Kuinka saada ex-nainen tai -mies takaisin? 6 vinkkiä

kuinka saada exä takaisinMoni näppäilee hakukoneeseen, että ”kuinka saada exä takaisin?” ja muita vastaavia aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Tässä artikkelissa Treffimaisteri vastaa.

Tulitko jätetyksi? Tai jopa itse jätit?

Ja nyt kaduttaa ja pitäisi saada ex-mies tai -nainen takaisin?

Entä onko koko eksän takaisin yrittämisessä mitään järkeä, sillä eron aiheuttaneet ongelmat eivät usein häviä mihinkään (ellei ihminen oikeasti halua kasvaa ja muuttua)..?

Jos olet aikuinen ja ajatteleva ihminen, ja haluat oikeasti yrittää viritellä sitä vanhaa parisuhdetta uudestaan eloon, tässä pohdittavaa:

1. Selvitä syy miksi parisuhde alunperin päättyi

Älä valehtele itsellesi ja keksi jotain miellyttävää tekosyytä miksi suhde päättyi. Kun erosta on jo aikaa ja pahimmat tunnemyrskyt on käyty läpi, on aika analysoida tapahtunutta:

Jos sinusta tuli laiska ja läski pleikkarinpelaaja, joka johti siihen, että nainen jätti ja lähti aktiivisemman miehen perään, myönnä se itsellesi. Ero ei ole sen toisen miehen syytä. Eikä naisen. Ei ole siis järkeä lähteä suorittamaan mitään kostotoimenpiteitä kummallekaan osapuolelle.

On paljon vapauttavampaa etsiä syy itsestä ja totuudesta kuin ulkoistaa syy ulkopuoliselle taholle. Muuten olet aina vain ”uhri” elämässäsi.

Varsinkin miehen on tärkeää harjoittaa tällaista stoalaista filosofiaa, jossa tyynesti otetaan vastaan kaikki epäonnistumiset ja vastoinkäymiset ja pohditaan miksi epäonnistuminen tapahtui, sen sijaan, että katkeroidutaan ja vihataan oma elämä pilalle. (Lue myös: Miten selvitä erosta? 9 vinkkiä)

Jos et löydä itsestäsi mitään parannettavaa tai pysty kriittisesti analysoimaan omaa käytöstäsi, voit unohtaa koko eksän takaisin saamisen.

2. Selvitä janottaako vanha suola vain sen takia, koska olet yksinäinen VAI sen takia, koska kaipaat häntä ihmisenä

Kaipaatko exää takaisin ehkäpä lähinnä sen takia, koska olet nyt yksinäinen? Haluatko hänet takaisin paikkaamaan yksinäisyyttäsi?

Entä sitten kun ja jos palaisitte taas yhteen, alkaisivatko ne hänen tietyt ominaisuudet taas ärsyttämään (jos olit jättäjä)? Vai pystyisitkö tällä kertaa kestämään niitä? Miksi uskot tällä kertaa kestäväsi niitä?

Tai ehkä kaipaat vain seksiä?

Varsinkin miehellä saattaa kaikenlainen järjellinen toiminta lakata, kun alapää saa ajatteluvallan. Naisen takapuoli saattaa yksinkertaisesti olla niin hyvin muodostunut tai hän on niin hyvä sänkypainissa, että mies sekoittaa rakkauden ja panetuksen keskenään. Ja sitten ollaan on/off -suhteessa jossa aina palataan takaisin naisen luo fyysisten tarpeiden ohjailemana ja kun alkaa taas kyllästyttämään, siirrytään toisen pellon kyntämiseen.

No mutta. Jos edelleen oikeasti kaipaat parisuhdetta tämän ihmisen kanssa, jatka lukemista:

3. Ymmärrä miesten ja naisten biologiset erot (ja mitä he haluavat vastakappaleeltaan parisuhteessa)

Kohtaan 1 liittyen vielä:

Jos et ymmärrä miksi parisuhde päättyi, saattaa olla syytä pohdiskella syvällisemmin mitä miehet ja naiset itse asiassa luontaisesti haluavat kumppaniltaan. Ex-miehesi tai -naisesi ei välttämättä osaa sanoin kertoa mitä jäi kaipaamaan suhteeltanne, joten on tärkeää itse analysoida miehen ja naisen luontaisia tarpeita.

Kun ymmärtää ihmisen biologiaa ja luonnon kiertokulkua, sieltä saa yllättävänkin käytännönläheisiä vinkkejä omaan parisuhde-elämään. Lukaise siis myös nämä artikkelit:

4. Kehitä ja uudista itseäsi

Nyt se vaikein vaihe.

