Deittisivustot haltuun! Tässä Top-10 parhaat deittisivut vuodelle 2023

deittisivustot 2020Mikä on se paras deittisivusto, josta oikeasti löytää seuraa?

Listatkaamme 10 kappaletta suosittuja suomalaisia deittisivustoja. Lopuksi vielä 7 tietämisen arvoista asiaa kuinka nettideittailussa pärjää vuonna 2023.

Saatat olla jo kuullut itsensäkidutuspelistä nimeltään Tinder?

Moni suomalainen sinkku on kyllästynyt sen pinnalliseen nykymenoon ja on ”palannut” näille alla mainituille vanhoille kunnon deittisivustoille.

Eli mikäli olet hakemassa parisuhdetta, yhden yön seuraa tai vaikkapa vain uusia ystäviä, ja haluat oikeasti tavata uusia ihmisiä kasvotusten, nämä deittisivustot ovat sinulle.

Aloitetaan. Artikkelin lopulla siis vinkit, joilla vältät pahimmat virheet ja edesautat menestymistä nettideiteillä. Mutta sitä ennen, tässä ne Suomen parhaat deittisivut:

1. Eliittikumppani – pääasiassa koulutetut, yli 28-vuotiaat sinkutparas deittisivusto

Eliittikumppani.fi:ssä on paljon asiallisia sinkkuja, jotka haluavat löytää itselleen sopivan kumppanin. Pääasiassa kolmenkympin ikäisiä ja sitä vanhempia.

Ei kannata antaa sivuston nimen hämätä vaan mikäli haluat tavata koulutettuja ja/tai uraihmisiä, suuntaa Eliittikumppaniin. Sivustolla ei ole käyttäjilleen mitään tulo- tai tittelivaatimuksia (muuta kuin 18 vuoden ikä), mutta pääosin käyttäjät ovat hieman enemmän suorittajatyyppiä ja älyllisesti aktiivista kansalaista kuin sohvallamakaavaa huutokauppakeisarin katsojaa.

Liittyessä Eliittikumppaniin täytetään persoonallisuustesti. Kyseessä on itse asiassa varsin mielenkiintoinen testi, jonka täyttämällä opit itsekin mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota seuranhaussa ja tulevassa kumppanissa.

Ensin täytetään testi ja sen jälkeen näet kenen kanssa sinut on ”matchatty”. Ilmaiseksi pääsee alkuun:

Kokeile ilmaiseksi Eliittikumppania


2. E-kontakti – lähes kaikille sopiva, laadukas deittisivustoparas deittisivu

E-kontakti.fi on erittäin hyvin toimiva sivusto, jossa kumppaniehdokkaiden etsiminen on helppoa ja vaivatonta. Sivusto kuuluu Alma Mediaan ja heillä on vahva mainostus esim. Iltalehden sivuilla. Eli käyttäjiä on RUNSAASTI.

Sinkkuja on siis sen verran paljon, että asuit sitten missä päin Suomea tahansa, pitäisi deittiseuraa olla aina tarjolla.

E-kontaktissa on varsin hyvä haku-toiminto, jolla voit hakea käyttäjiä omien mieltymystesi mukaan, esimerkiksi alkoholinkäytöt, tupakoimiset, lapsitoiveet, fyysiset mitat sun muut vastaavat ominaisuudet voi helposti filtteröidä mieluisiksi.

Kokeilemisen arvoinen sivusto etenkin aikuisille, vähintään 25-vuotiaille.

Kokeile ilmaiseksi E-kontakti.fi:tä


3. 50plusmatch – vain yli 50-vuotiaille sinkuille suunnattu laadukas deittisivustodeittisivusto 50plusmatch

Oletko yli 5-kymppinen sinkku?

Siinä tapauksessa kokeile 50plusmatch.fi:tä. Sivusto ei ole pelkästään ”romanttiseen” seuranhakuun suunnattu paikka vaan siellä voi etsiä ihan vain uusia ystäviäkin.

Täällä käyttäjät ovat aktiivisia ja kaikille avoimella keskustelufoorumilla voi vaihtaa päivän kuulumisia käyttäjien kesken. 50plusmatch on ominaisuuksiltaan yksi monipuolisimpia ja parhaita deittisivustoja, eli varsin tasokas sivusto on kyseessä.

Tällaisen kun saisi meille alle 5-kymppisillekin. Mutta jos olet 50+, käy kokeilemassa:

Kokeile ilmaiseksi 50plusmatch.fi:tä!


4. Victoria Milan – paras deittisivusto seksiseuranhakuun (varatuille, mutta myös sinkuille)

deittisivusto varatuille

VictoriaMilan.fi on varatuille ja seksiseuraa etsiville suunnattu palvelu. Se on – hieman yllättäen – yksi Suomen vilkkaimmin liikennöityjä deittisivustoja. Eli sänkypainin harrastajien keskuudessa suosittu deittisivu kyseessä.

Se sopii niin varatuille, sinkuille kuin myös pariskunnillekin, jotka etsivät lähinnä seksiseuraa. Tällä sivustolla ei siis etsitä parisuhteita vaan ihan vain vapaamielisempää seuraa. Palvelussa on panostettu myös yksityisyyteen, eli voit esimerkiksi itse päättää kenelle käyttäjille kuvasi näytetään ja kenelle ei. Ei siis pelkoa yliuteliaista tutuista tai tutuntutuista.

