Top-10 parhaat deittisovellukset [2023] + 7 tiukkaa asiaa treffisovelluksista

deittisovellusNyt otetaan deittisovellukset perinpohjin haltuun.

Eli, mikä on se paras deittisovellus vuonna 2023?

Mistä löytyy miestä tai naista?

Vieläkö se on Tinder vai onko se muuttunut kylmän narsistiseksi kissa-hiiri -leikiksi, jossa ihmiset eivät enää edes lähde oikeille treffeille?

Eli jos haluaa oikeasti löytää seuraa (eikä vain pelailla kyseistä pyyhkimispeliä), mitkä seuranhakusovellukset ovat parhaita parisuhteen, ystävien tai vaikkapa niiden yhden yön juttujen löytämiseen?

Listasimme tähän artikkeliin ne mielenkiintoisimmat ja parhaat deittisovellukset.

Ja jos olet vasta astunut sinkkumarkkinoille, saatat kaivata deittailutaitojesi uudelleenlämmittelyä..?

Artikkelin lopulla vielä 7 tietämisen arvoista asiaa ja vinkkiä näiden treffisovellusten ihmeellisestä maailmasta. Siellä on ihan oikeasti hyödyllistä tietoa (vaikka itse sanonkin). Eli lue myös ne.

Mutta, ensialkuun, käydäänpä läpi niitä suosituimpia treffisovelluksia:

1. Tinder – edelleen suosituin treffisovellus, mutta..

paras deittisovellus 2020 tinderTinder, jos asia on vielä jollekin epäselvä, toimii siten, että saat lähialueeltasi (perustuu älypuhelimesi paikannustietoon) kumppaniehdokkaita, jotka voit joko hylätä tai hyväksyä pyyhkäisemällä ruutua vasemmalle (et tykkää) tai oikealle (tykkäys).

Kun molemmat tykkäävät toisistaan eli syntyy ”match”, voi keskustelu alkaa kumman tahansa aloitteesta.

Tinder jakaa tunteita puolesta ja vastaan. Tinder on monille se paras deittisovellus mitä internetillä on tarjota, ja onpa moni sieltä löytänyt kumppanin vakavaan parisuhteeseen.

Sovellus löytyy Appstoresta ja Googlen Play-kaupasta ilmaiseksi. Ilmaisella versiolla voi antaa tietyn verran tykkäyksiä per päivä (jonka jälkeen tulee 12 tunnin tauko), ostamalla maksetun jäsenyyden saa sitten rajattomasti pyyhkiä oikealle sekä muita ominaisuuksia. Lue lisää ominaisuuksista ja aiheeseen liittyvistä vinkeistä tuolta Tinder-artikkelistamme.

Mutta, monelle ihmiselle Tinder on vain ”peli”, jossa testaillaan omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja haetaan muuten vain jännitystä elämään ilman tarkoitustakaan lähteä oikeille treffeille. Haetaan ”dopamiinishotteja” eli ruiskutetaan sitä digitaalista heroiinia suoraan suoneen, kun ihminen yrittää epätoivoisesti tuntea olevansa elossa.

Eli jos haet jotain Tinderiä totisempaa sovellusta, jatka lukemista tai siirry artikkeliin top 10 deittisivustot!


2. Eliittikumppani – paras deittisovellus koulutetuille sinkuille?

parhaat deittisovellukset 2020Eliittikumppani.fi on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimpia deittipalveluita – tänä päivänä myös deittisovelluksen muodossa.

Se soveltuu enemmänkin hieman kypsemmille sinkuille – sanotaanko, että yli 28-vuotiaille.

Palvelussa on paljon korkeasti koulutettuja sinkkuja, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Jo liittyessä täytettävä persoonallisuustesti karsii jo vähemmän totiset (vain seksiseuraa etsivät) pois joukosta.

