Tinder kokemuksia & vinkkejä: 10 asiaa, jotka haluat tietää

tinder kokemuksia 2021Tässä tulee Tinder kokemuksia, vinkkejä ja kaikenlaista mielenkiintoista tilastotietoa ja faktaa aiheeseen liittyen!

Tinder on peli, jossa voi testata omaa seksuaalista markkina-arvoaan ja hakea aivoille jatkuvasti uutta dopamiini-annosta eli digitaalista heroiinipiikkiä.

No ei vaan:

Periaatteessa Tinder on deittisovellus, jonka kautta voi löytää ihan normaalia treffiseuraa, yhden yön juttuja tai ehkä jopa elämänsä rakkauden.

Oli käyttötarkoituksesi ja tavoitteesi mikä tahansa, tässä tulee 10 osaan jaettu Tinder-tietopakkaus:

1. Tinderin synty

Otetaan tähän kärkeen pieni pala historiaa. On hyvä tietää milloin tämän ihmiskunnan rappeutuminen (vitsi vitsi taas, kind of) on todella lähtenyt käyntiin:

Vuonna 2012 markkinoille ilmestyi älypuhelinsovellus nimeltään Tinder. Se haluaa tuoda yhteen ihmiset, jotka ovat maantieteellisesti samalla alueella (älypuhelimen sijainti-toiminto pitää siis olla aktivoituna).

Palvelun idea oli alusta asti se, että vasta kun molemmat ihmiset ovat kiinnostuneita toisistaan, voi keskustelu alkaa.

Nyt vuonna 2023 Tinderillä on käyttäjiä arviolta jo 75 miljoonaa ympäri maailmaa ja Suomessakin tiettävästi satoja tuhansia. Siitä on käytännössä tullut synonyymi nettideittailulle.

Tinder toimii näin:

2. Tinder käyttöohje

Ensinnäkin, tarvitset Facebook-tilin (jos sinulla ei ole Facebookia, kelaa alaspäin kohtaan 3).

Tällä hetkellä, 2023 alkupuolella, et tarvitse Facebook-tiliä Tinderin tilin avaamiseen.

Lataat Tinderin joko Appstoresta iPhonelle tai Play-storesta Samsungille tai muille Android-puhelimille.

Sen jälkeen vain kirjaudut sisään puhelinnumerollasi, laitat deittiprofiilin kuntoon ja aloitat seuranhaun. Tässä pikainen käyttöohje:

Kun saat ruudullesi miehen tai naisen kuvan, voit joko:

 • Pyyhkäistä kuvaa vasemmalle, eli kuva menee hylkyyn (tai painaa kuvan alla olevaa raksia). Tämän jälkeen et periaatteessa näe häntä enää koskaan.
 • Pyyhkäistä kuvaa oikealle, joka tarkoittaa, että tykkäät käyttäjästä (tai painaa alla olevaa vihreää sydäntä).
 • Painaa sinistä tähteä = super like eli supertykkäys (tälle selitys myöhemmin alempana)
 • Täpätä kerran kuvan oikeaan laitaan, jolloin näet muut käyttäjän kuvat
 • Täpätä ympyrää, jonka keskellä on i-kirjain, niin näet käyttäjän esittelytekstin (jonka jälkeen sivulle pyyhkäisemällä näet hänen muut kuvansa)

Ja kun saat Matchin, ponnahtaa silmillesi ruutu, joka kertoo sinun ja henkilön X olevan Tinder-pari. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus lähetellä viestejä parisi kanssa.

3. Tinder ilman Facebookia? Näin se onnistuu:

Eli tätä nykyä Tinder toimii ilman Facebookia.

Pitää vain antaa puhelinnumero, johon sitten tulee vahvistuskoodi, jonka annat Tinderiin liittymisen yhteydessä.

4. Tinder tietokoneelle?

Tätä nykyä Tinderiä voi myös käyttää tietokoneella nettiselaimen kautta. Tinder jää taustalle pyörimään ja antaa aina ilmoituksen, kun Tinderissä on jotain aktiviteettia.

Voit siis työpaikallakin laittaa Tinderin pyörimään ja sujuvasti teeskennellä olevasi kiireinen ja työn touhussa.

Tinder tietokoneelle
Kuvakaappaus: YouTube / Tinder

Voit joko rekisteröityä tietokoneella tai sitten jos olet jo tehnyt Tinder-tilin puhelimen kautta, voit yksinkertaisesti kirjautua vain sisään tietokoneen kautta osoitteessa Tinder.com. Puhelin ja tietokone pysyvät siis synkronoituna, joten voit käyttää Tinderiä kummassa tahansa.