Jos siis seksideittisivusto on se mitä haet, käy kokeilemassa VM:ää.

Kokeile ilmaiseksi VictoriaMilania!


5. Match.com – deittisivusto asialliseen seuranhakuun

parhaat deittisivustot 2020

fi.match.com, eli kansainvälisesti tunnetun match.comin Suomi-sivusto on hyvä deittisivusto varsinkin pääkaupunkiseutulaisille ja kansainvälisempää tunnelmaa kaipaavalle. Sivusto nimittäin tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös muiden Match-maiden sinkkuihin.

Mutta, pääasiassa tapaat kyllä suomalaisia sinkkuja tällä sivustolla ja etenkin hieman kypsemmän ikäistä väkeä. Sanotaanko arviolta, että yli 28-vuotiaita on tällä sivustolla paljon ja etenkin siellä pääkaupunkiseudulla sekä kenties Turun ja Tampereen seudulla.

Käy kokeilemassa ja bongaa itsellesi asiallista treffiseuraa, tai lue lisää Match.com -kokemuksia täältä blogin puolelta.

Kokeile ilmaiseksi Matchia!


6. Happy Pancake – paras ilmainen deittisivusto?

deittisivustot 2020 happypancake

Happypancake on asiallinen ja ilmainen deittisivusto, jossa suurin osa jäsenistä osuu 26-45 vuoden ikähaarukkaan.

Iloinen pannukakku on hyvä sivusto löytää seuraa tositarkoituksella tai vaikka vähemmänkin vakavaa seuraa.

Tosin, sivusto meni lukijoidemme mielestä jossain määrin ”pilalle”, kun sitä uudistettiin hiljattain. Nykyään palvelusta ei kuulemma löydä yhtä paljoa käyttäjiä kuin sivuston vanhassa versiossa. Joskus siis pitäisi siis uskoa sanontaa ”älä korjaa sitä, jos se ei ole rikki”. Mutta, näillä mennään vuonna 2023.


7. OkCupid – kansainvälinen deittisivu ”vaihtoehtoisille” ihmisille

deittisivut 2020

OkCupid on melko tuntematon treffisivusto ja deittisovellus Suomessa, mutta käyttäjiä on kuitenkin jonkun verran. Jos olet helsinkiläinen sinkku, ja edustat jotain valtavirrasta poikkeavaa ideologiaa tai seksuaalista suuntautumista, saatat löytää täältä itsellesi sopivaa seuraa.

Lisäksi jos olet kiinnostunut ulkomailla asuvista sinkuista; hipstereistä, taiteilijoista, vähemmistöseksuaaleista ynnä muista vähemmistöön kuuluvista ihmisistä, käy kokeilemassa OkCupidia. Sieltä on helppo etsiä käyttäjiä haluamastasi maailman kaupungista (jossa OkCupid on toiminnassa).


8. Suomi24 Treffit – iso deittisivusto, myös nuorille

deittisivut suomi24

Suomi24 Treffit – vanha legendaarinen deittisivusto, joka on operoinut jo internetin alkuajoista lähtien. Se oli aikoinaan kenties se maan paras deittisivusto, mutta sittemmin sen maine on kenties hieman kärsinyt.

Tällä sivustolla lienee edelleen valtavat määrät miehiä – viimeksi tarkisteltaessa miesten osuus oli noin 70 %. Sivustolla on kyllä paljon käyttäjiä, mutta meininki saattaa varsinkin naisen näkökulmasta olla melko villiä. Sivusto soveltuu jossain määrin myös nuorille sillä ikäraja on vain 16 vuotta.


9. Kotisataman deitti / Valo-sovellus – kristityille ja hengellisille sinkuille suunnattu deittisivusto

kristillinen deittisivusto

Pettämissivustoista ja muusta likaisuudesta päästäänkin sopivasti kristillisiin arvoihin:

Kotisataman deitti on kristillinen deittipalvelu, joka on yllättävän suosittu kansalaisten keskuudessa. Sivusto on tosin maksullinen ennen kuin ensimmäistäkään kumppaniehdokasta pääsee näkemään. Eli siitä pientä miinusta.

Mutta, mikäli etsii kristittyä kumppania tässä maallistuneessa nykymaailmassa, tältä sivustolta saatat vielä löytää sellaisenkin kumppanin, joka on enemmän siveellisempien ja perinteisempien arvojen perään.

Ja tätä nykyä, vuonna 2023, Kotisatama deitin tuottama Valo-sovelluksesta on tullut yhä suositumpi deittipalvelu. Se kuvailee itseään rakkaussovelluksena, jossa arvomaailma yhdistää sinkut toisiinsa.


10. Badoo – kansainvälinen, deittisivun ja sosiaalisen median risteymä

Badoo.com on aggressiivisen markkinointinsa ansiosta noussut yhdeksi maailman suosituimmaksi deittisivustoksi. Kun katsotaan Googlen hakutilastoja Suomesta, on Badoo yllättävänkin suosittu deittisivusto.

Moni on tosin joutunut sinne tahtomattaan, kun heidän profiilikuvansa ja tietonsa on puoliväkisin ”kaapattu” Facebookista Badoohon. Eli heidän Facebook-tietojensa perusteella on luotu automaattisesti Badoohon profiili. Jos suosio perustuu tähän, niin ei hyvä.

