Bumble kokemuksia & arvostelu: tiedä nämä 6 asiaa tästä sovelluksesta

bumble kokemuksiaTässä artikkelissa Bumble kokemuksia ja yhteenvetoa mistä tässä sovelluksessa on kyse.

Joko Tinder on pelattu läpi ja pitäisi kokeilla jotain muuta appia?

Olit sitten aloitteleva nettideittailija tai vanha Tindermaisteri, Bumble saattaisi olla sinun juttusi.

Suomi on pieni maa, jossa suurin osa käyttäjistä keskittyy isoimmille deittiareenoille. Bumble on yleisesti ottaen kenties se toiseksi suosituin deittisovellus mitä markkinoilta löytyy, joten käyttäjiä pitäisi olla Suomessakin ihan OK määrä.

Tässä 6 kohtaan jaettu tietopakettimme Bumble sovelluksesta:

1. Pikafaktat Bumble-sovelluksesta

Bumblen perusti yksi Tinderin ex-perustajista ja se näki päivänvalon joulukuussa 2014.

Tänä päivänä (2017 lopulla) Bumblessa on tiettävästi noin 20 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman (vertailun vuoksi, Tinderissä on noin 50 miljoonaa).

Bumble koostuu 3 eri sovelluksesta:

 • itse pääsovellus deittailuun
 • bff-ominaisuus ystävien etsimiseen
 • bizz-ominaisuus bisnes-kontaktien luomiseen

Sovellus perustuu maantieteelliseen paikannukseen, eli puhelimesta pitää laittaa sijainti (GPS) päälle.

Sovellus (myös suomeksi!) on ladattavissa ilmaiseksi Androidille Play-kaupassa ja iPhonelle Appstoressa.

 

2. Bumblessa nainen tekee aloitteen

Sovellus on suunnattu kaikille yli 18-vuotiaille, jotka etsivät seuraa. Bumblen erottaa muista deittisovelluksista se, että siinä naiset tekevät aina aloitteen, eli lähettävät ensimmäisen viestin (miehen ja naisen välisessä kommunikaatiossa).

Käyttäjistä huomattavan iso osa on alle 35-vuotiaita, eli vanhempi kansa ei ole vielä ”löytänyt” tätä sovellusta.

Kun lukee Bumble kokemuksia keskustelupalstoilta, siellä eräs käyttäjä kiteytti asian siten, että Bumblessa vain hyvännäköinen mies voi ”pärjätä”! Mutta aina kannattaa kokeilla – oli naamakerroin mikä tahansa.

 

3. Näin se toimii käytännössä

Bumbleen liitytään Facebook-tiliä käyttäen (jos sulla ei ole FB:tä, lue kohta 4!). Tämän jälkeen lisäät vain vähintään 1 kuvan ja profiiliin lisätään seuraavat tiedot (sen verran mitä haluaa paljastaa):

 • sukupuoli
 • ammatti
 • ketä hakee (miehiä vai naisia vai molempia)
 • ikähaarukka minkä ikäisiä ihmisiä hakee (vähintään 18 vuotta)
 • Kuvaus-kenttään voi kirjoittaa vapaamuotoisesti itsestään ja mitä on hakemassa

Sitten vain haku käyntiin ja ruudullesi alkaa ilmestymään muiden käyttäjien profiileja!

Tämän jälkeen voit joko pyyhkäistä vasemmalle, jos et pidä näkemästäsi käyttäjästä tai oikealle, jos tykkäät.

Jos molemmat käyttäjät tykkäävät toisistaan, molemmat saavat tästä ilmoituksen.

Tämän jälkeen naisella on 24 tuntia aikaa avata keskustelu niin halutessaan.

Mies voi edesauttaa asiaa jatkamalla yhteyttä. Tämä antaa naiselle signaalin, että mies on oikeasti kiinnostunut kuulemaan tästä naisesta (tästä ominaisuudesta lisää hieman alempana)..

 

4. Bumble ilman Facebookia?

Etkö halua kytkeytyä Bumbleen Facebook-tililläsi? Tai eikö sinulla ole Facebookia?