5. Miehet vs. naiset Tinderissä

Tinder on aivan erilainen pelikenttä naisille kuin miehille.

Eräs statistiikka osaa kertoa, että miehet pyyhkäisevät oikealle (tykkäävät) 46 % ruudulle ilmestyvistä naisista. Naiset puolestaan tykkäävät vain 14 % miehistä. Eli vähänkään paremman näköinen nainen voi olla lähes varma, että se hänen ruudullaan oleva mies on jo tykännyt hänestä.

Tästä voisi päätellä muutaman asian:

1. Hyvännäköiset ja sosiaalisesti lahjakkaat ihmiset löytävät toisensa helposti. Kuten aina ennenkin ihmiskunnan historiassa.

2. Keskiverron näköiset naiset nostavat salakavalasti vaatimuksiaan, koska huomaavat saavansa matcheja ”omaa tasoaan” paremman näköisiltä miehiltä. Nämä naiset pääsevät ehkä yksille treffeille ja makuuhuoneenkin puolelle, jonka jälkeen tämä korkeamman seksuaalisen markkina-arvon omaava mies jättää tapailun siihen. Kun tämä toistuu riittävän monta kertaa, tämän jälkeen nainen haukkuu kaikki miehet sioiksi ja mahdollisesti sairastuu feminismiin. Ja samaan aikaan ovat sokeita niille oman tason miehille.

3. Iso osa miehistä jää tässä raa’assa deittisovelluksessa ilman huomiota (normaalienkin naisten jäädessä haikailemaan niiden alfojen perään), ja täten he menettävät itsetuntonsa ja ratkeavat ryyppäämään ja pelaamaan tietokonepelejä.

Tässä mielenkiintoinen video, josta näkee hieman miesten ja naisten eroa Tinderissä:

6. Tällainen on hyvä profiilikuva

Tinder on sen verran nopeatempoinen peli, että etenkin sen profiilin pääkuvan pitää olla viimeisen päälle iskussa. Varsinkin miesten kohdalla, kuten edellisessä kohdassa kävi ilmi.

Esimerkiksi tästä artikkelista löytyy englanniksi erittäin syvällisesti juttua siitä minkälainen kuva toimii etenkin miesten kohdalla Tinderissä. Tässä yhteenvetomme suomeksi ja vinkkejä sen pääkuvan valitsemiseen:

 • Selkeästi naama esiin (naamakuva tai vyötäröstä ylöspäin -kuva)
 • Ei aurinkolaseja tai päähinettä
 • Ei ryhmäkuvia!
 • Mielellään ei selfieitä (laita mieluummin vaikka ajastimella puhelin ottamaan kuva)

Aktiviteettikuvat ulkona ovat luonnollisesti aina kivemman näköisiä kuin pimeät, tunkkaiset vessaselfiet. Miehillä saattaa olla tapana laittaa aurinkolasit päähän, susipaita päälle ja ottaa jotain wannabe-gangsterikuvia siellä WC:n peilin edessä. Et tee niillä kuvilla vaikutusta muihin kuin harhaiseen egoosi. Et sinä ole mikään moottoripyöräjengiläinen. Käy mieluummin läpi jotain lomakuvia, jossa olet jonkin aktiviteetin parissa.

Ja mies – älä laita mitään maskikuvia. Ne symboloivat vain alistettua miestä. Miestä ei ole luotu noudattamaan kuuliaisesti kaikkia ohjeita – naiset ja lapset on niitä hommia varten.

7. Tinderin esittelyteksti

Vaikka Tinder perustuu hyvin pitkälti kuviin, hyvällä esittelytekstillä voit mahdollisesti ratkaista saatko pyyhkäisyn oikealle vai et.

Jos olet hyvännäköinen ja etsit toista hyvännäköistä ihmistä ja sillä selvä, voit pärjätä tyhjällä profiililla.

Jos et ole (miehenä) terävintä 5% kärkeä ulkonäössä, joudut panostamaan myös tekstiin. Lisäksi kenen tahansa, joka etsii seuraa tositarkoituksella tai ylipäätään haluaa löytää hyvän juttukumppanin, kannattaa kirjoittaa tekstiä!

Hyvä Tinder-profiiliteksti ei yleensä ole kovin syvällinen tai ”yliasiallinen” kuten perinteisillä deittisivuilla. Tinderin esittelytekstissä sinun pitää yleensä herättää tunteita ihmisissä (naisissa). Eli tekstin pitää olla jotenkin uniikki (ei se räppäri), hauska tai muuten salaperäisen kiinnostava.

