia!


6. Happy Pancake – paras ilmainen deittisivusto?

deittisivustot 2020 happypancake

Happypancake on asiallinen ja ilmainen deittisivusto, jossa suurin osa jäsenistä osuu 26-45 vuoden ikähaarukkaan.

Iloinen pannukakku on hyvä sivusto löytää seuraa tositarkoituksella tai vaikka vähemmänkin vakavaa seuraa.

Tosin, sivusto meni lukijoidemme mielestä jossain määrin ”pilalle”, kun sitä uudistettiin hiljattain. Enää näin vuonna 2020, palvelusta ei kuulemma löydä yhtä paljoa käyttäjiä kuin sivuston vanhassa versiossa. Joskus siis pitäisi siis uskoa sanontaa ”älä korjaa sitä, jos se ei ole rikki”. Mutta, näillä mennään.


7. OkCupid – hipsterit ja taiteilijat huomio

deittisivut 2020

OkCupid on melko tuntematon treffisivusto ja deittisovellus Suomessa, mutta käyttäjiä on kuitenkin jonkun verran. Jos olet helsinkiläinen sinkku, ja edustat jotain valtavirrasta poikkeavaa ideologiaa tai jopa seksuaalista suuntautumista, saatat löytää täältä itsellesi sopivaa seuraa.

Lisäksi jos olet kiinnostunut ulkomailla asuvista sinkuista; hipstereistä, taiteilijoista, vähemmistöseksuaaleista ynnä muista vähemmistöön kuuluvista ihmisistä, käy kokeilemassa OkCupidia. Sieltä on helppo etsiä käyttäjiä haluamastasi maailman kaupungista (jossa OkCupid on toiminnassa).


8. Suomi24 Treffit – iso deittisivusto, myös nuorille

deittisivut suomi24

Suomi24 Treffit – vanha legendaarinen deittisivusto, joka on operoinut jo internetin alkuajoista lähtien. Oli aikoinaan kenties se maan paras deittisivusto, mutta sittemmin muuttunut makkarafestivaaleiksi.

Eli tällä sivustolla lienee edelleen valtavat määrät miehiä – viimeksi tarkisteltaessa miesten osuus oli noin 70 %. Sivustolla on kyllä paljon käyttäjiä, mutta meininki saattaa varsinkin naisen näkökulmasta olla melko villiä. Sivusto soveltuu jossain määrin myös nuorille sillä ikäraja on vain 16 vuotta.


9. Kotisataman deitti – kristityille ja hengellisille sinkuille suunnattu deittisivusto

kristillinen deittisivusto

Pettämissivustoista ja muusta saastaisuudesta päästäänkin sopivasti kristillisiin arvoihin:

Kotisataman deitti on kristillinen deittipalvelu, joka on yllättävän suosittu kansalaisten keskuudessa. Sivusto on tosin maksullinen ennen kuin ensimmäistäkään kumppaniehdokasta pääsee näkemään. Eli siitä pientä miinusta. Mutta, mikäli etsii kristittyä kumppania tässä maallistuneessa ja hullussa nykymaailmassa, tältä sivustolta saatat vielä löytää kristityn harvinaisuuden.


10. Badoo – kansainvälinen, deittisivun ja sosiaalisen median risteymä

Badoo.com on aggressiivisen markkinointinsa ansiosta noussut yhdeksi maailman suosituimmaksi deittisivustoksi. Kun katsotaan Googlen hakutilastoja Suomesta, on Badoo yllättävänkin suosittu deittisivusto.

Moni on tosin joutunut sinne tahtomattaan, kun heidän profiilikuvansa ja tietonsa on puoliväkisin ”kaapattu” Facebookista Badoohon. Eli heidän Facebook-tietojensa perusteella on luotu automaattisesti Badoohon profiili. Ei oikein kiva.