Badoossa on hämmästyttävät yli 400 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Se on – lyhyesti sanottuna tavallaan jonkinlainen flirttailusivusto nuorille. Voit saada palautetta omasta ulkonäöstäsi ja kuvistasi ja sitten lähetellä hymiöitä, kommentteja ja muuta ”kivaa” mitä teinit nyt tykkäävätkään tehdä netissä. Perus digitaalista ”huumetta”

Mutta, jos etsit seuraa Suomesta ja haluat lähteä oikeille treffeille eli kohdata fyysisesti ihmisen siinä edessäsi, kannattaa mieluummin suosia listan alkupään deittisivustoja. Sieltä ne treffit järjestyy parhaiten. Ja jos ei järjesty, niin sitten vain viilaamaan sitä omaa deittiprofilia, kuvia ja miettimään muita uusia vinkkejä (josta kohta lisää, tuossa alempana).

Ja sitten:

Muita deittisivustoja meiltä ja maailmalta?

Suomen parhaat deittisivustot oli siinä – ainakin niiltä osin, jotka kannattaa mainita.

Edellä mainituilta deittisivuilta pitäisi löytyä kaikille seuraa, olit sitten perus-Pertti tai Pirkko, oli seksuaalinen suuntautumisesi mikä tahansa (yllä mainituilla sivustoilla voi hakea seuraa myös samaa sukupuolta edustavista ihmisistä), ja olit minkä ikäinen tahansa.

Jos puolestaan etsit ns. ”niche dating” -sivustoja, eli jotka on vain jollekin pienelle ja tietylle ihmisryhmälle suunnattu (esim. maanviljelijäsinkut, spirituaaliset sinkut, tietokonepelien pelaajat – mitä näitä nyt onkaan), niitä löytyy enemmän sitten englanninkielisestä maailmasta. Google löytää esimerkiksi hakusanoilla ”dating sites for x”. Suomalaisista ”niche”-deittisivustoissa mainittakoon yksi, eli ”henkisille, muttei välttämättä uskonnollisille” sinkuille suunnattu deittisivusto, Aurinkokivi.com.

Tai sitten moni suomalainen mies etsii naista ulkomailta tänä päivänä, kun esimerkiksi miesten oma versio feminismistä eli MGTOW-ilmiö kasvattaa suosiotaan. Esimerkiksi ThaiCupid on suosittu thaimaalaisten naisten bongaamiseen tai vaikkapa UkraineDate on suosittu ukrainalaisista naisista kiinnostuneelle. Vaikka nykypäivänä reissuun lähteminen on hieman vaikeampaa, on se ajanut myös ulkomaalaisia naisia yhä enemmän virtuaalisen deittailun pariin.

7 pikavinkkiä, joilla otat deittisivut onnistuneesti haltuun:

Loppuun vielä pikavinkit, jotta saat mahdollisimman sujuvan alun nettideittailuusi:

1. Mieti ja päätä ensin millaista seuraa etsit

Ennen kuin valitsee oman deittisivustonsa ja virittelee deittiprofiilinsa kuntoon, kannattaa miettiä omassa päässään, että millaista seuraa haluaa löytää. Ja sitten osata kommunikoida se oikealla tavalla sivuston muille käyttäjille.

Eli:

Jos etsii seksiseuraa, on parempi pitää juttu kevyempänä ja esimerkiksi huumoripitoisena. Miehille vinkiksi; jos kirjoittaa tyyliin ”Hei, olen Jorma ja etsin panoseuraa”, niin se ei välttämättä toimi naisiin. Ellet ole se tv:stä tuttu Tarjoushaukka-Jorma. Parempi todennäköisesti on kirjoittaa jotain tyyliin ”seuraa drinkille tai vaikka juoksulenkille?”. Ei kukaan täysipäinen nainen lähde suoraan nettideiteiltä jonkun tuntemattoman miehen kotiin vaan ensin tehdään yhdessä jotain hauskaa jossain yleisellä paikalla ja jos kemiat kohtaavat, niin siitä lenkkeillään samaan osoitteeseen harrastamaan vaakalenkkeilyä. Näin operoivat panomiehet.

Ja jos etsit parisuhdetta, sitten kannattaa puhua sellaisista arkisista asioista, kuten millaista arkielämää tykkää viettää, omista arvoista ja haaveista. Kuvailla hieman millaisen miehen tai naisen haluaisi tavata jne.

Eli jos kirjoittaa suoraan, että etsii ”seksiseuraa”, sitä tuskin tulee saamaan. Jos sanoo, että etsii ”vakavaa parisuhdetta”, sekin kuulostaa liian pelottavalta ja saattaa karkottaa potentiaaliset kumppanit. Idea on siis epäsuorasti kertoa mitä etsii.

2. Kirjoita deittiprofiilisi esimerkiksi seuraavalla yksinkertaisella ”kaavalla”:

Eli moni pähkäilee ja tuskailee, kun siinä edessä on se deittiprofiilin tyhjä tekstiruutu, johon pitäisi keksiä tekstiä itsestään. Tässä yksinkertainen kaava sen täyttämiseen:

 • Kerro itsestäsi, harrastuksistasi, mikä saa sinut nauramaan, mikä on sinulle tärkeää elämässä jne.
 • Kerro millaista kumppania etsit (älä unohda tätä!)