Eli vaikka etsisit seuraa parisuhdekin mielessä, pidä teksti sopivan kevyenä ja lyhyenä. Annat muutamia tärppejä siitä millainen olet ihmisenä, muttei kaikkea paljastaen.

Lisäksi kirjoita myös jotain vihjettä siitä, millaista kumppania etsit. Jotain ”tuntomerkkejä”. Täten profiilitekstin lukijan on helpompi löytää siitä itsensä ja swaipata sinut oikealle.

Lue myös: 15 vinkkiä deittiprofiilin tekoon

8. Maksullinen vs. ilmainen Tinder (Superlike ym. ominaisuudet)

Tinderin ilmaisversiolla pääset siis hyvin alkuun. Voit:

 • selata rajoituksetta profiileja
 • tykätä, eli pyyhkäistä oikealle rajoitetun ajan per päivä (rajoitus ilmeisesti vaihtelee – pitäisi olla ainakin joitain kymmeniä kertoja, laita kommenttia, jos tiedät tarkemmin!)
 • Kun tykkäykset on käytetty, et voi tykätä kenestäkään 12 tuntiin (kunnes laskuri taas resetoituu)
 • antaa yhden superliken päivässä (vastapuoli näkee ennen päätöstään, että olet ”super-tykännyt” hänestä!)

Maksullisia versioita on 2 eri mallia:

Tinder Plus

Tinder Plus on se halvin maksullinen paketti, ja sen ominaisuudet ovat:

 • Rajaton määrä tykkäyksiä per päivä
 • 5 super tykkäystä per päivä
 • Ei mainoksia
 • 1 ilmainen boosti kuukauden välein (pääset ”jonon” kärkeen ja parannat mahdollisuuksia matcheihin – ainakin teoriassa)
 • Voit hallita profiilia enemmän (määritellä tarkemmin mitä muut näkevät sinusta)
 • Etsiä seuraa ympäri maailmaa (vaikka et vielä olisi kyseisessä lokaatiossa – eli voit järjestellä treffejä jo ennen reissua)
 • Tinder Plus maksaa tätä kirjoittaessa:
  • 14,99 € / 1 kk
  • 10 € / kk (ostaessa 6 kuukaudeksi)
  • 6,67 € / kk (ostaessa vuodeksi)

Tinder Gold

Tinder Gold Suomi
Tinder Goldin avulla näet kätevästi etukäteen sinusta tykänneet

Tinder Goldiin kuuluu Tinder Plussan ominaisuudet ja lisäksi vielä yksi huikea ominaisuus:

Voit etukäteen selata ruudukkomaita kuvagalleriaa, josta näet kaikki sinusta tykänneet käyttäjät. Voit siitä sitten katsella mitä on ”tarjolla” ja siirtyä suoraan tykkäämään suosikkejasi.

Hinnat Tinder Goldille tätä kirjoittaessa:

 • 24,99 € / 1 kk
 • 15 € / kk (6 kuukaudeksi ostaessa)
 • 10 € / kk (12 kk)

 

 

9. Tinderin hyvät ja huonot puolet?

Tinderin hyviä puolia on tietenkin sen käytön helppous. Se mukailee hieman tosielämää, jossa näemme uusia kasvoja ohikiitävän hetken tuolla kaduilla. Viehättävä ihminen kiinnittää huomiomme, mutta harva uskaltaa selvinpäin tehdä lähestymisliikkeitä.

Tässä jotain Tinderin hyviä puolia:

 • Helppo rekisteröityä & käyttää
 • Ilmainen (tosin tietyin rajoituksin)
 • Paljon käyttäjiä!

Kuulostaa siis hyvältä. Mutta Tinderillä on myös hieman negatiivinenkin maine.

Tässä huonoja puolia:

Ensinnäkin, seuranhaku on monelle muuttunut jonkinlaiseksi ajanvietteeksi ilman aikomustakaan lähteä oikeille treffeille. Siinä siis haetaan jatkuvasti uusia dopamiinipiikkejä, eli hetkittäisiä mielihyväntunteita, kuten alkoholista, muista päihteistä tai vaikka uhkapelaamisesta saa. Niihin uusiin matcheihin, viesteihin ja yhden yön juttuihin voi jäädä koukkuun eikä koskaan oikein enää ”tyydy” kehenkään.