Eli mikäli ET ole enää teini (henkisesti tai biologisesti) ja haluat tavata fiksua ja filmaattista seuraa, pääset kokeilemaan sitä ilmaiseksi tämän linkin kautta: Eliittikumppani.fi

Tai lue lisää kokemuksia Eliittikumppanista.


3. Bumble – suosittu deittisovellus (etenkin ulkomailla), jossa mennään naisten ehdoilla

bumble treffisovellusBumble on tiettävästi maailman toiseksi suosituin treffisovellus, joka on hyvin pitkälti Tinderin kaltainen.

Toimintaperiaate on siis kuta kuinkin sama kuin Tinderissä, eli pyyhitään partneriehdokkaita joko ”hyväksyen” tai ”hyläten”. Mikäli molemmat tykkäävät toisistaan, sen jälkeen naisen on tehtävä aloite 24 tunnin kuluessa, eli lähetettävä se ensimmäinen viesti. Mies ei aloitetta chattailyyn voi tehdä, eli naiset ovat bosseja tässä treffisovelluksessa.

Käyttäjiä voi tosin olla melko niukasti Suomessa (varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella) eli Bumble saattaa toimia paremmin muualla Euroopassa ja maailmalla.


4. Victoria Milan – seuranhakusovellus, josta löytää seksiseuraa

deittisovellus 2019-2020

VictoriaMilan.fi on yllättävänkin suosittu deittipalvelu Suomessa. Menee ihan Top-5 suosituimpien deittisivustojen joukkoon ihan Googlen hakutilastojakin katsomalla.

Kyseessä on seksiseuranhakijoille – ja lähinnä avioliitossa ja parisuhteessa oleville – suunnattu palvelu, josta voi etsiä anonyymisti seksiseuraa.

Anonyymiutta voi lisätä siten, että oman profiilikuvansa voi näyttää vain halutuille jäsenille. Oli palvelun moraalisesta puolesta mitä mieltä tahansa, kysyntää tällaiselle näyttää siis tilastojen valossa olevan.

Kokeile ilmaiseksi: VictoriaMilan.fi


5. Happn – mielenkiintoinen ja erilainen treffisovellus

HappnOlet todennäköisesti nähnyt kaupungilla asioilla ollessasi kivannäköisiä naisia tai miehiä..

..mutta 98% meistä ihmisistä ei kuitenkaan uskalla lähestyä sitä tuntematonta ihastusta tuolla live-elämässä. Eikö vain? Kuka sitä nyt vuonna 2023 menisi juttelemaan tuntemattomalle ihmiselle? No, tähän arkielämän ongelmaan on keksitty Happn-niminen treffisovellus.

Se nimittäin listaa ne käyttäjät, joiden ohi (tai läheisyydestä) olet kulkenut. Voit katsoa heidän profiiliaan ja laittaa ”salaisen” tykkäyksen hänelle. Hän ei tykkäyksestä saa tietää, ellei hänkin tykkää sinusta. Mikäli siis molemmat tykkäävät, voitte alkaa keskustella. Nojoo. Sellaista kissa-hiiri -leikkiä taas.

Ihan kiva idea, mutta koska olemme pienen väkimäärän ja harvaan asutussa Suomessa:

Happn sopii Treffimaisterin perstuntumalla sanottuna vain isoihin kaupunkeihin, eli ulkomaille. Jos katsotaan Googlen tilastoja, Happn-deittisovellus vaikuttaa olevan kaikista suosituin Brasiliassa ja Ranskassa. Suomessa hyvin vähän käyttäjiä tällä hetkelläe – ehkä Helsingissä pieniä mahdollisuuksia saada actionia tästä sovelluksesta.

Lue myös: 9 vinkkiä löytää seuraa Helsingissä


6. Badoo – kansainvälinen nuorille suunnattu deittisovellus

paras deittisovellus 2020 badooBadoo on maailmanlaajuisesti tunnettu, sosiaalisen median ja seuranhakusovelluksen risteytys.

