Top-10 parhaat deittisovellukset [2021] + 5 tiukkaa asiaa treffisovelluksista

deittisovellusNyt otetaan deittisovellukset perinpohjin haltuun.

Eli, mikä on se paras deittisovellus vuonna 2021?

Vieläkö se on Tinder vai onko se muuttunut kylmän narsistiseksi kissa-hiiri -leikiksi, jossa ihmiset eivät enää edes lähde oikeille treffeille?

Eli jos haluaa oikeasti löytää seuraa (eikä vain pelailla pyyhkimispeliä ja selata kuvakatalogeja), mitkä seuranhakusovellukset ovat parhaita parisuhteen, ystävien tai vaikkapa niiden yhden yön juttujen löytämiseen?

Listasimme tähän artikkeliin ne mielenkiintoisimmat ja parhaat deittisovellukset.

Ja, jos olet vasta astunut sinkkumarkkinoille, saatat kaivata deittailutaitojesi uudelleenlämmittelyä..?

Artikkelin lopulla vielä 5 tietämisen arvoista asiaa näiden treffisovellusten ihmeellisestä maailmasta.

Mutta, ensialkuun, käydäänpä läpi niitä suosituimpia treffisovelluksia:

1. Tinder – suosituin treffisovellus, mutta..

paras deittisovellus 2020 tinderTinder, jos asia on vielä jollekin epäselvä, toimii siten, että saat lähialueeltasi (perustuu älypuhelimesi paikannustietoon) kumppaniehdokkaita, jotka voit joko hylätä tai hyväksyä pyyhkäisemällä ruutua vasemmalle (et tykkää) tai oikealle (tykkäys).

Kun molemmat tykkäävät toisistaan eli syntyy ”match”, voi keskustelu alkaa kumman tahansa aloitteesta.

Tinder jakaa tunteita puolesta ja vastaan. Tinder on monille se paras deittisovellus mitä internetillä on tarjota, ja onpa moni sieltä löytänyt kumppanin ihan vakavaankin parisuhteeseen. Sovellus löytyy Appstoresta ja Googlen Play-kaupasta ilmaiseksi. Ilmaisella versiolla voi antaa tietyn verran tykkäyksiä per päivä (jonka jälkeen tulee 12 tunnin tauko), ostamalla maksetun jäsenyyden saa sitten rajattomasti pyyhkiä oikealle sekä muita ominaisuuksia. Lue lisää ominaisuuksista ja aiheeseen liittyvistä vinkeistä tuolta Tinder-artikkelistamme.

Mutta, monelle ihmiselle Tinder on vain ”peli”, jossa testaillaan omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja haetaan muuten vain jännitystä elämään ilman tarkoitustakaan lähteä oikeille treffeille. Eli jos haet jotain vakavampaa, jatka lukemista tai siirry artikkeliin top 10 deittisivustot!


2. Eliittikumppani – paras deittisovellus koulutetuille sinkuille

parhaat deittisovellukset 2020Eliittikumppani.fi on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimpia deittipalveluita – tänä päivänä myös deittisovelluksen muodossa.

Se soveltuu enemmänkin hieman kypsemmille sinkuille – sanotaanko, että yli 28-vuotiaille.

Palvelussa on paljon korkeasti koulutettuja sinkkuja, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Jo liittyessä täytettävä persoonallisuustesti karsii jo vähemmän totiset (vain seksiseuraa etsivät) pois joukosta.

Eli mikäli ET ole enää teini (henkisesti tai biologisesti) ja haluat tavata fiksua ja filmaattista seuraa, käy kokeilemassa Eliittikumppania ilmaiseksi: Eliittikumppani.fi

Tai lue lisää blogistamme: Eliittikumppani kokemuksia.


3. Bumble – suosittu deittisovellus (etenkin ulkomailla), jossa mennään naisten ehdoilla

bumble treffisovellusBumble on tiettävästi maailman toiseksi suosituin treffisovellus, joka on hyvin pitkälti Tinderin kaltainen.

Toimintaperiaate on siis kuta kuinkin sama kuin Tinderissä, eli pyyhitään partneriehdokkaita joko ”hyväksyen” tai ”hyläten”. Mikäli molemmat tykkäävät toisistaan, sen jälkeen naisen on tehtävä aloite 24 tunnin kuluessa, eli lähetettävä se ensimmäinen viesti. Mies ei aloitetta chattailyyn voi tehdä, eli naiset ovat bosseja tässä treffisovelluksessa.