Kun lukee Tinder kokemuksia netin keskustelupalstoilta, moni parisuhteessa oleva jopa ikävöi sinkkuajoistaan tuota Tinder-pelailua. Ja itse asiassa, pari vuotta sitten mediassa uutisoitiin laajasti, että jopa 42 % Tinderin käyttäjistä olisi varattuja!

Toisekseen, Tinder saattaa nakertaa monen itsetuntoa ja aiheuttaa tyytymättömyyttä omaa ulkonäköä kohtaan. Tämä on ihan tutkittu juttu.

Siinä mielessä Tinderiin kannattaa suhtautua vain pinnallisena pelinä eikä yhtenä totuutena omasta arvosta tai kelpoisuudesta parisuhdemarkkinoilla.

Jos siis olet itse tositarkoituksella liikkeellä, saatat pettyä Tinderin pinnalliseen meininkiin. Siinä tapauksessa kannattaa käyttää perinteisempiä deittisivustoja.

10. Vaihtoehtoja Tinderille?

Tinderistä tuli ikään kuin synonyymi deittisovelluksille, vähän kuin Google on hakukoneille.

Mutta mikäli Tinderin tunnelma ei ole mieleesi, ja koet sen liian ulkonäkökeskeisenä tai muuten pinnallisena, treffimarkkinoilta löytyy myös muita vaihtoehtoja..

Ensinnäkin, Bumble on hyvin samantyyppinen sovellus, jossa miesten ja naisten välisessä seuranhaussa naisen pitää tehdä aloite keskustelulle. Tosin, Suomi kun on pieni maa, Bumblessa loppuu äkkiä käyttäjät kesken, koska se ei ole (vielä?) niin suosittu. Ja Bumblessa mennään myöskin kuvat edellä.

Täten kannattaa keskittyä niihin jo vuosikausia operoineisiin deittipalveluihin:

Eliittikumppani.fi on täysi vastakohta Tinderille.

Siellä käyttäjien ”mätchäys” perustuu personallisuustestiin. Siellä tyypillinen käyttäjä on yli 28-vuotias, korkeakoulutettu ja hän etsii kumppania tositarkoituksella. Ilmaiseksi pääsee kokeilemaan.

Yhteenveto

Tinder voi olla joko mainio työkalu löytää seuraa ja moni suomalainen on löytänyt sieltä jopa elämänsä rakkauden.

Mikäli et kuitenkaan ole saavuttanut siellä toivottua tulosta, kannattaa muistaa, että Tinder on monelle vain ajanvietettä ja sitä oman ”markkina-arvon” testaamista. Muista myös, että suurin osa parisuhteista saa edelleen alkunsa tuolla oikeassa elämässä, jossa ihmiset ovat ihan oikeassa kontaktissa toistensa kanssa.

Parisuhteessa on kyse fyysisestä kanssakäymisestä, jossa näet toisen ihan aitona sielulla varustettuna lihakimpaleena siinä silmiesi edessä. Fyysisessä elämässä näet ihmisen ilmeet ja eleet ja ne kuuluisat ”kemiat” pääsevät tekemään työtään ja testaamaan osuvatko energiakenttänne yksiin vai ei.

Lue myös: 6 hyvää paikkaa tavata sinkkuja

Mutta nyt:

Minkälaisia Tinder kokemuksia sinulla on? Kirjoita jotain kommenttia tähän tunteita herättävään deittisovellukseen tuohon alapuolelle.

Tai käy tsekkaan se Eliittikumppani.fi – se on mitä kuuminta shittiä näin vuonna 2023, mikäli haluaa löytää parisuhteen ja jopa perustaa perheen.

Tai katsasta listauksemme: TOP 10 deittisovellukset Suomessa

22 KOMMENTIT

 1. Eräs miespuolinen kaverini sanoi käyvänsä tinderissä siksi, koska siellä on anteliaita naisia. Aika monen naisen kanssa hänellä on jo seksitaustaa ja lisää on tulossa. Tämä mies haluaa paljaalla sekstailla ja nämä naiset suostuvat siihen. Tietenkään hän ei kerro totuutta näille naisille seikkailuistaan. Huvittaa vaan, että miten helpolla naiset suostuvat tuollaiseen seksiin. Puhumattakaan siitä, että miten edesvastuuton tämä mies on.
  Voisi siis ajatella, että ainakin nämä naiset menevät vipuun, kun mies vähän kehuu ja mielistelee. Ihmekös tuo, jos tinderiä pidetään lihatiskinä.
  Naiset, arvostakaa itseänne vähän enemmän. Kaikki ei ole sitä mitä luulet sen olevan. Ainakin tämä kaverini hakee vain seksiseuraa sieltä.
  Oman profiilini poistin aikoja sitten. Syynä juuri tuo, että tunsin olevani esine miehille.

