Tinder kokemuksia & vinkkejä: 10 asiaa, jotka haluat tietää

Tinder Suomi kokemuksiaTässä tulee Tinder kokemuksia, vinkkejä ja kaikenlaista mielenkiintoista tilastotietoa ja faktaa aiheeseen liittyen!

Tinder on peli, jossa voi testata omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja hakea aivoille jatkuvasti uutta dopamiini-annosta eli digitaalista heroiinipiikkiä.

No ei vaan:

Periaatteessa Tinder on deittisovellus, jonka kautta voi löytää ihan normaalia treffiseuraa, yhden yön juttuja tai ehkä jopa elämänsä rakkauden.

Oli käyttötarkoituksesi ja tavoitteesi mikä tahansa, tässä tulee 10 osaan jaettu Tinder-tietopakkaus:

1. Tinderin synty

Otetaan tähän kärkeen pieni pala historiaa. On hyvä tietää milloin tämän ihmiskunnan rappeutuminen on todella lähtenyt käyntiin:

Vuonna 2012 markkinoille ilmestyi älypuhelinsovellus nimeltään Tinder. Se haluaa tuoda yhteen ihmiset, jotka ovat maantieteellisesti samalla alueella (älypuhelimen sijainti-toiminto pitää siis olla aktivoituna).

Palvelun idea oli alusta asti se, että vasta kun molemmat ihmiset ovat kiinnostuneita toisistaan, voi keskustelu alkaa.

Tässä vuoden 2017 lopulla Tinderillä on käyttäjiä jo 50 miljoonaa ympäri maailmaa ja Suomessakin tiettävästi satoja tuhansia. Siitä on käytännössä tullut synonyymi nettideittailulle.

Tinder toimii näin:

 

2. Tinder käyttöohje

Ensinnäkin, tarvitset Facebook-tilin (jos sinulla ei ole Facebookia, kelaa alaspäin kohtaan 3).

Lataat Tinderin joko Appstoresta iPhonelle tai Play-storesta Samsungille tai muille Android-puhelimille.

Sen jälkeen vain kirjaudut sisään Facebook-tililläsi, laitat deittiprofiilin kuntoon ja aloitat seuranhaun. Tässä pikainen käyttöohje:

Kun saat ruudullesi miehen tai naisen kuvan, voit joko:

 • Pyyhkäistä kuvaa vasemmalle, eli kuva menee hylkyyn (tai painaa kuvan alla olevaa raksia). Tämän jälkeen et periaatteessa näe häntä enää koskaan.
 • Pyyhkäistä kuvaa oikealle, joka tarkoittaa, että tykkäät käyttäjästä (tai painaa alla olevaa vihreää sydäntä).
 • Painaa sinistä tähteä = super like eli supertykkäys (tälle selitys myöhemmin alempana)
 • Täpätä kerran kuvan oikeaan laitaan, jolloin näet muut käyttäjän kuvat
 • Täpätä ympyrää, jonka keskellä on i-kirjain, niin näet käyttäjän esittelytekstin (jonka jälkeen sivulle pyyhkäisemällä näet hänen muut kuvansa)

Ja kun saat Matchin, ponnahtaa silmillesi ruutu, joka kertoo sinun ja henkilön X olevan Tinder-pari. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus lähetellä viestejä parisi kanssa.

 

3. Tinder ilman Facebookia? Näin se onnistuu:

Tinder vaatii siis käyttäjältään Facebook-tilin. Etkö halua jostain syystä kytkeä omaa Facebook-tiliäsi Tinderiin? Tai eikö sinulla edes ole Facebookia?

Tässä epävirallinen vinkki asian hoitamiseen:

Tee uusi tili uudella sähköpostiosoitteella Facebookiin ja lisää ainakin etunimi ja syntymävuosi oikein. Lisäksi voit tykätä erilaisista sivuista, joista oikeasti tykkäät (Tinder jossain määrin ehdottaa sinulle sopivia käyttäjiä FB-tykkäysten mukaan). Ainakin nämä tiedot Tinder tuo Facebookista julkiselle Tinder-tilillesi.