Badoossa on hämmästyttävät yli 400 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Se on – lyhyesti sanottuna – jonkinlainen flirttailusivusto nuorille. Voit saada palautetta omasta ulkonäöstäsi ja kuvistasi ja sitten lähetellä hymiöitä, kommentteja ja muuta ”kivaa” mitä teinit nyt tykkäävätkään tehdä netissä.

Mutta, jos etsit seuraa Suomesta, kannattaa mieluummin suosia listan alkupään deittisivustoja.

Ja sitten:

Muita deittisivustoja suomalaisille?

Suomen parhaat deittisivustot oli siinä – ainakin niiltä osin, jotka kannattaa mainita.

Edellä mainituilta deittisivuilta pitäisi löytyä kaikille seuraa, olit sitten perus-Pertti tai Pirkko, oli seksuaalinen suuntautumisesi mikä tahansa (yllä mainituilla sivustoilla voi hakea seuraa myös samaa sukupuolta edustavista ihmisistä), ja olit minkä ikäinen tahansa.

Jos puolestaan etsit ns. ”niche dating” -sivustoja, eli jotka on vain jollekin pienelle ja tietylle ihmisryhmälle suunnattu (esim. maanviljelijäsinkut, spirituaaliset sinkut, tietokonepelien pelaajat – mitä näitä nyt onkaan), niitä löytyy enemmän sitten englanninkielisestä maailmasta. Google löytää. Päivitys: Suomessakin on yksi ”henkisille, muttei välttämättä uskonnollisille” sinkuille suunnattu deittisivusto, Aurinkokivi.com.

Tai sitten moni suomalainen mies etsii naista ulkomailta tänä päivänä, kun esimerkiksi miesten oma versio feminismistä eli MGTOW-ilmiö kasvattaa suosiotaan. Esimerkiksi ThaiCupid on suosittu thaimaalaisten naisten bongaamiseen tai vaikkapa UkraineDate on suosittu ukrainalaisista naisista kiinnostuneelle.

5 pikavinkkiä, joilla otat deittisivut onnistuneesti haltuun:

Loppuun vielä pikavinkit, jotta saat mahdollisimman sujuvan alun nettideittailuusi:

1. Kirjoita deittiprofiilisi esimerkiksi seuraavalla yksinkertaisella ”kaavalla”:

Eli moni pähkäilee ja tuskailee, kun siinä edessä on se deittiprofiilin tyhjä tekstiruutu, johon pitäisi keksiä tekstiä itsestään. Tässä yksinkertainen kaava sen täyttämiseen:

 • Kerro itsestäsi, harrastuksistasi ja mikä on sinulle tärkeää elämässä
 • Kerro millaista kumppania etsit (älä unohda tätä!)

Kun kerrot millaista kumppania etsit ja profiilin lukija tunnistaa siitä itsensä, saat takuulla enemmän yhteydenottoja verrattuna siihen, että jauhat vain itsestäsi. Selaile muiden profiileja ja ota sieltä hieman mallia ja inspiraatiota oman profiilin kirjoittamiseen!

2. Tällaiset kuvat toimivat deittisivustoilla (vinkit etenkin miehille):

Kuvat ovat erittäin tärkeitä deittisivustoilla. Eli nyt kaiva esiin ne parhaat otokset itsestäsi. Tarvittaessa ota uusia kuvia (mutta miehet huomio; ei mitään hämäriä vessa-selfieitä aurinkolasit päässä – ne eivät yleisesti ottaen pure naisiin).

Tässä muutama vinkki ja ajatus kuvien valintaan ja ottamiseen – usko pois, nämä pohdinnat perustuvat ihan tutkimuksiin, joissa on haettu sitä deittisivustoilla parhaiten ”toimivaa” kuvaa miesten ja naisten deittiprofiileihin:

Profiilissa on hyvä oltava ainakin yksi selkeä kasvokuva – ei tarvitse aivan passikuvaa olla, mutta esimerkiksi vyötäröstä ylöspäin rajattu kuva, josta näkyy selkeästi kasvosi.