Moni on sinne joutunut tahtomattaan, kun heidän Facebook-tilinsä tiedot ja kuvat on puoliväkisin kaapattu Badoon puolelle. Tämän ansiosta he ovat ilmeisesti saaneetkiin satoja miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Eli semisti kyseenalaista toimintaa.

Mutta, Badoo on etenkin nuorten suosiossa oleva ”flirttailupaikka”, josta ei välttämättä niinkään etsitä seuraa oikeille treffeille. Siellä voi selailla kuvia ja antaa oman kuvansa arvioitavaksi (joka on nykyään varsin suosittu harrastus tykkäyksiä ja pisteitä keräävän kansamme keskuudessa).

Käy kokeilemassa ja kerro kommenttiosiossa kokemuksiasi tästä seuranhakusovelluksesta.


7. OkCupid – toinen kansainvälinen, ilmainen deittisovellus

okcupid deittisovellusOkCupid on kansainvälinen jätti, jossa on myös paljon suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on ilmainen, joten äkkiäkös tuon kokeilee ja katsoo tarjonnan läpi.

Käyttäjäkunta ei tosin ole aivan ”mainstreamia” vaan siellä on paljon taiteilijahenkistä väkeä, hipsteriä, transsukupuolista jne. OkCupid on kenties se paras deittisovellus, mikäli etsit tällaista vaihtoehtoisempaa käyttäjäkuntaa niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia, kuten anonyymin profiilien stalkkaamisen, näet ketkä ovat tykänneet kuvistasi ja saat haettua käyttäjiä tarkemmin.


8. Grindr – kaikkien deittisovellusten isä (vain homoseuraa)

grindr sovellusKun mies etsii miestä, on Grindr se suoraviivaisin tapa päästä takomaan lihaa.

Kyseessä on siis lähinnä seksiseuran etsimiseen soveltuva deittisovellus, joka on suunnattu homo- ja biseksuaalisille miehille.

Mielenkiintoista tämän seuranhakusovelluksen historiassa on se, että Grindr perustettiin jo vuonna 2009 ja enemmistölle, eli heteroille deittisovellukset tulivat tutuksi vasta Tinderin myötä, useita vuosia myöhemmin.

Kyseessä on siis todellinen deittisovellusten homoseksuaalinen esi-isä.


9. Tastebuds – musiikkidiggareille suunnattu seuranhakusovellus

tastebuds deittisovellusNyt mennään jo syvälle ”nicheihin”, eli tarkalle käyttäjäryhmälle tehtyyn treffisovellukseen. Valitettavasti Suomessa ei taida riittää volyymia tällaisen sovelluksen menestymiseen. Idea on kuitenkin tämä:

Valitset liittyessäsi suoskkiartistejasi ja -musiikkiasi ja sen jälkeen sovellus etsii sinulle sopivaa seuraa. Vaikka sieltä ei rakkautta löytyisikään, ehkä löydät seuraa ulkomaille keikoille tai muuten vain mielenkiintoista kansainvälistä kaveriseuraa? Palvelun sloganikin kuului ennen ”Music Chat and Dating”, mutta nyt 2022 slogani vaikuttaa olevan ”Meet people through music”.


10. Valo – suomalainen kristityille sinkuille suunnattu deittisovellus

valo deittisovellusTuoreena uutuutena vuoden 2023 top-10 deittisovellukset -listalle pääsee Valo-niminen sovellus.

Se on Kotisataman deittipalvelun (jo vuosia sitten perustettu) kehittämä deittisovellus Android ja Apple -laitteille. Onpa kaupunkien kadulla näkynyt jopa isoja mainoksia tästä palvelusta.

Käyttäjäkunnaksi Kotisataman Valo hakee kristillisiä arvoja ja moraalia suosivia kansalaisia. Eli perkeeenpalvojat älkööt vaivautuko.