Kuvat voit lisätä vasta sitten Tinderin puolella, jos et niitä Facebookiin halua lisätä.

 

4. Tinder tietokoneelle?

Tätä nykyä Tinderiä voi myös käyttää tietokoneella nettiselaimen kautta. Tinder jää taustalle pyörimään ja antaa aina ilmoituksen, kun Tinderissä on jotain aktiviteettia.

Voit siis työpaikallakin laittaa Tinderin pyörimään ja sujuvasti teeskennellä olevasi kiireinen ja työn touhussa.

Tinder tietokoneelle
Kuvakaappaus: YouTube / Tinder

Voit joko rekisteröityä tietokoneella tai sitten jos olet jo tehnyt Tinder-tilin puhelimen kautta, voit yksinkertaisesti kirjautua vain sisään tietokoneen kautta osoitteessa Tinder.com. Puhelin ja tietokone pysyvät siis synkronoituna, joten voit käyttää Tinderiä kummassa tahansa.

 

5. Miehet vs. naiset Tinderissä

Tinder on aivan erilainen pelikenttä naisille kuin miehille.

Eräs statistiikka osaa kertoa, että miehet pyyhkäisevät oikealle (tykkäävät) 46 % ruudulle ilmestyvistä naisista. Naiset puolestaan tykkäävät vain 14 % miehistä. Eli vähänkään paremman näköinen nainen voi olla lähes varma, että se hänen ruudullaan oleva mies on jo tykännyt hänestä.

Tästä voisi päätellä muutaman asian:

1. Hyvännäköiset ja sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset löytävät toisensa helposti. Kuten aina ennenkin ihmiskunnan historiassa.

2. Keskiverron näköiset naiset nostavat salakavalasti vaatimuksiaan, koska huomaavat saavansa matcheja ”omaa tasoaan” paremman näköisiltä miehiltä. Nämä naiset pääsevät ehkä yksille treffeille ja makuuhuoneenkin puolelle, jonka jälkeen tämä korkeamman seksuaalisen markkina-arvon omaava mies jättää tapailun siihen. Kun tämä toistuu riittävän monta kertaa, tämän jälkeen nainen haukkuu kaikki miehet sioiksi ja mahdollisesti sairastuu feminismiin.

3. Iso osa miehistä jää tässä raa’assa deittisovelluksessa ilman huomiota (normaalienkin naisten jäädessä haikailemaan niiden alfojen perään), menettävät itsetuntonsa ja ratkeavat ryyppäämään.

Tässä mielenkiintoinen video, josta näkee hieman miesten ja naisten eroa Tinderissä:

6. Tällainen on hyvä profiilikuva

Tinder on sen verran nopeatempoinen peli, että etenkin sen profiilin pääkuvan pitää olla viimeisen päälle iskussa. Varsinkin miesten kohdalla, kuten edellisessä kohdassa kävi ilmi.

Esimerkiksi tästä artikkelista löytyy englanniksi erittäin syvällisesti juttua siitä minkälainen kuva toimii etenkin miesten kohdalla Tinderissä. Tässä yhteenvetomme suomeksi ja vinkkejä sen pääkuvan valitsemiseen:

 • Selkeästi naama esiin (naamakuva tai vyötäröstä ylöspäin -kuva)
 • Ei aurinkolaseja tai päähinettä
 • Ei ryhmäkuvia!
 • Mielellään ei selfieitä (laita mieluummin vaikka ajastimella puhelin ottamaan kuva)

Aktiviteettikuvat ulkona ovat luonnollisesti aina kivemman näköisiä kuin pimeät, tunkkaiset vessaselfiet. Eli kannattaa käydä läpi niitä aurinkoisia lomakuvia, jos sieltä löytyisi hyviä otoksia!

 

7. Tinderin esittelyteksti

Vaikka Tinder perustuu hyvin pitkälti kuviin, hyvällä esittelytekstillä voit mahdollisesti ratkaista saatko pyyhkäisyn oikealle vai et.

Jos olet hyvännäköinen ja etsit toista hyvännäköistä ihmistä ja sillä selvä, voit pärjätä tyhjällä profiililla.

