Deittisovellukset listattu – tässä 10 suosittua treffisovellusta [2019]

DeittisovelluksetTinder teki deittisovellukset suosituiksi ja mullisti siinä samalla nettiseuranhaun:

Yhtäkkiä netissä seuraa hakevat eivät enää olleetkaan luusereita, vaan nettideittailusta tuli ”coolia”.

Entä jos Tinder on jo niin sanotusti pelattu läpi, mitä muita vaihtoehtoja on?

Listasimme hauskimmat, mielenkiintoisimmat ja parhaat deittisovellukset. Joidenkin taustayrityksenä häärivät jo vuosia alalla olleet deittisivustot, osa on ihan varta vasten älypuhelinsovellukseksi kehitetty. Suurin osa löytyy sekä Androidille että Applelle.

Lopuksi hieman yleistä juttua ja realismia siitä, kuinka maamme pienuus vaikuttaa näissä pienemmissä sovelluksissa menestymiseen.

1. Tinder – ylivoimainen ykkönen, mutta..

Tinder deittisovellusTinder, jos asia on vielä jollekin epäselvä, toimii siten, että saat paikkakunnaltasi kumppaniehdokkaita, jotka voit joko hylätä tai hyväksyä pyyhkäisemällä ruutua vasemmalle (et tykkää) tai oikealle (tykkäys).

Kun molemmat hyväksyvät, voi keskustelu alkaa kumman tahansa aloitteesta.

Tinder jakaa tunteita puolesta ja vastaan. Tinder on monille se paras deittisovellus mitä internetillä on tarjota, mutta monelle se on liian pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen. Moni tuomitsee sen vain seksiseuran hakemiseen, mutta kyllä siellä on myös rakkaustarinoita syntynyt. Mutta, monelle ihmiselle Tinder on vain ”peli”, jossa testaillaan omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja haetaan muuten vain jännitystä elämään ilman tarkoitustakaan lähteä oikeille treffeille.

Lue lisää: Tinder kokemuksia.

2. Happy Pancake – erittäin suosittu Suomessa & täysin ilmainen

paras deittisovellus 2019

Happypancake.fi on ehkä se paras paikka päätyä Tinderin jälkeen. Muutama syy:

  • siellä on RUNSAASTI käyttäjiä ympäri Suomea
  • siellä ihmiset haluavat oikeasti tavata muita ihmisiä ja lähteä treffeille (ei pelkkää poseerausta kuten Tinderissä)
  • se on täysin ilmainen

Eli suuntaa älypuhelimella tai tietokoneella HappyPancake.fi:hin ja rekisteröityä käyttäen joko puhelinnumeroasi tai Facebook-tiliäsi.

Siellä ei hylätä/hyväksytä deittiehdokkaita, vaan voit rauhassa selailla profiileja ja lähettää sitten viestiä kiinnostaville tyypeille. Eli mikäli Tinderin pinnallinen meininki alkaa rasittamaan, käy kokeilemassa Häppäriä.

 

3. Bumble – suosittu deittisovellus (etenkin maailmalla) – naisten ehdoilla

bumble deittisovellusBumble on tiettävästi maailman toiseksi suosituin treffisovellus, joka on hyvin pitkälti Tinderin kaltainen.

Toimintaperiaate on kuta kuinkin sama kuin Tinderissä, eli pyyhitään partneriehdokkaita joko ”hyväksyen” tai ”hyläten”. Mikäli molemmat tykkäävät toisistaan, sen jälkeen naisen on tehtävä aloite 24 tunnin kuluessa. Mies ei aloitetta jutteluun voi tehdä, eli naiset ovat bosseja tässä treffisovelluksessa.

Käyttäjiä voi olla pääkaupunkiseudun ulkopuolella melko niukasti, eli paremmat apajat ovat joko Tinderissä tai sitten siellä Häppärissä.

 

4. Happn – mielenkiintoinen ja erilainen treffisovellus

HappnOlet todennäköisesti nähnyt kaupungilla asioilla ollessasi mielenkiintoisia naisia tai miehiä. 95 % ihmisistä ei kuitenkaan uskalla lähestyä sitä tuntematonta ihastusta. Tähän arkielämän ongelmaan on keksitty Happn!

Se nimittäin listaa ne käyttäjät, joiden ohi (tai läheisyydestä) olet kulkenut. Voit katsoa heidän profiiliaan ja laittaa ”salaisen” tykkäyksen hänelle. Hän ei tykkäyksestä saa tietää, ellei hänkin tykkää sinusta. Mikäli siis molemmat tykkäävät, voitte alkaa keskustella.

Valitettavasti joudutaan laittamaan iso mutta tähän loppuun, koska olemmehan pienessä Suomessa:

Happn sopii Treffimaisterin perstuntumalla sanottuna vain isoihin kaupunkeihin, eli käytännössä Helsinkiin. Tietty, jos palvelu lyö läpi koko kansan keskuudessa kunnon ilmiöksi, on silloin pienemmissäkin kaupungeissa saada Happn:lla treffit aikaiseksi!

Lue myös: 9 vinkkiä löytää seuraa Helsingissä

 

5. Eliittikumppani – lähinnä yli 3-kymppisille, koulutetuille sinkuille

Eliittikumppani deittisovellusEliittikumppani on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimpia deittipalveluita – tänä päivänä myös deittisovelluksen muodossa.