Kun kerrot millaista kumppania etsit ja profiilin lukija tunnistaa siitä itsensä, saat takuulla enemmän yhteydenottoja verrattuna siihen, että jauhat vain itsestäsi. Yllättävän moni kirjoittaa deittiprofiilissaan itsestään aivan kuin olisi itseensä rakastunut eikä edes ymmärrä, että hänen tulisi olla kiinnostunut jostain toisesta ihmisestä. Aivan kuten kahden ihmisen (joilla ei ole kovin vakavaa persoonallisuushäiriötä) välisessä keskustelussa on kyse kaksisuuntaisesta ajatustenvaihdosta. Myös deittiprofiilin kuuluisi olla ”kaksisuuntainen”, eli siinä kerrotaan omia ajatuksia, mutta yritetään kuvailla myös sitä toista osapuolta, jonka haluaisi löytää.

Yksi hyvä tapa keksiä tekstiä, on selailla muiden profiileja ja ottaa sieltä hieman mallia ja inspiraatiota oman profiilin kirjoittamiseen.

Ja yritä suurinpiirtein saada isot alkukirjaimet ja välimerkit oikeisiin kohtiin. Ei mitään boomerisekoilua tyyliin ”missä naisia tässä kova ukko olen työssä käyvä minulla on pankki tilillä rahaa löytyisikö timmiä 25 vuotiasta ottakaa rohkeasti suora yhteys numeroon 040 123456 yst. kalevi”.

3. Tällaiset kuvat toimivat deittisivustoilla (vinkit etenkin miehille):

Tässä muutama vinkki ja ajatus kuvien valintaan ja ottamiseen. Nämä pohdinnat perustuvat ihan tutkimuksiin, joissa on haettu sitä deittisivustoilla parhaiten ”toimivaa” kuvaa miesten ja naisten deittiprofiileihin:

Ensinnäkin, on tärkeää olla kuvissaan rehellinen. Boomerinaisilla saattaa usein tulla houkutus laittaa 15 vuotta ja 25 kilogrammaa sitten otettuja kuvia.

On hyvä laittaa edustavia ja hyviä kuvia, mutta silti rehellisiä kuvia, eli tuoreita ja ilman turhaa kuvankäsittelyä.

Toisekseen, profiilissa on hyvä olla ainakin yksi selkeä kasvokuva – ei tarvitse aivan passikuvaa olla, mutta esimerkiksi vyötäröstä ylöspäin rajattu kuva, josta näkyy selkeästi kasvosi.

Aktiviteettikuvat toimivat loistavasti etenkin miehille. Jos sinulla on kuvia reissusta tai jonkin harrastuksen parista, laita ainakin yksi tällainen. Jos aletaan oikein filosofoimaan, ovat miehet luonnostaan se ”aktiivinen” sukupuoli ja naiset ”passiivinen”. Aurinko paahtaa – kuu on rauhallinen, mies metsästää – nainen keräilee, munasolu on passiivinen – siittiö ui ja tunkeutuu. Eli mies, korosta kuvissa aktiivisuutta – oli se sitten kuvia vaikkapa reissusta, patikointiretkeltä luonnosta, harrastuksista jne.

Naisten kohdalla aktiviteettikuvat luovat myös mielenkiintoa, mutta mikäli jokaisessa kuvassa tehdään maastavetoa, hypätään benjihyppyjä, tehdään töitä, lennetään lentokonetta ja dominoidaan, niin se saattaa kääntyä naista vastaan. Mies aistii, että tämä nainen ei ole lapsena saanut lupaa olla feminiini. Nyt tämä lapsuudessa syntynyt vahinko oireilee naisen haluna olla maskuliini.

Naisten kohdalla toimii usein selfiet ja kuvat, jossa katsot suoraan kameraan. Miesten kohdalla puolestaan selfiet ovat tutkimusten mukaan huonompi valinta. Ehkä selfieitä ottavaa miestä pidetään jotenkin turhamaisena ja/tai naisellisena? Joidenkin tutkimusten mukaan miehelle paras kuva on sellainen, jossa hän katsoo kamerasta poispäin ja nauraa eli hän on jossain sosiaalisessa tilanteessa (eikä ole edes tietoinen, että hänestä otetaan kuvaa). Nämä nyt ovat tietenkin puhdasta ”hifistelyä”, mutta mielenkiintoisia juttuja niille, joita tällaiset asiat kiinnostaa.

Naisten kannattanee myös välttää liian rohkeita tai paljastavia otoksia itsestään, mikäli etsii parisuhdetta. Mikäli haussa on seksikumppani, sitten toki bikini-kuvat tai ne kokovartalo-latex- ja törröhuulikuvat kehiin.

4. Lähetä tällaisia ensimmäisiä viestejä (eikä pelkkiä ”moi”-viestejä!)

Moni mies lähettää naiselle pelkän ”moi”-viestin. Se toimii yleensä vain mikäli mies on kuin kreikkalainen patsas tai joku naamatatuoitu huumekauppias.

Eli oletetaan, että olet normimies. Moi-viesti ei yleensä toimi. Se on naisen helppo vain ohittaa, koska se on tylsä eikä houkuttele häntä vastaamaan siihen.