Jos et ole (miehenä) terävintä 5% kärkeä ulkonäössä, joudut panostamaan myös tekstiin. Lisäksi kenen tahansa, joka etsii seuraa tositarkoituksella tai ylipäätään haluaa löytää hyvän juttukumppanin, kannattaa kirjoittaa tekstiä!

Hyvä Tinder-profiiliteksti ei yleensä ole kovin syvällinen tai ”yliasiallinen” kuten perinteisillä deittisivuilla. Tinderin esittelytekstissä sinun pitää yleensä herättää tunteita ihmisissä (naisissa). Eli tekstin pitää olla jotenkin uniikki (ei se räppäri), hauska tai muuten salaperäisen kiinnostava.

Eli vaikka etsisit seuraa parisuhdekin mielessä, pidä teksti sopivan kevyenä ja lyhyenä. Annat muutamia tärppejä siitä millainen olet ihmisenä, muttei kaikkea paljastaen.

Lue myös: 15 vinkkiä deittiprofiilin tekoon

8. Maksullinen vs. ilmainen Tinder (Superlike ym. ominaisuudet)

Tinderin ilmaisversiolla pääset siis hyvin alkuun. Voit:

 • selata rajoituksetta profiileja
 • tykätä, eli pyyhkäistä oikealle rajoitetun ajan per päivä (rajoitus ilmeisesti vaihtelee – pitäisi olla ainakin joitain kymmeniä kertoja, laita kommenttia, jos tiedät tarkemmin!)
 • Kun tykkäykset on käytetty, et voi tykätä kenestäkään 12 tuntiin (kunnes laskuri taas resetoituu)
 • antaa yhden superliken päivässä (vastapuoli näkee ennen päätöstään, että olet ”super-tykännyt” hänestä!)

Maksullisia versioita on 2 eri mallia:

Tinder Plus

Tinder Plus on se halvin maksullinen paketti, ja sen ominaisuudet ovat:

 • Rajaton määrä tykkäyksiä per päivä
 • 5 super tykkäystä per päivä
 • Ei mainoksia
 • 1 ilmainen boosti kuukauden välein (pääset ”jonon” kärkeen ja parannat mahdollisuuksia matcheihin – ainakin teoriassa)
 • Voit hallita profiilia enemmän (määritellä tarkemmin mitä muut näkevät sinusta)
 • Etsiä seuraa ympäri maailmaa (vaikka et vielä olisi kyseisessä lokaatiossa – eli voit järjestellä treffejä jo ennen reissua)
 • Tinder Plus maksaa tätä kirjoittaessa:
  • 14,99 € / 1 kk
  • 10 € / kk (ostaessa 6 kuukaudeksi)
  • 6,67 € / kk (ostaessa vuodeksi)

Tinder Gold

Tinder Gold Suomi
Tinder Goldin avulla näet kätevästi etukäteen sinusta tykänneet

Tinder Goldiin kuuluu Tinder Plussan ominaisuudet ja lisäksi vielä yksi huikea ominaisuus:

Voit etukäteen selata ruudukkomaita kuvagalleriaa, josta näet kaikki sinusta tykänneet käyttäjät. Voit siitä sitten katsella mitä on ”tarjolla” ja siirtyä suoraan tykkäämään suosikkejasi.

Hinnat Tinder Goldille tätä kirjoittaessa:

 • 24,99 € / 1 kk
 • 15 € / kk (6 kuukaudeksi ostaessa)
 • 10 € / kk (12 kk)

 

 

9. Tinderin hyvät ja huonot puolet?

Tinderin hyviä puolia on tietenkin sen käytön helppous. Se mukailee hieman tosielämää, jossa näemme uusia kasvoja ohikiitävän hetken tuolla kaduilla. Viehättävä ihminen kiinnittää huomiomme, mutta harva uskaltaa selvinpäin tehdä lähestymisliikkeitä.

Tässä jotain Tinderin hyviä puolia:

 • Helppo rekisteröityä & käyttää
 • Ilmainen (tosin tietyin rajoituksin)
 • Paljon käyttäjiä!