7 yleistä vinkkiä, joilla otat deittisovellukset haltuun:

Siinäpä ne parhaat deittisovellukset tälle vuodelle.

Helppo osuus on nyt suoritettu eli olet kenties valinnut jonkun sovelluksen itsellesi. Mutta, haastavin osuus on vasta edessä päin eli mitkä ovat nettideittailun ”säännöt” ja keinot siellä menestymiseen vuonna 2023?

Pärjääkö siellä vain yhteiskunnan kauneimmat ja rohkeimmat miehet ja naiset?

No, kovaahan se kilpailu tuolla deittiviidakossa on, mutta niitä omia pärjäämismahdollisuuksia voi kasvattaa viilaamalla profiilinsa edustavaan kuntoon ja ymmärtämällä miten tätä ”peliä” kuuluu pelata.

Käydäänpä läpi 7 tärkeää asiaa, jotka olisi syytä tietää ennen kuin astut nykydeittailun armottomalle areenalle:

1. Kuvat ovat erittäin tärkeitä deittisovelluksissa (ihmiset hylkäävät profiilisi usein jopa alle sekunnissa)

Oletko nähnyt joskus vierestä, kun joku pelaa tai siis selaa Tinderiä? Tai oletko jo itse selannut?

Siinä menee profiilia hylkyyn sellaisella nopeudella, että sen ensimmäisen kuvan on oltava houkutteleva, jotta se ihminen ”pysähtyy” katsomaan profiiliasi tarkemmin.

Varsinkin miesten on tärkeää panostaa siihen ”etukuvaan”. Miesten osuus kun on deittisovelluksissa varsin suuri (arviolta 60-70%), niin siinä eivät naiset pysähdy katselemaan mitään hämäriä vessa-selfieitä ottavia aurinkolasimiehiä.

Jos sinulla ei ole hyviä kuvia, sitten vain ottamaan uusia. Esimerkiksi tässä artikkelissa on englanniksi käyty varsin tarkasti läpi millaiset kuvat deittisovelluksissa toimii ja mitkä ei. Laitan siitä tiivistyksen tähän alle:

Eli miesten kannattaa laittaa kuvia, jotka signaloivat esimerkiksi:

 • aktiivisuutta (erilaiset harrastukset ja aktiviteetit)
 • sosiaalisuutta (ryhmäkuvat kavereiden kanssa, selfie julkkiksen kanssa tms – niin naurettavalta kuin tällaisen vinkin kirjoittaminen kuulostaakin)
 • kykyä haalia resursseja eli rahaa – eli kuva kun golf-bägi olalla kävelet kohti Audi Q-kasia jossain punaisissa housuissa. Se oli osittain vitsi. Lihakset voivat myös signaloida kykyä haalia resursseja. You know? Voi juosta nopeasti, voi tapella ja haalia itselleen omaisuutta.

Lisäksi miehen olisi hyvä laittaa vähintään yksi selkeä kasvokuva (ilman aurinkolaseja).

Naisilla kuvien valinta on pienempi haaste, koska naisia on deittisovelluksissa paljon vähemmän eli naisilla on ostajan markkinat. Ja toisekseen, naiset ovat luonnostaankin paremmin kartalla visuaalisissa asioissa kuten miehet, mutta:

Yksi tärkeä pointti naisille:

Jos nainen EI halua tavata yhden yön juttuja metsästäviä miehiä, kannattaa panostaa ”siveellisiin” kuviin. Vaikka nykyään tällaisen sanominen on tietenkin ”naisia alistavaa vihapuhetta”, mutta katsokaamme maailmaa sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin meidän pieni mielemme haluaisi sen olevan.

Eli, jos mies näkee deittisovelluksessa naisen, joka osoittaa kevytkenkäisyyttä, silloin hän myös kohtelee naista sen mukaan. Jos mies näkee deittisovelluksessa naisen, joka osoittaa ”vaimomateriaalia”, silloin se herrasmies hänessä herää ja hän kohtelee naista kuin prinsessaa. Sitä saa mitä tilaa.