Käyttäjiä voi tosin olla melko niukasti (varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella) eli Bumble saattaa toimia paremmin muualla Euroopassa ja maailmalla.


4. Victoria Milan – seuranhakusovellus, josta löytää seksiseuraa

deittisovellus 2019-2020

VictoriaMilan.fi on yllättävänkin suosittu deittipalvelu Suomessa. Menee ihan Top-5 suosituimpien deittisivustojen joukkoon ihan Googlen hakutilastojakin katsomalla.

Kyseessä on pettäjille – siis lähinnä avioliitossa ja parisuhteessa oleville – suunnattu palvelu, josta voi etsiä anonyymisti seksiseuraa. Anonyymiutta voi lisätä siten, että oman profiilikuvansa voi näyttää vain halutuille jäsenille. Oli palvelun moraalisesta puolesta mitä tahansa, kysyntää tällaiselle näyttää siis tilastojen valossa olevan.

Kokeile ilmaiseksi: VictoriaMilan.fi


5. Happn – mielenkiintoinen ja erilainen treffisovellus

HappnOlet todennäköisesti nähnyt kaupungilla asioilla ollessasi kivannäköisiä naisia tai miehiä.

98 % ihmisistä ei kuitenkaan uskalla lähestyä sitä tuntematonta ihastusta. Eikö vain? Kuka sitä nyt vuonna 2021 menisi juttelemaan tuntemattomalle ihmiselle? Varsinkin, kun ihmiset eivät edes uskalla 2 metrin säteelle toisistaan puhumattakaan puhumisesta, jossa roiskuu ”vaaralliset” viruspartikkelit. Enivei, tähän arkielämän ongelmaan on keksitty Happn-niminen treffisovellus.

Se nimittäin listaa ne käyttäjät, joiden ohi (tai läheisyydestä) olet kulkenut. Voit katsoa heidän profiiliaan ja laittaa ”salaisen” tykkäyksen hänelle. Hän ei tykkäyksestä saa tietää, ellei hänkin tykkää sinusta. Mikäli siis molemmat tykkäävät, voitte alkaa keskustella.

Valitettavasti joudutaan laittamaan iso mutta tähän loppuun, koska olemmehan pienessä Suomessa:

Happn sopii Treffimaisterin perstuntumalla sanottuna vain isoihin kaupunkeihin, eli käytännössä Helsinkiin. Tietty, jos palvelu lyö läpi koko kansan keskuudessa kunnon ilmiöksi, on silloin pienemmissäkin kaupungeissa saada Happn:lla treffit aikaiseksi!

Lue myös: 9 vinkkiä löytää seuraa Helsingissä


6. Badoo – kansainvälinen nuorille suunnattu deittisovellus

paras deittisovellus 2020 badooBadoo on maailmanlaajuisesti tunnettu, sosiaalisen median ja seuranhakusovelluksen risteytys.

Moni on sinne joutunut tahtomattaan, kun heidän Facebook-tilinsä tiedot ja kuvat on puoliväkisin kaapattu Badoon puolelle. Tämän ansiosta he ovat ilmeisesti saaneetkiin satoja miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.

Mutta, Badoo on etenkin nuorten suosiossa oleva ”flirttailupaikka”, josta ei välttämättä niinkään etsitä seuraa oikeille treffeille. Siellä voi selailla kuvia ja antaa oman kuvansa arvioitavaksi (joka on nykyään varsin suosittu harrastus tykkäyksiä ja pisteitä keräävän kansamme keskuudessa).

Käy kokeilemassa ja kerro kommenttiosiossa kokemuksiasi tästä sovelluksesta.


7. OkCupid – toinen kansainvälinen, ilmainen deittisovellus

okcupid deittisovellusOkCupid on kansainvälinen jätti, jossa on myös paljon suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on ilmainen, joten äkkiäkös tuon kokeilee ja katsoo tarjonnan läpi.

Käyttäjäkunta ei tosin ole aivan ”mainstreamia” vaan siellä on paljon taiteilijahenkistä väkeä, hipsteriä, transsukupuolista jne. OkCupid on kenties se paras deittisovellus, mikäli etsit tällaista vaihtoehtoisempaa käyttäjäkuntaa niin Suomesta kuin maailmaltakin.

Lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia, kuten anonyymin profiilien stalkkaamisen, näet ketkä ovat tykänneet kuvistasi ja saat haettua käyttäjiä tarkemmin.