Parempi vaihtoehto?

Mainitse tai kysy jotain, josta hän kirjoitti profiilissaan tai jostain hänen kuvastaan (yhteinen harrastus/mielenkiinnonkohde). Tai heitä joku muu kommentti/vitsi/kysymys, joka on juuri hänelle kirjoitettu.

Eli tällaisella kustomoidulla viestillä osoitat, että olet lukenut ja katsonut hänen profiilinsa ajatuksen kanssa, etkä vain ”spämmää” yhtä ja samaa ”moi”-viestiä kaikille käyttäjille.

Entä kannattaako naisen lähettää ensimmäinen viesti?

Yleensä miessukupuoleen yhdistyy halu olla ”iskijä” ja naissukupuoleen yhdistyy halu olla ”isketty”. No, nykyään nämä erot ovat hieman hälvenneet, mutta monella ne perinteiset ”säännöt” ovat vielä voimassa luonnostaan. Eli, jos nainen bongaa deittisivustolla mielenkiintoisen miehen, mutta ei haluaisi olla ensimmäisen viestin lähettäjä, voi lähettää ”flirtin” tai ”tykkäyksen” tai mikä toiminto kyseisellä deittisivustolla onkaan käytössä. Eli jonkin signaalin omasta kiinnostuksesta. Sitten mies ”saa olla mies” ja kirjoittaa ensimmäisen viestin, mikäli myös hän kokee naisen mielenkiintoiseksi.

5. Älkää jahkailko, vaan lähtekää HETI kahville, kun vähänkään siltä tuntuu

Netissä chattaily ei vedä vertoja fyysiselle tapaamiselle, koska parisuhteessa tai muussa fyysisessä kanssakäymisessä on lopulta kyse niiden kuuluisien kemioiden kohtaamisesta. Älä siis avaudu koko elämääsi nettiin, vaan lähtekää pian oikeille treffeille, kun ja jos siltä tuntuu.

Ei siitä treffeille lähtemisestä kannata tehdä sen suurempaa numeroa eikä yliajatella sitä. Käytte kahvilla ja jatkatte matkaa omille teille sen yhden kupillisen jälkeen. Jos kolahtaa, niin kyllä te siitä päädytte toisillekin treffeille.

6. Pysy aktiivisena deittisivuilla usean viikon/kuukauden ajan

Pysy aktiivisena seuranhaussa, vaikka ensimmäiset treffit menisivät penkin alle. Tai toiset. Tai kolmannet.

Poika- tai tyttöystävän löytäminen on usein tuurista ja sattumasta kiinni. Joskus se oikea saattaa löytyä heti, joskus siinä voi kestää kauemmin. Pääasia, että et luovuta ja kyynisty vaan jatkat positiivisesti nettideittailua ja uusien ihmisten tapaamista. Moni saattaa olla jonkinlaisessa noidankehässä, jossa epäonnistumiset ovat johtaneet siihen, että se oma negatiivinen asenne paistaa läpi heti ensimmäisestä viestistä alkaen. Eli kun ajattelee epäonnistuvansa, sitä yleensä epäonnistuu.

Muista, että näille deittisivuille liittyy päivittäin satoja ellei jopa tuhansia uusia käyttäjiä.

Eli vaikka et ensimmäiseltä istumalta löydä ketään mielenkiintoista ihmistä, sitoudu nettideittailuun esimerkiksi 2 viikon ajaksi. Tee itsellesi jonkinlainen haaste tai lupaus; ”nyt kahden viikon ajan selaan sivustoa vähintään 20 minuutin ajan ja lähetän vähintään 2 viestiä per päivä”.

Mikään tavoittelemisen arvoinen asia elämässä ei tule helposti ja nopeasti hopeatarjottimella tarjoiltuna. Myös nettideittailu vaatii usein kärsivällisyyttä ja ”työtä”!

7. Ole rohkeasti oma itsesi (usein ainoa mahdollisuus menestykseen)

Vaikka nettideittailuun liittyy kaikenlaisia vinkkejä ja sääntöjä, loppujen lopuksi pitää olla rohkeasti oma itsensä.

Kerran näin sellaisen jääkaapinovimagneetin, jossa taisi lukea jotain tyyliin ”ole oma itsesi, kukaan ei osaa sitä sinua paremmin”.

Eli, ainoa mahdollisuus pärjätä missään – oli kyseessä sitten urheilu, työelämä, rakkaus – on tuntea itsensä ja vahvuutensa ja sitten pelata niillä.

Meidän ei kannata yrittää miellyttää kaikkia ihmisiä ja vain yrittää sulautua joukkoon. Jos deittisivustoilla yrittää miellyttää kaikkia ja sanoo vain jotain geneeristä tyyliin ”minä tykkään syödä, kakata ja käydä kävelyllä” se ei kerro mitään sinun persoonastasi. 99% ihmisistä tekee noita asioita. Se ei erota sinua mitenkään siitä 99%:sta. Tällaisiin ympäripyöreyksiin on vaikea tarttua kiinni.

Eli, ole rohkeasti oma itsesi. Jos olet Suomen kovin ”vuosina 1945-1955 julkaistujen postimerkkien” keräilijä, kerro siitä. Jos olet maan kovin netflix-maratoonari, kerro siitä. Jos harrastat intohimoisesti chilien kasvatusta, kerro siitä.

