5 vinkkiä 30+ sinkkunaisille (jotka haluavat parisuhteen ja perustaa perheen)

sinkku yli 30-vuotiaanaTämä artikkeli on suunnattu etenkin sinulle, noin 30 ja 40 ikävuosien väliin osuva sinkkunainen, jolla ei ole lapsia ja haluat löytää parisuhteen ja mahdollisesti perustaa perheen.

Nykyään on kaupungit täynnä etenkin koulunsa käyneitä ja fiksuja naisia, joiden on vaikeaa löytää parisuhdetta.

Tämä on ihan yleinen ilmiö kaikissa länsimaissa.

Miehet jäävät syrjäseudulle syrjäytymään ja vetävät lopulta itsensä puun oksalle roikkumaan.

Uraohjusnaiset asuvat kaupungeissa, yksin, pienissä ylihintaisissa kerrostaloasunnoissa illat viiniä litkien ja Netflixiä katsoen.

Oho, sehän lipsahti taas.

Ei tilanne ole noin synkkä. Kyllä miehet ja naiset edelleen kohtaavat toisensa ja haluavat aivan tavallisia asioita kuten parisuhdetta, perusarkea ja perhe-elämää.

Tässä Treffimaisterin vinkit ja ajatukset 30+ sinkkunaisille:

1. Et ole ”epätoivoinen” vaan optimaalisessa iässä parisuhteen ja perheen perustamiseen:

Jos pohdit, että:

”miksi olen yhä sinkku ja perheetön? minullahan piti olla 30-vuotiaana jo mies, 2 lasta, valkoisella sisustettu IG-koti, citymaasturi ja koira.”

..ei hätää.

Nykypäivänä miehet ja naiset ovat optimaalisessa aloilleasettumis- ja perheenperustamisiässä vasta 30+ iässä.

Tässä iässä on usein jo hoidettu ne maailmalliset himot ja halut (suhteet ja säätämiset väärien ihmisten kanssa, reissaamiset ja rälläämiset), ja on alettu ymmärtää itseä sekä millainen kumppani itselleen sopii ja kenties alettu pohtimaan onko elämällä jokin syvällisempi tarkoitus.

Vastaus edellämainittuun on usein ”kyllä” ja ihmiset ovat valmiita laittamaan sen hedonistisen runkkaamisen ja itsensäpalvomisen vähemmälle ja aloittamaan jonkin itseään suuremman asian palvelemisen.

Ja tämä merkityksellisempi ja syvällisempi elämä usein tarkoittaa 30+ ikäiselle miehelle ja naiselle perheen perustamista.

2. Päätä ja ilmaise mitä haluat (se suuri lapsikysymys)

Moni 3-kymppinen nainen kokee tarpeelliseksi julistaa joka välissä sitä ”minä en halua lapsia!” -mantraa vaikka se ei olisi totta kyseisen yksilön kohdalla.

Tämä on ymmärrettävää, koska ihminen haluaa suojella itseään myös sosiaalisesti. Ei kukaan 30+ nainen halua tuttava- ja ystäväpiirissä avoimesti julistaa, että ”voi kun minä saisin jo miehen ja lapsia”.

Mutta, pointti on tämä:

Älä julista Tinder- tai deittisivuprofiilissa, että ”en halua lapsia” tai jotain ”ei mitään vakavaa, haluun vaan bilettää!” tms.

Miehet eivät ymmärrä käänteispsykologiaa.

Ei missään nimessä ole epätoivoista antaa ymmärtää, että haluaa parisuhteen ja lapsia. Sen voi tehdä tyylikkäästi, kuten ilmaisemalla, että ”olisi kiva tavata samanlaiset arvot omaava mies ja ehkä vielä kenties jonain päivänä perustaa perhe, jos niin on tarkoitettu tapahtuvaksi” tai muuta vastaavaa.

Ei siis ole tarvetta esittää jotain coolia ja kovaa uraohjusta, joka ”ei tarvitse miestä eikä perhettä”.

3. Ymmärrä se nykyajan Tinder-noidankehä, jossa miehet ja naiset eivät kohtaa toisiaan

Kuten jo Tinder-artikkelissa aikoinaan käytiin läpi, Tinderin toiminta menee kuta kuinkin näin perustuen tutkimuksiin (esim. tähän):

  • Miehet pyyhkäisevät 46 % ruudulle ilmestyvistä naisista oikealle (=tykkäys)
  • Naiset pyyhkäisevät 14 % ruudulle ilmestyvistä miehistä oikealle

Tiedätkö mihin tämä johtaa?

Siihen, että 5/5 tason komea mies pyyhkäisee oikealle myös 3/5 tavallisen naisen. Kun matchi syntyy, mies suunnittelee mielessään seksitreffejä. Nainen suunnittelee mielessään jo häitä. Sitten käydään treffeillä, ehkä päädytään sänkyyn. Mies saattaa jättää naisen ”varalle”, mutta ei missään nimessä halua mitään syvällisempää suhdetta. Nainen edelleen kuvittelee, että tästä voisi syntyä jotain – ”minä kyllä saan kesytettyä tämän villin palomiehen!!”.