Aktiviteettikuvat toimivat loistavasti etenkin miehille. Jos sinulla on kuvia reissusta tai jonkin harrastuksen parista, laita ainakin yksi tällainen. Jos aletaan oikein filosofoimaan, ovat miehet luonnostaan se ”aktiivinen” sukupuoli ja naiset ”passiivinen”. Aurinko paahtaa – kuu on rauhallinen, mies metsästää – nainen keräilee, munasolu on passiivinen – siittiö ui ja tunkeutuu. Eli mies, osoita kuvissasi olevasi aktiivinen.

Naisten kohdalla toimii usein selfiet ja kuvat, jossa katsot suoraan kameraan. Miesten kohdalla puolestaan selfiet ovat tutkimusten mukaan huonompi valinta. Ehkä selfieitä ottavaa miestä pidetään jotenkin turhamaisena ja/tai naisellisena? Joidenkin tutkimusten mukaan miehelle paras kuva on sellainen, jossa hän katsoo kamerasta poispäin ja nauraa eli hän on jossain sosiaalisessa tilanteessa (eikä ole edes tietoinen, että hänestä otetaan kuvaa).

Naisten kannattanee välttää liian rohkeita tai paljastavia otoksia itsestään, mikäli etsit parisuhdetta. Mikäli haussa on sänkypainikumppani, sitten toki bikini-kuvat kehiin.

3. Lähetä tällaisia ensimmäisiä viestejä (eikä pelkkiä ”moi”-viestejä!)

Moni (mies) lähettää naiselle pelkän ”moi”-viestin. Ei hyvä. Tällainen viesti on helppo vain ohittaa, koska se on tylsä eikä houkuttele naista edes vastaamaan siihen.

Parempi vaihtoehto:

Mainitse tai kysy jotain, josta hän kirjoitti profiilissaan tai jostain hänen kuvastaan (yhteinen harrastus/mielenkiinnonkohde). Näet vaikkapa kuvan Kreikasta tämän profiilissa – sano vaikka, että ”hyvältä näyttää, mistä otettu?”. Tai kehu jotain tiettyä asiaa jossain hänen kuvassaan.

Tällaisella viestillä osoitat, että olet lukenut ja katsonut hänen profiilinsa ajatuksen kanssa, etkä vain ”spämmää” yhtä ja samaa ”moi”-viestiä kaikille käyttäjille.

4. Älkää jahkailko, vaan lähtekää HETI kahville, kun vähänkään siltä tuntuu

Netissä chattaily ei vedä vertoja fyysiselle tapaamiselle, koska parisuhteessa on lopulta kyse niiden kuuluisien kemioiden kohtaamisesta. Älä siis avaudu koko elämääsi nettiin, vaan lähtekää pian oikeille treffeille, kun ja jos siltä tuntuu.

Ei siitä treffeille lähtemisestä kannata tehdä sen suurempaa numeroa. Käytte kahvilla ja jatkatte matkaa kupillisen jälkeen. Jos kolahtaa, niin kyllä te siitä päädytte toisillekin treffeille.

5. Pysy aktiivisena deittisivuilla usean viikon/kuukauden ajan!

Pysy aktiivisena seuranhaussa, vaikka ensimmäiset treffit menisivät penkin alle. Tai toiset. Tai kolmannet.

Kumppanin löytäminen on usein tuurista kiinni, joten se vaan vaatii usein pitkäjänteistä nettideittailua ja treffailua. Joskus se oikea saattaa löytyä heti, joskus siinä voi kestää kauemmin. Pääasia, että et luovuta ja kyynisty vaan jatkat positiivisesti nettideittailua ja uusien ihmisten tapaamista.

Ja muista, että näille deittisivuille liittyy päivittäin satoja ellei jopa tuhansia uusia käyttäjiä.