Ainoa tapa saada exä takaisin on tehdä töitä itsesi kanssa. Ja sinun pitää haluta tehdä töitä itsesi kanssa. Et voi yrittää muuttaa tai manipuloida toista ihmistä toimimaan sinun haluamallasi tavalla. Manipuloimalla voidaan markkinoida ja myydä puhelinliittymiä, pesukoneita ja muita tuotteita, mutta parisuhteiden kohdalla se ei toimi.

Jos ryyppäsit, uhkapelasit tai laiskottelit naisen tiehensä, nyt on aika kohdata totuus ja kehittyä. Rupea treenaamaan, kehittämään itseäsi tai hanki parempia kavereita kuin ne piritorin puistokemistit.

Joskus eron jälkeen ihmisen on käytävä varsin syvissäkin vesissä. Siellä saattaa joutua kohtaamaan hyvin vaikeita asioita.

Usein on mentävä niin kauas ajassa taakse päin, että on kysyttävä itseltään tapahtuiko kenties lapsuudessa tai nuoruudessa jotain, joka saa sinut käyttäytymään tietyllä tavalla (joka haittaa esimerkiksi menestystä parisuhteissa)?

Ota tarvittaessa tällaiset vaikeat asiat pöydälle äläkä pakene niitä irtokarkkien, nettipornon tai Netflix-maratonien avulla. Mene vaikka terapiaan purkamaan omaa menneisyyttäsi – se on varsin yleistä tänä päivänä ja saattaa avata pään sisäisiä lukkojasi.

Lisäksi moni mies saattaa tehdä parisuhteessa yhden yleisen virheen, josta ei edes ole tietoinen:

Miehillä saattaa olla tapana jämähtää ikäänkuin paikalleen, rutiiniensa pariin. Nainen sitä vastoin usein kaipaa enemmän ärsykkeitä ja jatkuvaa uudistumista. Nainen haluaa tehdä keittiörempan vaikka mies ajattelisi, että ”ihan hyvinhän nuo vanhatkin kaapit toimii”. Tai nainen haluaisi lähteä Malediiveille lomalle siinä missä mies ajattelee, että ”eikö nyt voitaisi lähteä vaan sinne Phuketiin ryyppäämään niinku ennenkin?”

Eli miehen pitää olla kykenevä kasvamaan ja uudistumaan myös parisuhteen aikana. Toki sama pätee myös naiseen, mutta tehdään nyt vähän yleistyksiä taas, niin saadaan edes jotain sanotuksi.

Jos puolestaan nainen haluaa saada ex-miehensä takaisin, siihen auttaa usein pelkkä ulkonäön ehostus (ja feminiinisyyden lisääminen). That’s it. Niin yksinkertaisia miehet ovat. Ja ei, ei mitään silikoniperseitä, vatsarasvojen imurointeja ja mitään feikki-viuhkoja silmäripsien päälle, vaan liikuntaa ja terveellistä ruokaa (jotta kehosta tulee terveen näköinen eli luonnollisen kaunis).

miten saada ex takaisin
Meemi miesten ja naisten vaaditusta panostuksesta kuntoonpääsyssä

Okei, pitäähän ihmisen, oli sitten nainen tai mies, kehityttävä myös henkisesti. Ei eksän kanssa yhteen palaamista ratkaise pelkkä fysiikka. Avainsana on kehitys ihmisenä. Ja muutenkin, vaikka et haluaisi eksää takaisin, ihmiselämän yksi suuria tarkoituksia (jos tavoitteena on minimoida kärsimys) on kehittyminen – oppia uusia asioita ja tehdä töitä itsensä kanssa eikä vain heittäytyä passivoivaan orjuuteen (digitaalinen viihde, stimuloiva ruoka jne).

Ja muista, että exäsi ei ota sinua säälistä takaisin. Tai jos ottaa, ei siitä tule yhtään mitään. Parisuhde ei ole mikään hoitaja-potilas -suhde, vaan siinä pitää olla kaksi ehjää yksilöä, jotka kykenevät kunnioittamaan toisiaan.

5. Olen valmis – kuinka iskeä exä takaisin?

Noniin, olet nyt henkisesti ja fyysisesti treenannut itsesi elämäsi kuntoon.

Olet uudempi versio itsestäsi etkä vain yritä manipuloiden luikerrella takaisin exän elämään ja sitten jatkaa sitä samaa vanhaa lonkeron litkimistä ja Nintendon pelaamista (tai mikä se elämäntukahdutuskeinosi sinun kohdallasi onkaan).

Miten pääsen näyttämään uuden version itsestäni exälleni, saatat kysyä? En tiedä. Pohdi itse mikä olisi luonteva tapa päästä kontaktiin, esimerkiksi:

Jäikö sinulla tavaroita teidän ex-yhteiselle asunnolle? ”Hei, onkos se mun rattikelkka vielä siellä sun varastossa? Voisinko hakea sen tässä jonain päivänä?”

