Tässä artikkelissa Bumble kokemuksia ja yhteenvetoa mistä tässä sovelluksessa on kyse.
Joko Tinder on pelattu läpi ja pitäisi kokeilla jotain muuta appia?
Olit sitten aloitteleva nettideittailija tai vanha Tindermaisteri, Bumble saattaisi olla sinun juttusi.
Suomi on pieni maa, jossa suurin osa käyttäjistä keskittyy isoimmille deittiareenoille. Bumble on yleisesti ottaen kenties se toiseksi suosituin deittisovellus mitä markkinoilta löytyy, joten käyttäjiä pitäisi olla Suomessakin ihan OK määrä.
Tässä 6 kohtaan jaettu tietopakettimme Bumble sovelluksesta:
1. Pikafaktat Bumble-sovelluksesta
Bumblen perusti yksi Tinderin ex-perustajista ja se näki päivänvalon joulukuussa 2014.
Tänä päivänä (2019) Bumblessa on tiettävästi noin 50 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman, mutta Suomessa suosio on vielä melko pientä.
Bumble koostuu 3 eri sovelluksesta:
- itse pääsovellus deittailuun
- bff-ominaisuus ystävien etsimiseen
- bizz-ominaisuus bisnes-kontaktien luomiseen
Sovellus perustuu maantieteelliseen paikannukseen, eli puhelimesta pitää laittaa sijainti (GPS) päälle.
Sovellus (myös suomeksi!) on ladattavissa ilmaiseksi Androidille Play-kaupassa ja iPhonelle Appstoressa.
2. Bumblessa nainen tekee aloitteen
Sovellus on suunnattu kaikille yli 18-vuotiaille, jotka etsivät seuraa. Bumblen erottaa muista deittisovelluksista se, että siinä naiset tekevät aina aloitteen, eli lähettävät ensimmäisen viestin (miehen ja naisen välisessä kommunikaatiossa).
Käyttäjistä huomattavan iso osa on alle 35-vuotiaita, eli vanhempi kansa ei ole vielä ”löytänyt” tätä sovellusta.
Kun lukee Bumble kokemuksia keskustelupalstoilta, siellä eräs käyttäjä kiteytti asian siten, että Bumblessa vain hyvännäköinen mies voi ”pärjätä”! Mutta aina kannattaa kokeilla – oli naamakerroin mikä tahansa.
3. Näin se toimii käytännössä
Bumbleen liitytään Facebook-tiliä käyttäen (jos sulla ei ole FB:tä, lue kohta 4!). Tämän jälkeen lisäät vain vähintään 1 kuvan ja profiiliin lisätään seuraavat tiedot (sen verran mitä haluaa paljastaa):
- sukupuoli
- ammatti
- ketä hakee (miehiä vai naisia vai molempia)
- ikähaarukka minkä ikäisiä ihmisiä hakee (vähintään 18 vuotta)
- Kuvaus-kenttään voi kirjoittaa vapaamuotoisesti itsestään ja mitä on hakemassa
Sitten vain haku käyntiin ja ruudullesi alkaa ilmestymään muiden käyttäjien profiileja!
Tämän jälkeen voit joko pyyhkäistä vasemmalle, jos et pidä näkemästäsi käyttäjästä tai oikealle, jos tykkäät.
Jos molemmat käyttäjät tykkäävät toisistaan, molemmat saavat tästä ilmoituksen.
Tämän jälkeen naisella on 24 tuntia aikaa avata keskustelu niin halutessaan.
Mies voi edesauttaa asiaa jatkamalla yhteyttä. Tämä antaa naiselle signaalin, että mies on oikeasti kiinnostunut kuulemaan tästä naisesta (tästä ominaisuudesta lisää hieman alempana)..
4. Bumble ilman Facebookia?
Etkö halua kytkeytyä Bumbleen Facebook-tililläsi? Tai eikö sinulla ole Facebookia?
Bumble vaatii Facebook-tilin, mutta voit helposti tehdä uuden tyhjän tilin Facebookiin. Laitat vaikkapa edes etunimen ja syntymävuoden oikein. Kuvaa ei tarvitse FB:n puolelle ladata.
Kun FB-tili on kuosissa, lataat vain Bumblen, liityt sinne uudella FB-tililläsi ja Bumble importtaa FB:stä etunimesi ja iän. Loput kohdat profiilista voit muokata itse Bumblen asetuksista.
5. Profiilikuvat & -tekstit Bumblessa?
Bumblessa fokus on Tinderin lailla kuvissa, eli ruudullesi ilmestyy kuvia käyttäjistä, jonka ohessa lukee hänen etunimi, ikä ja ammatti. Voit ladata useamman kuvan (ja laittaa sen parhaan kuvan toki etukuvaksi, joka ”pysäyttää” sen nopeasti profiileja hylkyyn laittavan käyttäjän).