8. Grindr – kaikkien deittisovellusten isä (vain homoseuraa)

grindr sovellusKun mies etsii miestä, on Grindr se suoraviivaisin tapa päästä takomaan lihaa.

Kyseessä on siis lähinnä seksiseuran etsimiseen soveltuva deittisovellus, joka on suunnattu homo- ja bi-seksuaaleille miehille.

Mielenkiintoista tämän seuranhakusovelluksen historiassa on se, että Grindr perustettiin jo vuonna 2009 ja enemmistölle, eli heteroille deittisovellukset tulivat tutuksi vasta Tinderin myötä, useita vuosia myöhemmin.

Kyseessä on siis todellinen deittisovellusten homoseksuaalinen esi-isä.


9. Tastebuds – musiikkidiggareille suunnattu seuranhakusovellus

tastebuds deittisovellusNyt mennään jo syvälle ”nicheihin”, eli tarkalle käyttäjäryhmälle tehtyyn treffisovellukseen. Valitettavasti Suomessa ei taida riittää volyymia tällaisen sovelluksen menestymiseen. Idea on kuitenkin tämä:

Valitset liittyessäsi suoskkiartistejasi ja -musiikkiasi ja sen jälkeen sovellus etsii sinulle sopivaa seuraa. Vaikka sieltä ei rakkautta löytyisikään, ehkä löydät seuraa ulkomaille keikoille? Palvelun sloganikin kuuluu ”Music Chat and Dating”.


10. Once – vain yksi kumppaniehdotus per päivä!

once deittisovellusKun tämä nykymaailma on niin hektistä ja kertakäyttöviihdettä pyyhitään älypuhelimen ruudulla niin lujaa, että aivot eivät meinaa pysyä perässä, on Once -niminen appi piristävä uutuus:

Sen sijaan, että sormet sauhuten swaippailet ehdokkaita hylkyyn, Once suorastaan ”pakottaa” sinun katsomaan kumppaniehdokastasi hieman syvemmältä. Jos nykydeittailun pinnallisuus saa sinut voimaan pahoin, kokeile Oncea.

Mutta jälleen ongelmana on Suomen pienuus. Tällaisiin vähemmän tunnettuihin treffisovelluksiin ei yksinkertaisesti riitä käyttäjiä. Yleensä parempi siis pysytellä suosituimmissa palveluissa (ellet ole matkustamassa ulkomaille seuranhakuun).

5 yleistä vinkkiä, joilla otat deittisovellukset haltuun:

Noniin, siinäpä ne parhaat deittisovellukset. Helppo osuus on nyt suoritettu eli olet kenties valinnut jonkun sovelluksen itsellesi. Mutta, mitkä ovat nettideittailun ”säännöt” ja keinot siellä menestymiseen nykypäivänä?

Käydäänpä läpi 5 tärkeää asiaa, jotka olisi syytä tietää ennen kuin astut nykydeittailun armottomalle areenalle:

1. Kuvat ovat erittäin tärkeitä deittisovelluksissa (ihmiset hylkäävät profiilisi usein jopa alle sekunnissa)

Oletko nähnyt joskus vierestä, kun joku selaa Tinderiä? Tai oletko jo itse selannut?

Siinä menee profiilia hylkyyn sellaisella nopeudella, että sen ensimmäisen kuvan on oltava houkutteleva, jotta se ihminen ”pysähtyy” katsomaan profiiliasi tarkemmin.

Varsinkin miesten on tärkeää panostaa siihen ”etukuvaan”. Miesten osuus kun on deittisovelluksissa varsin suuri (arviolta 60-70%), niin siinä eivät naiset pysähdy katselemaan mitään hämäriä vessa-selfieitä ottavia aurinkolasimiehiä.

Jos sinulla ei ole hyviä kuvia, sitten vain ottamaan uusia. Esimerkiksi tässä artikkelissa on englanniksi käyty varsin tarkasti läpi millaiset kuvat deittisovelluksissa toimii ja mitkä ei.

Miesten kannattaa laittaa kuvia, jotka signaloivat esimerkiksi:

  • aktiivisuutta (erilaiset harrastukset ja aktiviteetit)
  • sosiaalisuutta (ryhmäkuvat kavereiden kanssa, selfiet julkkiksen kanssa tms)

Lisäksi tietenkin vähintään yksi selkeä kasvokuva (ilman aurinkolaseja).

