Deittisovellukset listattu – tässä 10 suosittua treffisovellusta [2019]

DeittisovelluksetTinder teki deittisovellukset suosituiksi ja mullisti siinä samalla nettiseuranhaun:

Yhtäkkiä netissä seuraa hakevat eivät enää olleetkaan luusereita, vaan nettideittailusta tuli ”coolia”.

Entä jos Tinder on jo niin sanotusti pelattu läpi, mitä muita vaihtoehtoja on?

Listasimme hauskimmat, mielenkiintoisimmat ja parhaat deittisovellukset. Joidenkin taustayrityksenä häärivät jo vuosia alalla olleet deittisivustot, osa on ihan varta vasten älypuhelinsovellukseksi kehitetty. Suurin osa löytyy sekä Androidille että Applelle.

Lopuksi hieman yleistä juttua ja realismia siitä, kuinka maamme pienuus vaikuttaa näissä pienemmissä sovelluksissa menestymiseen.

1. Tinder – ylivoimainen ykkönen, mutta..

Tinder deittisovellusTinder, jos asia on vielä jollekin epäselvä, toimii siten, että saat paikkakunnaltasi kumppaniehdokkaita, jotka voit joko hylätä tai hyväksyä pyyhkäisemällä ruutua vasemmalle (et tykkää) tai oikealle (tykkäys).

Kun molemmat hyväksyvät, voi keskustelu alkaa kumman tahansa aloitteesta.

Tinder jakaa tunteita puolesta ja vastaan. Tinder on monille se paras deittisovellus mitä internetillä on tarjota, mutta monelle se on liian pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen. Moni tuomitsee sen vain seksiseuran hakemiseen, mutta kyllä siellä on myös rakkaustarinoita syntynyt. Mutta, monelle ihmiselle Tinder on vain ”peli”, jossa testaillaan omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja haetaan muuten vain jännitystä elämään ilman tarkoitustakaan lähteä oikeille treffeille.

Lue lisää: Tinder kokemuksia.


2. Bumble – suosittu deittisovellus (etenkin maailmalla) – naisten ehdoilla

bumble deittisovellusBumble on tiettävästi maailman toiseksi suosituin treffisovellus, joka on hyvin pitkälti Tinderin kaltainen.

Toimintaperiaate on kuta kuinkin sama kuin Tinderissä, eli pyyhitään partneriehdokkaita joko ”hyväksyen” tai ”hyläten”. Mikäli molemmat tykkäävät toisistaan, sen jälkeen naisen on tehtävä aloite 24 tunnin kuluessa. Mies ei aloitetta jutteluun voi tehdä, eli naiset ovat bosseja tässä treffisovelluksessa.

Käyttäjiä voi olla pääkaupunkiseudun ulkopuolella melko niukasti, eli paremmat apajat ovat joko Tinderissä tai sitten seuraavissa palveluissa:


3. Eliittikumppani – aikuisempaan makuun oleva deittisovellus/-sivusto:

Eliittikumppani deittisovellusEliittikumppani.fi on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimpia deittipalveluita – tänä päivänä myös deittisovelluksen muodossa.

Se soveltuu enemmänkin hieman kypsemmille, noin tai yli 30-vuotiaille sinkuille. Palvelussa on paljon korkeasti koulutettuja sinkkuja, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Jo liittyessä täytettävä persoonallisuustesti (mielenkiintoinen itsessään) karsii jo vähemmän totiset (vain seksiseuraa etsivät) pois joukosta.

Eli mikäli ET ole enää teini ja haluat tavata fiksua ja filmaattista seuraa, käy kokeilemassa Eliittikumppania ilmaiseksi: Eliittikumppani.fi (itse sivusto toimii mobiilissakin paremmin kuin itse ladattava sovellus, eli aloita suoraan selaimellasi)

Tai lue lisää: Eliittikumppani kokemuksia.


4. Victoria Milan – omaa yksityisyyttään varjelevan sovellus löytää seksiseuraa

deittisovellus 2019Jos varattu mies tai nainen etsii seksiseuraa Tinderistä, siellä tulee äkkiä kavereita tai tutun tuttuja vastaan. Tilastollinen fakta on se, että pyöreästi noin puolet miehistä ja naisista pettää kumppaniaan elämänsä aikana. Täten kysyntää on myös pettäjille suunnatuille deittisovelluksille, jossa oma profiili ei ole aivan yhtä näkyvästi esillä kuin vaikkapa siellä Tinderissä.

VictoriaMilan.fi on yllättävänkin suosittu deittipalvelu Suomessa. Se on alunperin sivustona aloitettu, eli käyttökokemus on parempi suoraan nettiselaimella käytettynä. Siellä voi omia profiilikuviaan sumentaa kaikkien nähtäviltä ja asettaa ne näkymään vain niille profiileille, joista saattaisi itsekin olla kiinnostunut.

Kokeile ilmaiseksi: VictoriaMilan.fi


5. Happn – mielenkiintoinen ja erilainen treffisovellus

HappnOlet todennäköisesti nähnyt kaupungilla asioilla ollessasi mielenkiintoisia naisia tai miehiä. 95 % ihmisistä ei kuitenkaan uskalla lähestyä sitä tuntematonta ihastusta. Tähän arkielämän ongelmaan on keksitty Happn!