No, millaiset profiilikuvat naisesta triggeröivät laatumiehessä fiiliksen, että tässä on vaimomatskua? Muutama juttu tulee mieleen:

 • ei ryyppy- tai bilekuvia
 • ei liikaa aktiviteettipärinää (benjihyppyjä, motocrossia, vuortenvalloitusta, työnpalvontaa, über-kiirettä sun muuta äijäenergiaa)
 • sellaista ”low key” omien muotojen korostamista eli ei mitään kokovartalo-latex-seksiasustetta ja huulet törröllä poseeraamista vaan jokin hillitympi asuste, joka paljastaa muotoja (miehen on nähtävä, että vyötärö/lantio-suhteesi on vauvantekokunnossa).

Jos laatumies etsii vaimomateriaalia, hän käytännössä haluaa naisen, joka on Äiti Teresa kodin ulkopuolella ja pornostara omassa makuuhuoneessa. Ei toisin päin.

Vaikka tässä eletään vuotta 2023, niin laatumiehet arvostaa naisellista naista, joka ei tärise ja pärise ja halua lähteä perustamaan yrityksiä, benjihyppimään ja maastavetämään 24/7.

Jos ajatellaan biologiselta kannalta; nainen on luotu passiivisemmaksi kuin mies. Naisenhan pitää kyetä olemaan sisällään kasvavan vauvan johdosta hitaampi ja passiivisempi kuin mies. Ja imetysaikana hänen pitää suorastaan olla symbioosissa tämän vauvan kanssa, jotta tästä kasvaa henkisesti ja fyysisesti terve ihminen. Jos mies näkee, että nainen juoksee näissä modernin maailman menoissa 24/7, hänen liskoaivonsa aistii, että eihän tämä nainen pysty kasvattamaan henkisesti tervettä lasta. Sehän laittaa vauvan heti johonkin robotisoituun maitoautomaattiin kiinni ja lähtee itse töihin ja salille.

Muistutus: ylläkirjoitettu ei tarkoita, etteikö nainen voisi panostaa työuraan tai harrastaa maastavetoa. Ei. Vaan nyt puhutaan hyvin pienistä ja alitajuisista signaaleista, jotka saavat maskuliinin kiinnostumaan feminiinistä.

Jos haluat ymmärtää muita alkukantaisia asioita mitä miehet ja naiset haluavat puolisoltaan, lue nämä Treffimaisterin kirjoitelmat:

2. Pidä profiiliteksti ja chattaily deittisovelluksissa sopivan ”kevyenä”

Ei ole syytä olla liian ”vakava” deittisovellusten profiiliteksteissä.

Yleensä huumori toimii hyvin (eikä niinkään CV:mäisesti listaten omia ominaisuuksia). Varsinkin miesten on syytä laittaa jotain tunteita herättävää tekstiä. Naiset nimittäin yleensä syttyvät, kun mies osaa herättää heissä tunteita (oli se sitten naurua tai jopa vihaa).

Ja yleisesti miehille ja naisille:

Ajattele profiiliasi ikäänkuin sellaisena elokuvan trailerina. Laitat siihen otoksia niistä parhaista paloista, muttet paljasta koko juonta. Sama juttu sitten chattaillessa toisen ihmisen kanssa. Ei ole syytä avautua vakavista aiheista ennen kuin on kasvotusten tavattu. Pidä chattaily kevyenä ja pyri pian oikeille treffeille. Sitä kemioiden toimivuutta toisen ihmisen kanssa ei voi nähdä muuten kuin tapaamalla kasvotusten.

3. Deittisovelluksissa ensimmäisen viestin oltava ”houkutteleva”

Mies, älä kirjoita pelkkää ”moi”-viestiä, ellet ole tatuoitu ja lihaksikas.