Aikanaan tämä säätösuhde loppuu ja nainen palaa Tinderiin.

Nainen on tässä vaiheessa tehnyt havainnon, että hänhän saa matcheja 5/5 miehiltä. ”Miksi antaisin enää mahdollisuuden 3/5 (oman tasoisille) miehille, kun voin saada vitosia” nainen alitajuisesti itselleen toteaa.

Näin 3/5 nainen jää noidankehään, jossa hän käy treffeillä vain 4-5/5 miesten kanssa, mutta pettyy kerta toisensa jälkeen, kun se pano.. ei kun palomies ei haluakaan sitoutua.

3/5 miehistä on tullut näkymättömiä ja alle kolmosen miehet ovat jo siellä oksalla roikkumassa (jos eivät fyysisesti, niin ainakin henkisesti).

Jos sinusta tuntuu, että et löydä parisuhdetta koska kelpuutat vain Hunkseja, palomiehiä ja toimitusjohtajia, kannattaa pohtia myös, että syntyisikö kestävämpi parisuhde tavallisemman miehen kanssa.

Eli suomeksi sanottuna, laita rimaa alemmas, jos haluat löytää parisuhteen ja perustaa perheen. Anna edes mahdollisuus sellaiselle miehelle, jonka normaalisti ”hylkäisit” nettideittipalvelussa. Käy treffeillä erilaisten ihmisten kanssa ilman ennakkoluuloja. Ehkä ne kemiat kolahtavat kun tapaatte ja juttelette fyysisesti kasvokkain?

4. Jos sinusta tuntuu, että miehet kiinnostuvat vain nuoremmista naisista, se selittyy tällä:

Tuntuuko sinusta, että parasta ennen -päivämääräsi jäi sinne kahden kympin puolelle? Miehet eivät kompuroi ja läähätä edessäsi aivan yhtä paljon kuin 21-vuotiaana?

Miesten ja naisten seksuaalinen huippu osuu eri ikään:

30+ sinkkunainen
Lähde: British Fertility Society

Tässä graafissa puhutaan lisääntymiskyvystä, mutta siinä voitaisiin käyttää myös hieman karumpaa termiä kuten seksuaalinen markkina-arvo.

Tämä ei ole mitään vittuilua vaan biologiaa.

Jälleen kerran – jos et saa sitä vitosen miestä jäämään parisuhteeseen, on mahdollisesti annettava mahdollisuus oman ”liigan” miehille.

Eli jos olet tehnyt havaintoja, että jopa se 45-vuotias mies etsii edelleen alle 3-kymppisiä naisia, se selittyy yllä olevalla graafilla – jos hän pitää itsestään huolta, on hänellä varaa katsella naisia samalta Y-akselin kohdalta kuin mihin itse sijoittuu.

Lue myös: Mitä mies haluaa? 7 alkukantaista asiaa

5. Ennen parisuhdetta tai perheen perustamista, tee inventaario menneisyydestäsi

Jos olet kohdannut pettymyksiä rakkaudessa, oletko käynyt läpi mistä ne ovat johtuneet?

Onko syy aina ollut toisessa vai oletko uskaltanut kurkistaa oman mielesi varjoisampiin puoliin?

Nykyään on paljon boomerien kasvattamia henkisesti hukassa olevia aikuislapsia. Käytännössä:

  • Jos ei ole saanut ehdotonta äidinrakkautta lapsena, saattaa se aiheuttaa tietynlaista käyttäytymistä.
  • Jos isä ei ole tarjonnut kuria, rajoja ja opastusta (=rakkautta), saattaa se aiheuttaa tietynlaista käyttäytymistä.

Jos näitä kahta ”energiaa” ei ole lapsena ollut läsnä, on mahdollista, että yksilö ei ole henkisesti kasvanut aikuiseksi.

Se taas saattaa vaikuttaa aikuisiän parisuhteisiin kuin myös perhe-elämään mikäli saat joskus lapsia.

Jos uskallat, käy läpi elämäsi tapahtumia ja pohdi mistä mikäkin asia on johtunut. Ne mahdolliset lapsuuden traumat tai ongelmat eivät usein häviä mihinkään vaikka kuinka yrittäisit tukahduttaa niitä irtokarkeilla, Netflix-maratoneilla, Instagramin selaamisella tai muulla itsensäpakoilulla.

Mahdolliset ongelmat on kohdattava ja prosessoitava. Muuten laitat ne vain ”kiertoon” tulevalle miehellesi tai lapsillesi.

Lopuksi..

Millaisia ajatuksia sinulla on sinkkuuteen yli kolmekymppisenä?

Mitkä ovat suurimmat haasteet? Onko korona tuonut lisähaastetta uusien ihmisten tapaamiseen? Käytätkö edelleen Tinderiä vai oletko kokeillut deittisivustoja?

Olivatko yllä olevat vinkit ihan täyttä skeidaa vai aistitko niissä yhtään totuutta?

Laita jotain kommenttia aiheeseen liittyen tuohon alapuolelle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here