Bumble vaatii Facebook-tilin, mutta voit helposti tehdä uuden tyhjän tilin Facebookiin. Laitat vaikkapa edes etunimen ja syntymävuoden oikein. Kuvaa ei tarvitse FB:n puolelle ladata.

Kun FB-tili on kuosissa, lataat vain Bumblen, liityt sinne uudella FB-tililläsi ja Bumble importtaa FB:stä etunimesi ja iän. Loput kohdat profiilista voit muokata itse Bumblen asetuksista.

 

5. Profiilikuvat & -tekstit Bumblessa?

Bumblessa fokus on Tinderin lailla kuvissa, eli ruudullesi ilmestyy kuvia käyttäjistä, jonka ohessa lukee hänen etunimi, ikä ja ammatti. Voit ladata useamman kuvan (ja laittaa sen parhaan kuvan toki etukuvaksi, joka ”pysäyttää” sen nopeasti profiileja hylkyyn laittavan käyttäjän).

Kunkin käyttäjän kuvia voit selata profiilissa alaspäin pyyhkäisemällä. Viimeisellä pyyhkäisyllä avautuu käyttäjän profiiliteksti. Se on yleensä varsin lyhyt ja ytimekäs. Mitään pidempää profiilitekstiä sinne harva kirjoittelee, vaan yleensä mennään ihan muutamalla lauseella, ranskalaisilla viivoilla tai vaikka emojeilla. Jos naamakerroin on riittävän korkea, myös ilman profiilitekstiä pärjää.

 

6. Ilmainen vs. maksullinen versio

Bumblea pääsee käyttämään ihan riittävän kattavasti täysin ilmaiseksi. Eli näkee profiileja, voi tykätä profiileista (tiettävästi rajoituksetta) ja lähetellä viestejä.

Kun matchi tulee, eli molemmat käyttäjät tykkäävät toisten profiilista, on naisella 24 tuntia aikaa avata keskustelu. Jos näyttää, että naiselta ei kuulu viestiä, mies voi antaa naiselle ”jatkoaikaa” 24 tuntia (jatkoajan voi antaa ilmaisversiossa vain kerran vuorokaudessa). Samoin nainen voi ottaa jatkoaikaa, jos ei millään lohkea hyvää aloitusviestiä juuri silloin kun aika on menossa umpeen.

Bumble Boost -maksullinen versio:

Maksullinen Boost-ominaisuus perustuu lähinnä kuukausiveloitukseen, tässä screenshotti hinnoista (nämä olivat siis testin aikana voimassa), eli 8,49 € maksamalla pääsisi alkuun:

bumble hinta

Boosti tarjoaa seuraavat ominaisuudet:

 • Oikotie: näe kuka on kiinnostunut sinusta
 • Yhteyden palautusmahdollisuus, jos jää kaduttamaan menetetty kontakti
 • Yhteyksien jatkoja rajoituksetta per vuorokausi! (ilmaisessa siis vain 1 per päivä)

Bumble Coins:

Erikseen sitten löytyy Bumble-kolikoita, joita ostamalla voi antaa SuperSwipen jollekin, josta on oikein kiinnostunut. Se ilmaisee vastapuolelle heti, että sinä olet erityisen kiinnostunut hänestä. Hinnat näyttivät tältä:

bumble coins

 

Yhteenveto

Bumblesta jää ehkä hieman ”säädyllisempi” fiilis kuin Tinderistä, mutta kyseessä on silti melko vahvasti kuviin perustuva sovellus. Eli ulkonäön pitää varsinkin miehellä olla kunnossa, jotta saa matcheja tai ”bumbleja”.

Yksi vaihtoehto Bumblelle tähän väliin:

Jos haluat, että myös profiilitekstillä on enemmän merkitystä, kannattaa kokeilla HappyPancaken mobiilisivustoa. Siellä on runsaasti sinkkuja ympäri Suomea eikä se maksa mitään.

Entä millaisia Bumble kokemuksia sinulla on?

Oliko riittävästi käyttäjiä? Löytyykö pääkaupunkiseudun ulkopuolelta elämää Bumblessa? Laita mitä tahansa reportaasia tuohon alle kommentiosioon (ole rohkeasti ensimmäinen!)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here