Deittisovellusten hektisessä maailmassa kenelläkään ei ole ”aikaa” vastata tylsiin moikkauksiin.

Jos haluat edesauttaa sitä mahdollisuutta, että saat vastapuolelta vastauksen, kirjoita jotain huomiota herättävää. Tai kysy jotain hänen profiilissaan esiintyvästä asiasta. Älä kysy ympäripyöreitä, kuten ”mitä kuuluu” vaan jotain tarkempaa.

Jos et saa vastausta, anna asian olla ja siirry kohti seuraavaa profiilia. Vaikka saisit matchin jonkun henkilön kanssa, se ei tarkoita vielä mitään.

seuranhaku sovellukset

Haasta myös itseäsi kokeilemaan erilaisia aloituksia, jos aiemmat lähestymiset eivät ole toimineet. Deittisovelluksissa kommunikointi ei välttämättä ole kovin inhimillistä vaan ikäänkuin peliä. Vasta kun pääsette kasvotusten juttelemaan, tilanne muuttuu inhimillisemmäksi.

4. Tällaiset ihmiset pärjäävät parhaiten seuranhakusovelluksissa:

Lyhyesti: hyvännäköiset miehet ja naiset. He eivät kauaa kerkeä vanheta deittisovelluksissa, sillä he löytävät toisensa nopeasti.

Entä sitten ulkonäöltään ja seksuaaliselta markkina-arvoltaan pari pykälää ”alemmat” ihmisryhmät (eli enemmistö meistä ihmisistä)? Kuulostaa toki kylmältä ja karulta jaotella ja arvioida ihmisiä näin, mutta, elämässä on joskus hyvä katsoa totuutta silmiin. Kuten tuossa ylempänä tuli jo todettua; yksilö voi menestyä sitä paremmin mitä enemmän näkee maailman sellaisena kuin se on, eikä sellaisena kuin itsekkäästi toivoo sen olevan. Eli, analysoidaanpa hieman:

Nykyajan nettideittailussa on se pieni ongelma, että myös ”perusnormaalit” naiset saavat ”matcheja” haluttujen alfa-urosten kanssa luullen, että heidän kanssaan on mahdollisuus parisuhteeseen. Koska miesten osuus on deittisovelluksissa niin suuri ja naisten pieni, nämä halutut alfa-urokset kyllä kyntävät hieman rosoisempaakin peltoa – mutta usein vain yhden illan verran. Mutta psykologinen ”vahinko” on jo tapahtunut: nämä kutosen-seiskan naiset odottavat nyt löytävänsä ysin-kympin miehen MYÖS parisuhteeseen ja täten unohtavat kokonaan ne kutosen-seiskan miehet (joiden kanssa heillä olisi todennäköisimmin tasapainoinen parisuhde).

Eli jossain määrin vaarassa tässä deittisovellusten raa’assa maailmassa ovat ihan tavalliset miehet ja naiset – he eivät yllä kuvatun epäbalanssin myötä enää välttämättä kohtaa.

Ymmärrä: deittisovelluksissa pitää osata lopettaa ajoissa ja tehdä myös järkiperäisiä ratkaisuja. Se on vähän kuin kasinolla käynti; jos jäät voitolle 500 euroa, on parempi lähteä sen viissatasen kanssa kotiin ja elellä sen kanssa onnellisena kuin että jäät pelaamaan havitellen jotain isoa, 5000 euron voittoa (jonka todennäköisyys on esimerkiksi 0,02%). Lopulta vain tuhoat elämäsi, kun jäät jääräpäisesti havittelemaan jotain päävoittoa, jonka saavuttamisen mahdollisuus on erittäin pieni.

Seuranhakusovellukset ovat siis siinä mielessä ”vaarallisia”, että se ruoho ei jatkuvasti voi muuttua vihreämmäksi ja vihreämmäksi sen seuraavan aidan toisella puolen.