Se soveltuu enemmänkin hieman kypsemmille, yli 30-vuotiaille sinkuille. Palvelussa on paljon korkeasti koulutettuja 30+ sinkkuja sekä vielä kypsempää kansaa, yli 50-vuotiaita.

Eli mikäli ET ole enää 2-kymppinen ja haluat tavata fiksua ja filmaattista seuraa, käy kokeilemassa Eliittikumppania ilmaiseksi tämän linkin kautta.

Tai lue myös nämä 6 vinkkiä ja kokemuksia Eliittikumppanista.

 

6. Heya – suomalainen, ilmainen deittisovellus

Heya sovellusHeya on kotimaista tuotantoa ja tällä hetkellä täysin ilmainen appi. Jään murtaminen tapahtuu ”tykkäämällä” käyttäjiä, jotka saavat tästä heti ilmoituksen. Et joudu tindermäisesti heti päättämään kyllä/ei, vaan voit makustella käyttäjiä ennen kuin päätät joko tykätä takaisin (jolloin keskustelu voi alkaa) tai olla tykkäämättä.

Google-liikenteen mukaan käyttäjien määrät on kasvussa. Sovelluksessa on palautteiden mukaan ollut pientä viilaamista, mutta kyseessä onkin hieman pienemmällä rahalla operoiva suomalaisyritys. Kannattaa kokeilla!

 

7. OkCupid – ilmainen deittisovellus

okcupid deittisovellusOkCupid on kansainvälinen jätti, jossa on myös paljon suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on ilmainen, joten äkkiäkös tuon kokeilee ja katsoo tarjonnan läpi.

Käyttäjäkunta ei tosin ole aivan ”mainstreamia” vaan siellä on paljon taiteilijahenkistä väkeä, hipsteriä, transsukupuolista sun muuta ”alternatiivisempaa” väkeä.

Lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia, kuten anonyymin profiilien stalkkaamisen, näet ketkä ovat tykänneet kuvistasi ja saat haettua käyttäjiä tarkemmin.

 

8. Grindr – kaikkien deitti-apsien isä (vain homoseuraa)

grindr sovellusKun mies etsii miestä, on Grindr se suoraviivaisin tapa päästä takomaan lihaa.

Kyseessä on siis lähinnä seksiseuran etsimiseen soveltuva deittisovellus. Mielenkiintoista on se, että Grindr perustettiin jo vuonna 2009 ja enemmistölle, eli heteroille deittisovellukset tulivat tutuksi vasta Tinderin myötä, vuosia myöhemmin. Kyseessä on siis todellinen deittisovellusten esi-isä.

 

9. Tastebuds – musiikkidiggareille

tastebuds deittisovellusNyt mennään jo syvälle ”nicheihin”, eli tarkalle käyttäjäryhmälle tehtyyn sovellukseen. Valitettavasti Suomessa ei taida riittää volyymia tällaisen sovelluksen menestymiseen. Idea on kuitenkin tämä:

Valitset 3 suosikkiartistia/bändiä ja sen jälkeen sovellus etsii sinulle sopivaa seuraa! Vaikka ei rakkautta löytyisikään, ehkä löydät seuraa keikoille? Palvelun sloganikin kuuluu ”Music Chat and Dating”.

 

10. Once – vain yksi kumppaniehdotus per päivä!

once deittisovellusKun tämä nykymaailma on niin hektistä ja kertakäyttöviihdettä pyyhitään älypuhelimen ruudulla niin lujaa, että aivot eivät meinaa pysyä perässä, on Once -niminen appi piristävä uutuus:

Sen sijaan, että sormet puutuneena swaippailet ehdokkaita hylkyyn, Once suorastaan ”pakottaa” sinun katsomaan kumppaniehdokastasi hieman syvemmältä. Jos nykydeittailun pinnallisuus saa sinut voimaan pahoin, kokeile Oncea! Mutta jälleen: Suomessa käyttäjiä on vielä niukasti, mutta ehkä se yksi oikea riittää, kun siihen törmäät?

Yhteenveto

Deittisovellukset voivat olla todella kätevä tapa tavata naisia ja miehiä. Kannattaa tosin muistaa, että siellä Tinderissä kaikki eivät ole niin tosissaan ja monilla on jonkinlainen ”rooli” päällä siellä. Siinä mielessä ei kannata tuomita nettideittailua vain lyhyen Tinder-kokeilun jälkeen.

Täytyy myös sanoa deittisovelluksista se, että yleensähän Suomen kokoisessa maassa suurin osa sinkuista kerääntyy niille isoimmille treffipalstoille. Näissä pienemmissä treffisovelluksissa (kuten Happn, Heya tai muut listan loppupään appsit) käyttäjiä on vähän ja ne vähäiset löytyvät todennäköisesti vain Helsingistä.

Paras (ilmainen & runsaasti käyttäjiä) palvelu Tinderin jälkeen on HappyPancake.fi. Eli mikäli Tindukka käy liian pinnalliseksi pelailuksi, käy tsekkaamassa Häppäri.

Lue myös:

Millaisia kokemuksia sinulla on deittisovelluksista? Kommentoi alle!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here