Se nimittäin listaa ne käyttäjät, joiden ohi (tai läheisyydestä) olet kulkenut. Voit katsoa heidän profiiliaan ja laittaa ”salaisen” tykkäyksen hänelle. Hän ei tykkäyksestä saa tietää, ellei hänkin tykkää sinusta. Mikäli siis molemmat tykkäävät, voitte alkaa keskustella.

Valitettavasti joudutaan laittamaan iso mutta tähän loppuun, koska olemmehan pienessä Suomessa:

Happn sopii Treffimaisterin perstuntumalla sanottuna vain isoihin kaupunkeihin, eli käytännössä Helsinkiin. Tietty, jos palvelu lyö läpi koko kansan keskuudessa kunnon ilmiöksi, on silloin pienemmissäkin kaupungeissa saada Happn:lla treffit aikaiseksi!

Lue myös: 9 vinkkiä löytää seuraa Helsingissä


6. Heya – suomalainen, ilmainen deittisovellus

Heya sovellusHeya on kotimaista tuotantoa ja tällä hetkellä täysin ilmainen appi. Jään murtaminen tapahtuu ”tykkäämällä” käyttäjiä, jotka saavat tästä heti ilmoituksen. Et joudu tindermäisesti heti päättämään kyllä/ei, vaan voit makustella käyttäjiä ennen kuin päätät joko tykätä takaisin (jolloin keskustelu voi alkaa) tai olla tykkäämättä.

Google-liikenteen mukaan käyttäjien määrät on kasvussa. Sovelluksessa on palautteiden mukaan ollut pientä viilaamista, mutta kyseessä onkin hieman pienemmällä rahalla operoiva suomalaisyritys. Kannattaa kokeilla!


7. OkCupid – ilmainen deittisovellus

okcupid deittisovellusOkCupid on kansainvälinen jätti, jossa on myös paljon suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on ilmainen, joten äkkiäkös tuon kokeilee ja katsoo tarjonnan läpi.

Käyttäjäkunta ei tosin ole aivan ”mainstreamia” vaan siellä on paljon taiteilijahenkistä väkeä, hipsteriä, transsukupuolista sun muuta ”alternatiivisempaa” väkeä.

Lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia, kuten anonyymin profiilien stalkkaamisen, näet ketkä ovat tykänneet kuvistasi ja saat haettua käyttäjiä tarkemmin.


8. Grindr – kaikkien deitti-apsien isä (vain homoseuraa)

grindr sovellusKun mies etsii miestä, on Grindr se suoraviivaisin tapa päästä takomaan lihaa.

Kyseessä on siis lähinnä seksiseuran etsimiseen soveltuva deittisovellus. Mielenkiintoista on se, että Grindr perustettiin jo vuonna 2009 ja enemmistölle, eli heteroille deittisovellukset tulivat tutuksi vasta Tinderin myötä, vuosia myöhemmin. Kyseessä on siis todellinen deittisovellusten esi-isä.


9. Tastebuds – musiikkidiggareille

tastebuds deittisovellusNyt mennään jo syvälle ”nicheihin”, eli tarkalle käyttäjäryhmälle tehtyyn sovellukseen. Valitettavasti Suomessa ei taida riittää volyymia tällaisen sovelluksen menestymiseen. Idea on kuitenkin tämä:

Valitset 3 suosikkiartistia/bändiä ja sen jälkeen sovellus etsii sinulle sopivaa seuraa! Vaikka ei rakkautta löytyisikään, ehkä löydät seuraa keikoille? Palvelun sloganikin kuuluu ”Music Chat and Dating”.


10. Once – vain yksi kumppaniehdotus per päivä!

once deittisovellusKun tämä nykymaailma on niin hektistä ja kertakäyttöviihdettä pyyhitään älypuhelimen ruudulla niin lujaa, että aivot eivät meinaa pysyä perässä, on Once -niminen appi piristävä uutuus:

Sen sijaan, että sormet puutuneena swaippailet ehdokkaita hylkyyn, Once suorastaan ”pakottaa” sinun katsomaan kumppaniehdokastasi hieman syvemmältä. Jos nykydeittailun pinnallisuus saa sinut voimaan pahoin, kokeile Oncea! Mutta jälleen: Suomessa käyttäjiä on vielä niukasti, mutta ehkä se yksi oikea riittää, kun siihen törmäät?

Yhteenveto

Deittisovellukset voivat olla todella kätevä tapa tavata naisia ja miehiä. Kannattaa tosin muistaa, että siellä Tinderissä kaikki eivät ole niin tosissaan ja monilla on jonkinlainen ”rooli” päällä siellä. Siinä mielessä ei kannata tuomita nettideittailua vain lyhyen Tinder-kokeilun jälkeen.

Täytyy myös sanoa deittisovelluksista se, että yleensähän Suomen kokoisessa maassa suurin osa sinkuista kerääntyy niille isoimmille treffipalstoille. Näissä pienemmissä treffisovelluksissa (kuten Happn, Heya tai muut listan loppupään appsit) käyttäjiä on vähän ja ne vähäiset löytyvät todennäköisesti vain Helsingistä.

Eli aloita vaikkapa Tinderistä. Jos sieltä ei löydy mitään järkevää, kokeile vaikkapa Eliittikumppani.fi:tä (jos olet jo lähempänä 30 ikävuotta tai yli).

Lue myös:

Millaisia kokemuksia sinulla on deittisovelluksista? Kommentoi alle!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here