Naisilla ei ole yhtä suurta haastetta keksiä ja valita hyviä kuvia profiiliinsa. Mutta. Jos nainen ei halua yhden yön juttuja metsästäviä miehiä, kannattaa panostaa ”siveellisiin” kuviin. Korostaa sellaista naapurintyttömäistä kunnollisuutta eikä valita niitä bile- tai seksuaalissävytteisiä kuvia itsestään.

Ja jos haluat ymmärtää, mitä miehet ja naiset haluavat puolisoltaan (jotta osaat tuoda ilmi niitä haluttuja ominaisuuksiasi), lue nämä Treffimaisterin kirjoitelmat:

2. Pidä profiiliteksti ja chattaily sopivan ”kevyenä”

Ei ole syytä olla liian ”vakava” profiilitekstissä.

Yleensä huumori toimii hyvin (eikä niinkään CV:mäisesti listaten omia ominaisuuksia). Varsinkin miesten on syytä laittaa jotain tunteita herättävää tekstiä. Naiset nimittäin yleensä syttyvät, kun mies osaa herättää heissä tunteita (oli se sitten positiivista tai negatiivista).

Ajattele profiiliasi jonkin verran sellaisena elokuvan trailerina. Laitat siihen otoksia niistä parhaista paloista, muttet paljasta koko juonta. Sama juttu sitten chattaillessa toisen ihmisen kanssa. Ei ole syytä avautua vakavista aiheista ennen kuin on kasvotusten tavattu. Pidä chattaily kevyenä ja pyri pian oikeille treffeille. Sitä kemioiden toimivuutta toisen ihmisen kanssa ei voi nähdä muuten kuin tapaamalla kasvotusten.

3. Deittisovelluksissa ensimmäisen viestin oltava ”houkutteleva”

Mies, älä kirjoita pelkkää ”moi”-viestiä, ellet ole tatuoitu ja lihaksikas.

Deittisovellusten hektisessä maailmassa kenelläkään ei ole ”aikaa” vastata tylsiin moikkauksiin.

Jos haluat edesauttaa sitä mahdollisuutta, että saat vastapuolelta vastauksen, kirjoita jotain huomiota herättävää. Tai kysy jotain hänen profiilissaan esiintyvästä asiasta. Älä kysy ympäripyöreitä, kuten ”mitä kuuluu” vaan jotain tarkempaa.

Jos et saa vastausta, anna asian olla ja siirry kohti seuraavaa profiilia. Vaikka saisit matchin jonkun henkilön kanssa, se ei tarkoita vielä mitään.

seuranhaku sovellukset

4. Tällaiset ihmiset pärjäävät parhaiten seuranhakusovelluksissa:

Lyhyesti: hyvännäköiset miehet ja naiset. He eivät kauaa kerkeä vanheta deittisovelluksissa, sillä he löytävät toisensa nopeasti.

Entä sitten ulkonäöltään ja seksuaaliselta markkina-arvoltaan pari pykälää ”alemmat” ihmisryhmät (eli oikeastaan enemmistö)? Kuulostaa toki kylmältä ja karulta jaotella ja arvioida ihmisiä näin, mutta, elämässä on joskus hyvä katsoa totuutta silmiin:

Perusnormaalit naiset ovat sikäli pattitilanteessa, että he saavat ”matcheja” haluttujen alfa-urosten kanssa luullen, että heidän kanssaan on mahdollisuus parisuhteeseen. Koska miesten osuus on deittisovelluksissa niin suuri, nämä halutut alfa-urokset kyllä kyntävät hieman rosoisempaakin peltoa – mutta usein vain yhden illan verran. Mutta psykologinen ”vahinko” on jo tapahtunut: nämä kutosen-seiskan naiset odottavat nyt löytävänsä ysin-kympin miehen MYÖS parisuhteeseen ja täten unohtavat kokonaan ne kutosen-seiskan miehet (joiden kanssa heillä olisi todennäköisimmin tasapainoinen parisuhde).

Eli jossain määrin vaarassa tässä deittisovellusten raa’assa maailmassa ovat ihan tavalliset miehet ja naiset – he eivät yllä kuvatun epäbalanssin myötä enää välttämättä kohtaa.

Ymmärrä: deittisovelluksissa pitää osata lopettaa ajoissa ja tehdä myös järkiperäisiä ratkaisuja. Se on vähän kuin kasinolla käynti; jos jäät voitolle 500 euroa, on parempi lähteä sen viissatasen kanssa kotiin ja elellä sen kanssa onnellisena kuin että jäät pelaamaan havitellen jotain isoa, 5000 euron voittoa (jonka todennäköisyys on esimerkiksi 0,2%). Lopulta vain tuhoat elämäsi, kun jäät jääräpäisesti havittelemaan jotain päävoittoa, jonka saavuttamisen mahdollisuus on erittäin pieni.