Eli vaikka et ensimmäiseltä istumalta löydä ketään mielenkiintoista ihmistä, sitoudu nettideittailuun esimerkiksi 2 viikon ajaksi. Tee itsellesi jonkinlainen haaste; ”nyt kahden viikon ajan selaan sivustoa vähintään 10 minuutin ajan ja lähetän vähintään 2 viestiä per päivä”. Mikään tavoittelemisen arvoinen asia elämässä ei tule helposti hopeatarjottimella. Eli myös nettideittailu vaatii usein kärsivällisyyttä ja ”työtä”!

Yhteenveto

Jos haluat löytää seuraa vuonna 2020, lienevät vanhat kunnon deittisivut parhaita apajia siihen.

Ja miksei kannata aktivoitua myös harrastusten ja muiden ”offline”-tapahtumien saralla – nykypäivänä voi ihmisiä tavata myös vanhanaikaisesti kasvotusten. Vai voiko? Laita mielipiteesi tuonne alla olevaan kommenttiosioon.

Mutta deittisivuista kun tässä puhutaan, niin mikäli lopputavoitteena on parisuhde (eikä vain seksiseuranhaku), Treffimaisteri suosittelee Eliittikumppani.fi:tä.

Käy kokeilemassa.

Mutta nyt: millaisia kokemuksia sinulla on deittisivustoista? Kommentoi.

23 KOMMENTIT

 1. Heippa treffimaisteri! E-kontakti’n sivuilta ei löydy kohtaa johon syöttää koodia, jolla voi käyttää palvelua maksutta kolmen päivän ajan.

  • Hei! Jos menet tilaus-sivulle ja sieltä katselet kohdan ”käytä etukoodisi tässä” – löytyykö? Lisätietoja E-kontakti -artikkelistamme.

 2. E-kontakti kokeiltu. Paljon väkeä, mutta suurin osa miehistä on passiivisia selailijoita ja ainoat jotka ottavat aktiivisesti yhteyttä ovat joko asiattomia ehdottelijoita tai kyselevät avainta kuva-albumiin, vaikka itsellänsäkään ei ole edes profiilikuvaa. Lisäksi sivulla on ns. match-kone, jolla pystyy lähettämään spämminä viestejä kaikille omiin hakuehtoihin sopiville ehdokkaille. Eli oma postilaatikko oli täynnä viestejä ”moi, kokeilen tässä match-konetta”. Kotimainen sivusto on siitä hyvä, että asiattomat pystyi antamaan ilmi suomenkieliselle asiakaspalvelulle. Oudon moni on valmis maksamaan pelkästä toisten kuvien selailusta. Paljon profiileja, joiden asiakkuus on vanhentunut, eli joihin ei ole kirjauduttu sisään enää pitkään aikaan, mutta silti tulevat näkyviin hakuihin ja sivun ehdotuksiin kun niitä ei ole vaivauduttu poistamaan. Turhauttava kokemus.

 3. Kokemukseni deitti sivuista eivät mairittele miespuolisia sivujen käyttäjiä. Ensin vieraillaan sivustoilla ja siitä useimmiten seuraa flirtti. Kun sitten vastaa flirttiin se jääkin siihen. Ei osata käyttäytyä. Vaikka vaan tervehdyksellä vastaisi. Onko näin isolla joukolla tapana elävässä elämässä, jos joku tervehtii, tervehdykseen ei vaivauduta vastaamaan. SeKään ei ilmeisesti ole mitään uutta, vaikka olen rajannut haussani iän, sivuillani kuitenkin on ihan teinipojista alkaen viisastelijoita. No, mutta sille kai ei siellä maailmassa voida mitään, siksi olenkin oikeastaan vain käväissyt siellä ja tullut todenneeksi etten kuulu niille sivuille ! Harmittaa !

  • Jos lähettää pelkän ”moi”-viestin, siihen moni jättää vastaamatta. Kommentoi tai kysy jotain henkilön profiilista tai kuvista, niin juttu saattaa lähteä paremmin ”käyntiin”!