Itse asiassa erään tutkimuksenkin mukaan deittisivustoilla pärjäävät paremmin ne, joilla on jokin harvinainen tai erikoinen kiinnostuksenkohde. Eli rohkeasti omaa persoonaa peliin.

Yhteenveto

Jos haluat löytää seuraa vuonna 2023, ovat nämä deittisivut parhaita apajia siihen.

Ja miksei kannata aktivoitua myös harrastusten ja muiden ”offline”-tapahtumien saralla. Sinkun kannattaa aina kokeilla kaikkia uusia juttuja ja astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Mutta, deittisivuista kun tässä puhutaan, niin mikäli lopputavoitteena on parisuhde (eikä vain seksiseuranhaku), Treffimaisteri suosittelee vuonna 2023 Eliittikumppani.fi:tä.

Mutta nyt: millaisia kokemuksia sinulla on deittisivustoista? Kirjoita oma reportaasisi alla olevaan kommenttiosioon.

42 KOMMENTIT

 1. Heippa treffimaisteri! E-kontakti’n sivuilta ei löydy kohtaa johon syöttää koodia, jolla voi käyttää palvelua maksutta kolmen päivän ajan.

  • Hei! Jos menet tilaus-sivulle ja sieltä katselet kohdan ”käytä etukoodisi tässä” – löytyykö? Lisätietoja E-kontakti -artikkelistamme.

 2. E-kontakti kokeiltu. Paljon väkeä, mutta suurin osa miehistä on passiivisia selailijoita ja ainoat jotka ottavat aktiivisesti yhteyttä ovat joko asiattomia ehdottelijoita tai kyselevät avainta kuva-albumiin, vaikka itsellänsäkään ei ole edes profiilikuvaa. Lisäksi sivulla on ns. match-kone, jolla pystyy lähettämään spämminä viestejä kaikille omiin hakuehtoihin sopiville ehdokkaille. Eli oma postilaatikko oli täynnä viestejä ”moi, kokeilen tässä match-konetta”. Kotimainen sivusto on siitä hyvä, että asiattomat pystyi antamaan ilmi suomenkieliselle asiakaspalvelulle. Oudon moni on valmis maksamaan pelkästä toisten kuvien selailusta. Paljon profiileja, joiden asiakkuus on vanhentunut, eli joihin ei ole kirjauduttu sisään enää pitkään aikaan, mutta silti tulevat näkyviin hakuihin ja sivun ehdotuksiin kun niitä ei ole vaivauduttu poistamaan. Turhauttava kokemus.

 3. Kokemukseni deitti sivuista eivät mairittele miespuolisia sivujen käyttäjiä. Ensin vieraillaan sivustoilla ja siitä useimmiten seuraa flirtti. Kun sitten vastaa flirttiin se jääkin siihen. Ei osata käyttäytyä. Vaikka vaan tervehdyksellä vastaisi. Onko näin isolla joukolla tapana elävässä elämässä, jos joku tervehtii, tervehdykseen ei vaivauduta vastaamaan. SeKään ei ilmeisesti ole mitään uutta, vaikka olen rajannut haussani iän, sivuillani kuitenkin on ihan teinipojista alkaen viisastelijoita. No, mutta sille kai ei siellä maailmassa voida mitään, siksi olenkin oikeastaan vain käväissyt siellä ja tullut todenneeksi etten kuulu niille sivuille ! Harmittaa !

  • Jos lähettää pelkän ”moi”-viestin, siihen moni jättää vastaamatta. Kommentoi tai kysy jotain henkilön profiilista tai kuvista, niin juttu saattaa lähteä paremmin ”käyntiin”!

  • Kokeile esim. 50plusmatch.fi:tä! Löytyy kypsempää.

 4. 50plus esittelyssänne ei tapahdu mitään, kun yritän avata ilmaisen kokeilun.

  • Hyvin hiljaista pitelee Suomessa. Vaikuttaa olevan suositumpi muissa maissa esim. Puolassa ja Norjassa.

 5. Älä suosi sitä eliittikumppania aina😊. Kaipaisin arvosteluja 50+ ilmais sovelluksista

 6. Hei! Voisiko tehdä top 5 ulkomaalaiset deittisovellukset? Mistä voi selata myös muuta maailmaa 🙂

  • Kätevin lienee ostaa Tinderin maksullinen puoli ja vaihtaa sijainti haluamakseen. Tai sitten OkCupidissa voi kätevästi selata eri maiden käyttäjiä.

 7. Hei, olen liittynyt 50-plus jäseneksi. Halusin muuttaa ikähaarukkaa profiiliini. Siellä ei kuitenkaan löydy paikkaa missä sitä muuttaa. Olen yrittänyt nyt useaan kertaan käydä profiilini tiedot läpi. Onko tuon tiedon muuttaminen mahdotonta?

  • Siis haettavan kumppanin ikähaarukkaa? Pitäisi kyllä onnistua. En pääse juuri nyt katsomaan, mutta kysytkö 50plusmatchin asiakaspalvelusta – he kyllä auttavat.

 8. Mikä on paras mesta sexitreffejä silmällä pitäen.sellinen missä ei oo feikki tai viihdeprofiilejä.
  Komea ukkomies kysyy?