Seuranhakusovellukset ovat siis siinä mielessä ”vaarallisia”, että se ruoho ei jatkuvasti voi muuttua vihreämmäksi ja vihreämmäksi sen seuraavan aidan toisella puolen.

Deittisovellukset ja Instagram (joka itsessään on myös deittisovellus) ovat vääristäneet parisuhdemarkkinat. Valikoimaa on yksinkertaisesti (naisille) niin paljon. He saavat tykkäyksiä ja sydämiä ympäri maailmaa. Joku öljytty brassi jostain Copacabanan rannalta saattaa lähetellä tykkäyksiä tai dubailainen sulttaaninpoikanen lähettää tarjouspyynnön Instagramin yksityisviesteihin. Miten helvetissä siinä sitten keskiverto-äo:lla varustettu nainen pystyy ”alistumaan” ja tyytymään perus-Pekkaan ja tavalliseen rivitaloelämään?

Nykyihmisen ongelma on valikoiman laajuus. Kaupat on täynnä ruokaa. Ruudut täynnä leffoja ja sarjoja. Netti täynnä pornoa. Deittisovellukset ovat naisille täynnä uusia ja jännittäviä matcheja.

Harva pystyy omalla älyllä laittamaan sen eläinmielen kuriin. Pullaa? Ei tänään. Netflix-maratoni? Ei pysty, käyn vaikka lenkillä ja luen kirjaa. Nettipornoa? Ei nyt, pitää säilyttää siemennesteet ja tehdä sen voimalla jotain tuottavampaa.

Nojoo. Jatketaan nyt hetki vielä:

5. Deittisovellukset saattavat antaa väärän kuvan miehistä/naisista/parisuhteista

Jos (nuori) ihminen unohtaisi älypuhelimet ja muut ruutulaitteet ja katsoisi maailmaa sellaisena kuin se silmien verkkokalvoille avautuu, huomaisi hän, että kaikki miehet eivät ole toksisesti maskuliinisia raiskaajia, naiset eivät ole psykopaattisia lapsia ja maailmanloppu ei ole tulossa.

Maailma on aika chilli paikka, jos ei seuraa uutisia ja sosiaalista mediaa.

Pointti on siis se, että älä tuomitse kaikkia miehiä tai naisia, mikäli sieltä Tinderistä ei löydy halutunlaista seuraa. Monet asialliset miehet ja naiset eivät edes ole näissä sovelluksissa. He ovat tuolla offline-harrastuksissa ja he edelleenkin usein tapaavat kumppaninsa esimerkiksi yhteisten ystävien kautta tai muista sosiaalisista ympyröistään. Tai sitten perinteisiltä netin treffipalstoilta.

Yhteenveto

Deittisovellukset voivat olla todella kätevä tapa tavata naisia ja miehiä nykymaailmassa.

Eli mikäs siinä – kokeile vaikkapa Tinderiä. Jos sieltä ei löydy mitään järkevää, kokeile sitten Eliittikumppani.fi:tä (jos olet jo lähempänä 30 ikävuotta tai yli, olet koulutettu ja etsit asiallista parisuhdetta).

Ja muista, että sinne Tinderin ja muiden kuvapohjaisten treffisovellusten sielua runtelevaan maailmaan ei kannata täysin uppoutua ja sen takia henkisesti rappeutua. Eli pidä mielessä myös offline-seuranhaku. Hanki uusia harrastuksia, laajenna sosiaalisia ympyröitäsi ja aktivoidu monilla eri elämän osa-alueilla, jos haluat päästä eroon sinkkustatuksestasi!

Mikä on sinun mielestäsi paras deittisovellus vuonna 2021? Millaisia kokemuksia sinulla niistä on? Kommentoi!

Lue myös:

1 KOMMENTTI

  1. Hei,

    Olipas hyvä teksti asioista ja noista deittisovellutuksista.
    Itse huomannut että viikko riittää Tinderissä(jos yleensä edes kotikaupungissani sitä laitan päälle) tai Badoossa, eli aika äkkiä siellä on nähty ja tullut nähdyksi, Badoo on siitä hyvä että voit lähettää viestiä ilman matchiä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here