Ja sitten menet sinne hyväryhtisenä ja hiukset viimeisen päälle kunnossa. Tai nainen menee 15 kiloa kevyempänä ja vyötärö/lantio-suhde aivan hävyttömän fertiilin näköisenä sipsuttelet sinne pyllistellen nostamaan rattikelkkaasi varaston perältä.

Siinä hetkessä, kun ex-mies tai -nainen näkee uuden version sinusta, saattaa hänellä päässä napsahtaa jotain:

”Hetkinen.. mitäs Jyrkille on tapahtunut? Hauikset pumpissa ja tukkakin noin kivasti.. ja puhuu jostain uusista työkuvioista” tai ”ohoh, Marjatalla taas pitkät hiukset eikä sitä äijäsiilitukkaa… vau, mistäs tuo lantionkaari on tuohon ilmestynyt?”.

Ja sitten vahingossa hipaistaan toista siinä varaston ahtaassa oviaukossa ja oho, mites se tuntui niin hyvältä koskettaa toista..?

Jos se toinen osapuoli näkee uuden version sinusta. Jos hän aistii, että olet oikeasti tehnyt töitä itsesi kanssa – olet osoittanut kykyä kasvaa ihmisenä. Silloin sillä parisuhteella voi olla uusi mahdollisuus.

6. Jos paluu exän kanssa yhteen ei tapahdu, hyväksy se ja jatka kohti uutta

Jos paluu yhteen eksän kanssa ei onnistu kaikista yrityksistä huolimatta, ehkä niin on tarkoitettu.

Et voi pakottaa toista parisuhteeseen kanssasi (ellei nimesi ole Josef Fritzl ja sinulla ole hyvin äänieristettyä kellaria talossasi).

Jossain vaiheessa pitää vain hyväksyä tosiasiat ja jatkaa kohti uutta.

Ja muutenkin – jos ja kun olet ”treenannut” itsesi elämäsi kuntoon, olet tarpeeksi vahva hyväksymään molemmat skenaariot eli jatkuuko parisuhde exän kanssa vai ei.

Jos olet siis sinkku ja valmis menemään eteenpäin parisuhderintamalla, tutustu Treffimaisterin listaamiin deittisovelluksiin tai deittisivustoihin.

Yhteenveto

Maailma ja elämä menee kokoajan eteenpäin eikä se anna armoa nostalgikoille ja menneen haikailijoille.

Treffimaisterin suositus:

Hankkiudu fyysisesti ja henkisesti hyvään kuntoon, niin näet ja ymmärrät kaiken paremmin:

Kaipaatko oikeasti exää takaisin VAI onko aika mennä eteenpäin ja kohti uutta?

Vastaus voi olla kumpi tahansa eli ei ole tarkoitus johdatella jompaan kumpaan. Ehkä olette tehneet pahan virheen, kun erositte ja nyt kun aikaa on kulunut, olette molemmat valmiita tekemään töitä ”te 2.0”:n eteen?

Millaisia kokemuksia exän takaisin saamisesta? Kommentoi!

3 KOMMENTIT

  1. Voi olla aika toivoton, ajatus saada lasten äiti takaisin, vaikka haluaisikin,niin en olisi halunnut erota, vaan kun arvio miehet ja lakimiehet, ja pesänjakajat, pyöri kintereillä. Oli pakko erota, nyt teetättää lisätyötä, lasten kanssa yhteydenpito, vaikka yhteishuoltajuus, miksi naisille kehittynyt, tämä manipulointi geeni, joka vahingollista lapsille, tämä tieto, on tutkimustuloksista, no toinen diagnoosi voisi olla persoonallisuushäiriö, kun ollut aika ihme vetoja, siinä myös sossu virkailijat mukana, ja kaiken kukkuraksi naapurin tyttö, Joensuussa lastensuojelussa töissä, ja tämä lasten äiti ramppas jatkuvasti, naapurissa, kahvittelemassa, kun ei joutanna kotona juurikaan olemaan, naapuri oli varmaan kiinnostunut minun Metsä tiloista, kun halusivat pysyä ajantasalla, ja ilmeisesti antoivat neuvoja, ja loivat painetta, näin toimii ihmiset tänä päivänä, ei uskoisi, en saanu naapureilta kun huonoja vaihtoehtoja, eroprosessiin, ehdottivat vaan metsätilojen myyntiä, tein oman pään mukaan, paras kaveri, metsätilallinen, ei ottanut 1vuoteen puhelimella edes yhteyttä. Hyvää Uuttavuotta, 2022☃️👍

    • Jos jotain ihmistä haluat diagnosoida tai muuttaa, niin kannattaa aloittaa itsestä. Ei ne muut ihmiset ole syypäitä sinun kärsimykseen. On paljon vapauttavampaa ottaa itse vastuu KAIKESTA eikä olla ulkopuolisten ihmisten ja asioiden ”uhri”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here