Deittisovellukset ja Instagram (joka itsessään on myös deittisovellus) ovat vääristäneet parisuhdemarkkinat. Valikoimaa on (naisille) yksinkertaisesti niin paljon. Jopa perus-Pirkko saa tykkäyksiä ja sydämiä ympäri maailmaa. Joku ammatikseen aurinkoa ottava öljytty brassi jostain Copacabanan rannalta saattaa lähetellä tykkäyksiä tai dubailainen sulttaaninpoikanen lähettää tarjouspyynnön Instagramin yksityisviesteihin. Miten siinä sitten keskivertojärjellä varustettu nainen pystyy ”alistumaan” ja tyytymään perus-Pekkaan ja tavalliseen rivitaloelämään?

Nykyihmisen ongelma on valikoiman laajuus. Kaupat on täynnä ruokaa. Ruudut täynnä leffoja ja sarjoja. Netti täynnä pornoa. Deittisovellukset ovat etenkin naisille täynnä uusia ja jännittäviä matcheja.

Harva ihminen pystyy laittamaan sen eläinmielen kuriin eli kieltäytymään itseään orjuuttavasta käyttäytymisestä. Modernin orjan on aina saatava lisää irtokarkkeja, lisää ulkomaanmatkoja, lisää tinder-matcheja.

Nyt tämä lähti vähän asian viereen eli pointti on seuraava:

Jos tavoitteena on onnellinen parisuhde ja ehkä tulevaisuudessa jopa perheen perustaminen, tunne itsesi ja oma ”tasosi”. Sen jälkeen etsi itsellesi ja tasollesi sopiva mies tai nainen. Ja ”alistu” siihen.

5. Deittisovellukset saattavat antaa väärän kuvan miehistä/naisista/parisuhteista

Jos (nuori) ihminen unohtaisi älypuhelimet ja muut ruutulaitteet ja katsoisi maailmaa sellaisena kuin se silmien verkkokalvoille avautuu, huomaisi hän, että kaikki miehet eivät ole toksisesti maskuliinisia raiskaajia, naiset eivät ole psykopaattisia lapsia ja maailmanloppu ei ole tulossa.

Maailma on aika chilli paikka, jos ei seuraa uutisia ja sosiaalista mediaa.

Pointti on siis se, että älä tuomitse kaikkia miehiä tai naisia, mikäli sieltä Tinderistä tai Eliittikumppanista ei löydy halutunlaista seuraa. Monet asialliset miehet ja naiset eivät edes ole näissä sovelluksissa. He ovat tuolla offline-harrastuksissa ja he edelleenkin usein tapaavat kumppaninsa esimerkiksi yhteisten ystävien kautta tai muista sosiaalisista ympyröistään. Tai sitten muilta netin treffipalstoilta.

Kun ihminen uppoutuu liiaksi deittisovellusten maailmaan, siinä helposti muodostuu hyvin negatiivinen kuva joko miehistä tai naisista, tai ylipäätään parisuhteista ja perhe-elämästä.

6. Mitä tarkoittaa ghostaaminen ja kuinka suhtautua siihen?

”Ghosting” tai ghostaus tarkoittaa, kun kaksi ihmistä tekstailee netissä ja yhtäkkiä toinen menee hiljaiseksi ja/tai blokkaa toisen. Tai, jos on käyty ensimmäisillä treffeillä ja sen jälkeen toisen lähestyessä toista viestillä, ei toisesta enää kuulu mitään.

Teknologia mahdollistaa tällaisen suorastaan epäinhimillisen käyttäytymisen, joka sitten saattaa satuttaa sen ghostatun osapuolen sielua.