Kuulostaa siis hyvältä. Mutta Tinderillä on myös hieman negatiivinenkin maine.

Tässä huonoja puolia:

Ensinnäkin, seuranhaku on monelle muuttunut jonkinlaiseksi ajanvietteeksi ilman aikomustakaan lähteä oikeille treffeille. Siinä siis haetaan jatkuvasti uusia dopamiinipiikkejä, eli hetkittäisiä mielihyväntunteita, kuten alkoholista, muista päihteistä tai vaikka uhkapelaamisesta saa. Niihin uusiin matcheihin, viesteihin ja yhden yön juttuihin voi jäädä koukkuun eikä koskaan oikein enää ”tyydy” kehenkään. Kun lukee Tinder kokemuksia netin keskustelupalstoilta, moni parisuhteessa oleva jopa ikävöi sinkkuajoistaan tuota Tinder-pelailua. Ja itse asiassa, pari vuotta sitten mediassa uutisoitiin laajasti, että jopa 42 % Tinderin käyttäjistä olisi varattuja!

Toisekseen, Tinder saattaa nakertaa monen itsetuntoa ja aiheuttaa tyytymättömyyttä omaan ulkonäköön. Tämä on ihan tutkittu juttu.

Siinä mielessä Tinderiin kannattaa suhtautua vain pinnallisena pelinä eikä yhtenä totuutena omasta arvosta tai kelpoisuudesta parisuhdemarkkinoilla.

Eli jos olet itse tositarkoituksella liikkeellä, saatat pettyä Tinderin pinnalliseen meininkiin. Siinä tapauksessa kannattaa käyttää perinteisempiä deittisivustoja.

 

10. Vaihtoehtoja Tinderille?

Tinderistä tuli ikään kuin synonyymi deittisovelluksille, vähän kuin Google on hakukoneille.

Mutta mikäli Tinderin tunnelma ei ole mieleesi, ja koet sen liian ulkonäkökeskeisenä tai muuten pinnallisena, treffimarkkinoilta löytyy myös muita vaihtoehtoja..

Ensinnäkin, Bumble on hyvin samantyyppinen sovellus, jossa miesten ja naisten välisessä seuranhaussa naisen pitää tehdä aloite keskustelulle. Tosin, Suomi kun on pieni maa, Bumblessa loppuu äkkiä käyttäjät kesken, koska se ei ole (vielä?) niin suosittu. Ja Bumblessa mennään myöskin kuvat edellä.

Täten kannattaa keskittyä niihin jo vuosikausia operoineisiin deittipalveluihin:

HappyPancake.fi on ehkäpä Suomen paras täysin ilmainen palvelu. Eli jos etsii vähänkään asiallisempaa suhdetta. Sivusto toimii sujuvasti mobiilissa eikä tarvitse edes ladata sovellusta. Käy kokeileen (ei tartte edes Facebookiin yhdistää).

 

Yhteenveto

Tinder voi olla joko mainio työkalu löytää seuraa ja moni suomalainen on löytänyt sieltä jopa elämänsä rakkauden.

Mikäli et kuitenkaan ole saavuttanut siellä toivottua tulosta, kannattaa muistaa, että Tinder on monelle vain ajanvietettä ja sitä oman ”markkina-arvon” testaamista. Muista myös, että suurin osa parisuhteista saa edelleen alkunsa tuolla oikeassa elämässä, jossa ihmiset ovat ihan oikeassa kontaktissa toistensa kanssa. Parisuhteessa on kyse fyysisestä kanssakäymisestä, jossa näet toisen ihan aitona lihakimpaleena siinä silmiesi edessä, jossa näet hänen ilmeensä ja eleensä, ja jossa niillä kuuluisilla kemioilla on oikeasti merkitystä.

Lue: 6 hyvää paikkaa tavata sinkkuja

Mutta nyt:

Minkälaisia Tinder kokemuksia sinulla on? Ole ensimmäinen ja kommentoi alle mitä tahansa aiheeseen liittyvää!

Tai katsasta listauksemme: TOP 10 deittisovellukset Suomessa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here