 9. Hei onko viktoria milan paras vaihtoehto !
  Olen kuullut että siellä on feikkiprofiileja viihdeprofiileja
  Tuut seurustelee mut et ikinä tuu tapaa oikeasti käyttäjäjiäOnko näin?
  On kokemusta yhdeltä flirttisivulta!
  Onko viktoria milan luotettavampi sivu tässä!

 10. Match.com sivustoa ei kannata suositella. Kirjauduin sinne ja otin puolen vuoden jakson. Sen jälkeen tuli jokin tarjousilmoitus ja huomasin jälkeenpäin, että sivusto oli lisännyt tilaukseeni jonkin ylimääräisen palvelun – eli maksua oli kertynyt tuplasti se mikä oli alunperin tarkoitus. Juttelin sivustolla toisen jäsenen kanssa ja hänelle oli käynyt samalla tavalla, joten kyseessä on siis systemaattinen rahastus”jekku”. Laitoin sivuston helppariin viestiä, että en halunnut ko. toimintoa, joka oli kortilta veloitettu ja se pitää peruuttaa. Automaatti vastasi, että vastaavat 72tunnin sisällä. No, viikko mennyt eivätkä ole vastanneet. Eli näillä sivustoilla on se ongelma, että kukaan henkilökunnasta ei vastaa mitään, veloitukset kyllä ottavat kortilta. Tämän jälkeen en mene minnekään maksulliseen palveluun enkä suosittele kenellekään muullekaan. Tosi ikävä maku jäi tästä.

 11. Hei! Tinder ei ole mun juttu, suomi24 moni mies hakee vain seksiä. Haluaisin tutustua ulkomaalaisiin miehiin ulkomailla… USA, Thaimaa.. Onko match.com ainoa tie? Etsin vakavaa seuraa,rakkautta. En vain seksiä. Toisaalta uudet tuttavuudet muista maista ovat tervetulleita myös.

 12. ziisus mitä paskaa useimmat sivustot. Siel on kaikki huonon itsetunnon omaavat naiset jotka kaipaa vaan itsetunnon pönkitystä ja kun sen saavat, haluavat sitä lisää toiselta. Paskaa paskaa paskaa.

 13. Mattiensio

  Esim. sivustoista Viettelykset ja Flirttiklubi tulee järkyttävä määrä imoituksia seksiä haluavilta naisilta ja myös minun profiiliini nuoriltakin naisilta vaikka olen vanha. Varatutkin naiset esiintuvät kuvien kera. Miksi he eivät pelkää että oma mies näkee heidän kuvansa ? Epäilen, että sivuston rahastaja hoitelee näitä hyökkääviä tekstejä ja kuvat eivät olekaan omia. Oletko samaa mieltä ?

 14. Ulkomaisilla sivuilla on ihan haitaksi saakka ilmeisesti sivun pitäjän tekemiä profiileja ja kauniita kuvia.
  Lisäksi huijareita, jotka lupaavat mitä tahansa kun ”sponsoroitu”.
  Älä ikinä mene luottokortilla millekään sivulle!
  Tai oot tosi onneton idiootti.

 15. Match osoittautui kaikkein ”kuolleemaksi” sivustoksi, vaikutti siltä että suurin osa profiileista olisi kaapattu tinderistä… ja tuo Marin mainitesema tuplalaskutus onnistui myös minun kohdalla.
  Kiertäkää kaukaa, samoin kuin Eliittikumppanin.

 16. löysin mun elämäni naisen eliittikumppani sivustolta sun ansiosta oon ikuisesti kiitollinen !

  • Jos et ole trolli tai EK:n työntekijä, niin onneksi olkoon!

 17. Miten 50plusmatch-sivustolla voi saada ilmaisen kokeilun? Tein profiilin mutten pysty vastaamaan viesteihin enkä näe kuin profiilikuvat.

  • Joskus 50plusmatchilla on 3 päivän ilmaisia täysjäsenyyksiä, mutta ei tätä kirjoittaessa. Eli pitäisi maksaa mikäli haluaa täydet ominaisuudet (mm. viesteihin vastaamisen) käyttöön.

 18. Miten arvioit Twoo.com sivuston toimivan? Onko luotettava pohjoismaissa asuvalle?

  • Semi-hämärältä vaikuttaa. Jos haluaa chattailla random-tyyppien kanssa ympäri maailmaa, niin ehkä se toimii? Jos haluaa löytää fyysistä treffiseuraa Suomesta, niin siihen on parempiakin deittisivustoja.

 19. Moni treffipaikka houkuttelee rekisteröitymään ilmaisella kokeilulla esim 2- tuntia rajoittamattomia viestejä. kun olet rekisteröitynyt sivustolle, niin johan heti rupeaa viestejä pukkaan. Mutta kokemuksesta sanon että taitavat ollakkin palvelun omaa tuotantoa ja yrittävät saada ilmaisen kokeiluajan käyttyä tuyrhanpäiväisellä jaarittelulla kulutettua. Toinen ihmeellisyys. Menet mihin vuorokaudenaikaan tai viikonpäivänaikaan niin aina kaikilla palaa paikallaoloa ilmoittava vihreä pallukka. Jotain sen pitäis jo kertoa. Et olen huonon kokemuksen saanut kaikenlaisista sivustoista. Rahaa saa menemään muttei rahalle vastinetta:(

 20. Miehen profiilikuvasta – jostain luin, että miehelle paras kuva olisi sellainen, jossa hän ei hymyile eikä naura, vaan on vähän ylpeän näköinen. Olikohan tästäkin jokin tutkimus (?). Oletko kuullut tällaisesta ja mitä mieltä itse olet?