Vertailun vuoksi; jos teknologiaa ei olisi ihmisten välissä, se olisi sama asia, jos vaikkapa kuntosalilla juttelisi tuntemattoman ihmisen kanssa ja yhtäkkiä kesken lauseen lähtisi juoksemaan pois paikalta. Luonnollisempi eli inhimillisempi tapa olisi saattaa lause ja juttu loppuun ja todeta vaikkapa ”päivänjatkoja” ja poistua paikalta.

Eli mikäli itse haluaa ”ghostata” inhimillisemmin, voi kirjoittaa vain suoraan ja lyhyesti, että kiitos, mutta ei kiitos. Eli lyhyt, ytimekäs ja kohtelias viesti vaan, että valitettavasti ei kiinnosta enää ja parempi, ettei olla enää yhteydessä.

7. Älä luovuta tunteitasi deittisovellusten haltuun

Tutkimusten mukaan Tinderin käyttäjät ovat onnettomampia kuin ne sinkut, jotka eivät käytä Tinderiä. Tinder voi siis olla todellinen itsetunnontappaja.

Tinder, kuten muut sosiaalisen median kanavat, on suunniteltu siten, että niitä käyttävä ihminen on jatkuvassa ahdistuneessa ”stressitilassa”. Hän kaipaa jatkuvasti uutta dopamiinishottia. Uusi kuva, uusi video, uusi tykkäys, uusi match, uusi viesti, uusi kehu – käyttäjän on pakko saada jotain uutta ärsykettä koko ajan.

Jos haluat pitää pääsi kasassa, on sinun suhtauduttava deittisovelluksiin kuin työkaluun. Se on työkalu, jonka avulla saattaa löytää seuraa oikean elämän puolelle. Jos käytät vasaraa tai ruuvimeisseliä, ethän sinä sillekään ulkoista koko tunnemaailmaasi. Käytät sitä ja laitat taas pois.

Eli työkalu nimeltä Tinder ei määritä sinun arvoasi ihmisenä tai potentiaalisena mies- tai naiskumppanina toisille ihmisille. Moni vetää suoran yhteyden Tinderissä menestymisen ja oman ihmisarvon välille ja siitä johtuu ne itsetunto-ongelmat, joista puhutaan esimerkiksi yllä linkatussa tutkimuksessa.

Pointti oli siis se, että käytä deittisovelluksia vain ”työkaluna” – älä ulkoista koko tunnemaailmaasi ja itsetuntoasi niiden haltuun.

Yhteenveto

Deittisovellukset voivat olla mainio tapa tavata naisia ja miehiä nykymaailmassa.

Eli mikäs siinä – kokeile vaikkapa Tinderiä. Jos sieltä ei löydy mitään järkevää, kokeile sitten Eliittikumppani.fi:tä (jos olet koulutettu ja etsit asiallista tyyppiä).

Ja muista, että nettideittailun ohella kannattaa ylläpitää myös muita offline-harrastuksia ja -menoja ja pitää korvat ja silmät auki myös siellä. Sinkun on oltava aina valmis juttusille missä tahansa onkin.

Mikä on sinun mielestäsi paras deittisovellus vuonna 2023? Millaisia kokemuksia sinulla niistä on? Kommentoi!

Lue myös:

4 KOMMENTIT

 1. Hei,

  Olipas hyvä teksti asioista ja noista deittisovellutuksista.
  Itse huomannut että viikko riittää Tinderissä(jos yleensä edes kotikaupungissani sitä laitan päälle) tai Badoossa, eli aika äkkiä siellä on nähty ja tullut nähdyksi, Badoo on siitä hyvä että voit lähettää viestiä ilman matchiä.

 2. Tosi hyödyllinen artikkeli. Pitääkin heti seuraavaksi lavastaa jotain benjihyppykuvia ja bisnespärinöitä profiiliin, että saa karistettua rodunjalostamisesta haaveilevat tradwife-metsästäjät pois yrittämästä.

 3. Ahahahahhs jäätävää paskaa ja ihmisten pelkistämistä aivokuolleiksi saman muotin sarjapanijoiksi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here