Kunkin käyttäjän kuvia voit selata profiilissa alaspäin pyyhkäisemällä. Viimeisellä pyyhkäisyllä avautuu käyttäjän profiiliteksti. Se on yleensä varsin lyhyt ja ytimekäs. Mitään pidempää profiilitekstiä sinne harva kirjoittelee, vaan yleensä mennään ihan muutamalla lauseella, ranskalaisilla viivoilla tai vaikka emojeilla. Jos naamakerroin on riittävän korkea, myös ilman profiilitekstiä pärjää.
Päivitys vuodelle 2019: nykyään profiili koostuu myös kysymyksistä ja vastauksista. Tämä vaikuttaa olevan trendi monissa deittipalveluissa tänä päivänä. Eli jos olet huono keksimään tekstiä tyhjään ruutuun, vastaile Bumble-profiilissa oleviin valmiisiin kysymyksiin!
6. Ilmainen vs. maksullinen versio
Bumblea pääsee käyttämään ihan riittävän kattavasti täysin ilmaiseksi. Eli näkee profiileja, voi tykätä profiileista (tiettävästi rajoituksetta) ja lähetellä viestejä.
Kun matchi tulee, eli molemmat käyttäjät tykkäävät toisten profiilista, on naisella 24 tuntia aikaa avata keskustelu. Jos näyttää, että naiselta ei kuulu viestiä, mies voi antaa naiselle ”jatkoaikaa” 24 tuntia (jatkoajan voi antaa ilmaisversiossa vain kerran vuorokaudessa). Samoin nainen voi ottaa jatkoaikaa, jos ei millään lohkea hyvää aloitusviestiä juuri silloin kun aika on menossa umpeen.
Bumble Boost -maksullinen versio:
Maksullinen Boost-ominaisuus perustuu lähinnä kuukausiveloitukseen, tässä screenshotti hinnoista (nämä olivat siis testin aikana voimassa), eli 8,49 € maksamalla pääsisi alkuun:
Boosti tarjoaa seuraavat ominaisuudet:
- Oikotie: näe kuka on kiinnostunut sinusta
- Yhteyden palautusmahdollisuus, jos jää kaduttamaan menetetty kontakti
- Yhteyksien jatkoja rajoituksetta per vuorokausi! (ilmaisessa siis vain 1 per päivä)
Bumble Coins:
Erikseen sitten löytyy Bumble-kolikoita, joita ostamalla voi antaa SuperSwipen jollekin, josta on oikein kiinnostunut. Se ilmaisee vastapuolelle heti, että sinä olet erityisen kiinnostunut hänestä. Hinnat näyttivät tältä:
Yhteenveto
Bumblesta jää ehkä hieman ”säädyllisempi” fiilis kuin Tinderistä, mutta kyseessä on silti melko vahvasti kuviin perustuva sovellus. Eli hieman samaa meininkiä kuin Tinderissä.
Ongelmana on myös käyttäjien vähyys Suomessa. Toki pääkaupunkiseudulla joksikin aikaa riittää ”swaippailtavaa”, mutta Bumblen suosio on edelleen varsin pientä verrattuna Tinderiin tai muihin vuosia alalla operoineisiin deittisivustoihin.
Jos etsit hyvää ja asiallisempaa vaihtoehtoa näille Bumblen kaltaisille pyyhkimis-applikaatioille, kannattaa kokeilla esimerkiksi Eliittikumppani.fi:tä. Etenkin, jos olet noin 30-vuotias tai yli ja omaat korkeamman koulutuksen. Siellä on varsin asiallista väkeä (etenkin, jos asut pk-seudulla tai muun isomman kaupungin tuntumassa).
Entä millaisia Bumble kokemuksia sinulla on?
Oliko riittävästi käyttäjiä? Löytyykö pääkaupunkiseudun ulkopuolelta elämää Bumblessa? Laita reportaasia tuohon alle kommentiosioon.
Kun liityin, niin tuli todella paljon feikkiprofiililla miehiä. Varastetut valokuvat ja profiiliesittely ja aina englanniksi. Tiettyjä malleja. 1. englanniksi puhuminen 2. synt.ulkomailla, asuu Suomessa mutta ei just nyt, kun voisi tavata 3. usein pituus aivan outo (yksi oli 130 cm) eli ei hallitse metrisysteemiä 4. kun pyytää vahvistamaan kuvan, tekee sen (=ei ymmärrä Bumblen toimintaa) ja oikea mies tulee esiin (kuten britti-Owen, komea valkoihoinen vanhempi mies, osoittautui mustaksi nuoreksi mieheksi), 5. ei ymmärrä high schoolin ja collegen eroa, 6. aloittaa puheen kehumalla kauniiksi ja jää sille tasolle. Aikansa näitä scamming centren ehdokkaita ”kouluttaa”…