  BTW, sinun juttuja on todella antoisaa lukea!

  • Ylpeys voitaisiin yhdistää myös itsevarmuuteen eli kyllähän sekin on positiivinen asia miehessä. Ja jos syvemmin analysoidaan, niin narsistisia piirteitä omaavat miehet myös vetävät naisia puoleensa.

   Kunhan kuvat ovat luontevia ja ”sinun näköisiäsi”.

   Naiset yleensä aistii kaikenlaisen feikkauksen eli jos 163cm/55kg koodari poseeraa kuin bullmentula tai joku naamatatuoitu moottoripyöräjengiläinen, niin ei se oikein mene läpi.

   Kiitos!

 21. Hei Treffimaisteri,
  Mikä olikaan deittailusivusto aikuisten…joku, paikka tms? Poistin itseni sieltä, mutta olisi tarve pitää yksi siellä ollut kontaksti?

 22. Hei treffimaisteri. täällä sinun sivustoilla taas hakemassa lohtua siihen, että ehkä minäkin voin joskus vielä löytää rakkauden. Ihan hirveä fiilis, kun tuntuu että ei vain löydy mutta ei halua liikaa väkisinkään yrittää etsiä. en tällä hetkellä ole deittipalvelussa, mutta ajattelin ehkä kesällä mennä. siihen asti yritän keskittyä omiin töihin ja harrastuksiin ja reissuihin…

  • Omiin juttuihin keskittyminen on hyvä asia. Jos lisävinkkiä kaipaat, niin ehkä vielä jotain täysin uutta ja oman mukavuuskuplan ulkopuolelle menemistä? Uusi harrastus, uusia töitä tai opiskeluja, jotain uusia haasteita itselle esimerkiksi ”harrasta small talkia esim. kaupassa vähintään yhden tuntemattoman ihmisen kanssa per viikko” tms. Kaikenlainen uudenlainen tekeminen kehittää ihmistä ja edesauttaa sinkkua pärjäämään deittimarkkinoilla.

 23. Hei treffimaisteri! Minulla on hieman patti tilanne. Minulla ei ole miespuolisia tuttavia/kontakteja oikeastaan yhtään. Kaverini ovat melko introvertteja eivätkä he ole kiinnostuneita pitämään hauskaa/menemään tapahtumiin/viettämään nuorekasta elämää vaan istumme aina kotona sisällä teellä tai katsomassa leffoja. Vanhempieni mielestä kaikenlaiset deittisivustot ovat kiellettyjä ja heidän mielestä en ”saa” mennä sellaisiin koska ne johtavat vain huonoon. Olen kaiken lisäksi hieman ujo, en juo juurikaan ja ei-suomalaisen näköinen. Olen kuitenkin ihan perus siisti, fiksu ja itsestäni huolehtiva nuori opiskelussa/työssäkäyvä liikuntaa harrastava nainen. Miten voin löytää ketään? Olen tänä vuonna pyrkinyt itseni takia kehittämään mieluisaa tekemistä/pyytänyt joihinkin matalan kynnyksen tapahtumiin (kuten parille keikalle) kavereita, jotta saisin itse kokemusta edes vähän nuoruuden ”menoista” joita suurin osa muu alle 25-vuotias kokee.

  • Kysyitköhän mahdollisesti jo suunnilleen samaa asiaa jonkun toisen artikkelin alla? Samalla tavalla voit löytää jonkun kuin kuka tahansa muukin. Tässä erään tutkimuksen tulokset eli kysymys oli, miten pariskunta oli tavannut toisensa:

   39% netissä
   27% baarissa/ravintolassa
   20% yhteisten ystävien kautta
   11% työpaikalla
   9% koulussa/oppilaitoksessa
   7% perhetuttavien kautta

   Lue myös: 9 paikkaa, jossa tavata sinkkumiehiä tai -naisia

 24. En oikein kauhean korkealle arvosta profiilintekovinkkejä. Se, millaisen profiilin ihminen luo ilman ohjeita tai mitään kaavaa, kertoo kuitenkin aina eniten. Jos profiileja luodaan manuaali toisessa kädessä, siitä seuraa kiusallisia treffejä ja pettymyksiä molemmille. Vähän niin kuin yhden miehen putkifirma tilaisi kalliit, näyttävät nettisivut mainostoimistolta. Yhteyttä ottavat asiakkaat hämmentyvät. Tämä putkihenkilö saattaa olla aivan rautainen alansa ammattilainen, mutta yhteyttä ottavat hämmentyvät ja katoavat, koska ristiriitainen markkinointi antaa omituisen vaikutelman. Oikeat ihmiset eivät silloin yhdisty.

  Viestintävinkit sen sijaan on hyviä, moni saattaa olla kömpelö viestinnässä tuollaisessa tilanteessa, ja silloin yhteys saattaa ihan suotta jäädä syntymättä juuri sen oikean kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here