  • Kokeile esim. 50plusmatch.fi:tä! Löytyy kypsempää.

 4. 50plus esittelyssänne ei tapahdu mitään, kun yritän avata ilmaisen kokeilun.

  • Hyvin hiljaista pitelee Suomessa. Vaikuttaa olevan suositumpi muissa maissa esim. Puolassa ja Norjassa.

 5. Älä suosi sitä eliittikumppania aina😊. Kaipaisin arvosteluja 50+ ilmais sovelluksista

 6. Hei! Voisiko tehdä top 5 ulkomaalaiset deittisovellukset? Mistä voi selata myös muuta maailmaa 🙂

  • Kätevin lienee ostaa Tinderin maksullinen puoli ja vaihtaa sijainti haluamakseen. Tai sitten OkCupidissa voi kätevästi selata eri maiden käyttäjiä.

 7. Hei, olen liittynyt 50-plus jäseneksi. Halusin muuttaa ikähaarukkaa profiiliini. Siellä ei kuitenkaan löydy paikkaa missä sitä muuttaa. Olen yrittänyt nyt useaan kertaan käydä profiilini tiedot läpi. Onko tuon tiedon muuttaminen mahdotonta?

  • Siis haettavan kumppanin ikähaarukkaa? Pitäisi kyllä onnistua. En pääse juuri nyt katsomaan, mutta kysytkö 50plusmatchin asiakaspalvelusta – he kyllä auttavat.

 8. Mikä on paras mesta sexitreffejä silmällä pitäen.sellinen missä ei oo feikki tai viihdeprofiilejä.
  Komea ukkomies kysyy?

 9. Hei onko viktoria milan paras vaihtoehto !
  Olen kuullut että siellä on feikkiprofiileja viihdeprofiileja
  Tuut seurustelee mut et ikinä tuu tapaa oikeasti käyttäjäjiäOnko näin?
  On kokemusta yhdeltä flirttisivulta!
  Onko viktoria milan luotettavampi sivu tässä!

 10. Match.com sivustoa ei kannata suositella. Kirjauduin sinne ja otin puolen vuoden jakson. Sen jälkeen tuli jokin tarjousilmoitus ja huomasin jälkeenpäin, että sivusto oli lisännyt tilaukseeni jonkin ylimääräisen palvelun – eli maksua oli kertynyt tuplasti se mikä oli alunperin tarkoitus. Juttelin sivustolla toisen jäsenen kanssa ja hänelle oli käynyt samalla tavalla, joten kyseessä on siis systemaattinen rahastus”jekku”. Laitoin sivuston helppariin viestiä, että en halunnut ko. toimintoa, joka oli kortilta veloitettu ja se pitää peruuttaa. Automaatti vastasi, että vastaavat 72tunnin sisällä. No, viikko mennyt eivätkä ole vastanneet. Eli näillä sivustoilla on se ongelma, että kukaan henkilökunnasta ei vastaa mitään, veloitukset kyllä ottavat kortilta. Tämän jälkeen en mene minnekään maksulliseen palveluun enkä suosittele kenellekään muullekaan. Tosi ikävä maku jäi tästä.

 11. Hei! Tinder ei ole mun juttu, suomi24 moni mies hakee vain seksiä. Haluaisin tutustua ulkomaalaisiin miehiin ulkomailla… USA, Thaimaa.. Onko match.com ainoa tie? Etsin vakavaa seuraa,rakkautta. En vain seksiä. Toisaalta uudet tuttavuudet muista maista ovat tervetulleita myös.

 12. ziisus mitä paskaa useimmat sivustot. Siel on kaikki huonon itsetunnon omaavat naiset jotka kaipaa vaan itsetunnon pönkitystä ja kun sen saavat, haluavat sitä lisää toiselta. Paskaa paskaa paskaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here