  • Aika perusjuttua. Jo satojen tuhansien vuosien ajan ne korkean seksuaalisen markkina-arvon omaavat miehet on tehneet mitä haluaa. Ne vaan ottaa ja panee. Vähän niin kuin Kummelin panomies.

 2. Entäs jos nainenkin on tinderissä saadakseen vain satunnaisia yhden yön juttuja. Kyllä nainen arvostaa itseään ja tietää arvonsa jos itsekin haluaa pitää vain hauskaa 😊

 3. Hyvää komentti ”MOI”.
  Lisäksi, anteliaita naisia tarvitaan koska ovat kuin prostituoidut. Mutta hyvää ominaisuus että ei maksaa mitään, ilmainen palvelu kodin asti.

 4. Nyt se on sitten tapahtunut! Miehet eivät ole enää miehiä! Kun menee naisena tinderiin 3 vuotta sitten tapahtuneen viimekertaisen käynnin jälkeen, jähmettyy tai halvaantuu (miten vain) paikoilleen tuon pellekaartin edessä. Siellä seuraa rivi toinen toistaan itserakkautta sisäänpäin imevien ”oman elämänsä mallipoikien” kaarti, jossa tuttua historiasta on 1800 -luvun hovin keikarit ja narrit. Nyt keikarilla on maskuliinisen silatun ulkokuoren statuksena pöyhkeä itserakas katse, lihakset ja muodinmukainen puku. Ja kaiken kuorruttaa turhamaisuuden ja ohuen ihmisyyden vastenmielinen löyhkä.
  Tämäkö oli se suuri murros, että mies kuoriutuu sodan ja sodanjälkeisten traumojen puhuttumattomasta machoudestaan tuollaiseksi sensaatiolehden lehden imeläksi kansikuvapojaksi? En luota omaa maata, sen turvallisuutta tai mitään muutakaan tuollaisten irvikuvien käsiin. Ja ne, jotka ei tunnista itseään tuosta kuvauksesta, (niitäkin siellä on) pitäkää kiinni edelleenkin siitä arvokkuudesta, josta olette tähänkin asti pitäneet kiinni, eli ihmisyydestä. Syvästä inhimillisestä ja todenmukaisesta ihmisyydestä.

 5. Latasin tinderin. En pysty katsomaan tykkäksiä!!! Joku älytön maksu pomppaa aina. Play kaupasta latasin. Eikö pitäisi olla ilmainen????

 6. Miten ja mihin oikein maksetaan että pääsis katsomaan tykkääjiä? Tää toimii tosi huonosti. Sanotaan siellä vaan että paina sitä ja sitä, mutta kun sellaista kohtaa ei ruudulla toisankaan ole, mistä voisi maksaa!!!

 7. eihän tämä ole ilmaista ! ja haluan toimia tietokoneen kautta!

 8. No minäpä aloin kirjoittamaan Tinder-ahdistuksen myötä blogia ja omia kokemuksia aiheesta. Vielä en ole niin mahtavasti ehtinyt noita tuonne kirjoittamaan, mutta varsinkin naisten kannattaa siihen tutustua, koska aika usein me miehet omasta toiminnastamme saadaa kuraa.

  https://neulaheinasuovasta.blogspot.com/

 9. Jos kirjaudun Tinderiin Facebook-tunnuksilla, näkeekö facebook-kaverit että olen Tinderissä? Ja näkyykö tinderissä kaikki Facebook-kuvat ja videot joita olen jakanut? Ja pystynkö valita tinderiin eri profiilikuvan kuin facebookissa, jos kirjaudun facebookillani?

  • Ei. Ei. Kyllä.

   Tilanne voi toki muuttua ja tulee (taas) jokin sovellus joka paljastaa ketkä Facebook-kaverit käyttää Tinderiä tai muuta vastaavaa. Eli en ota vastuuta tästä vastauksesta.

   • Thänks😀 ehkäpä perustan nyt ensimmäistä kertaa Tinder-profiilin😆

   • Todennäköisesti Facebook kyttää miten käyttäjä selailee profiileja ja tykkää, niin lähettää hänelle sopivia mainoksia facebookiin ja kehittää oma tinderia (FB dating).

 10. Tinderissä pyöritetään jatkuvasti samoja naamoja, vaikka olen jo useaan otteeseen ruksannut eli hylännyt. Mutta jo seuraavana päivänä voit sama naama tulla tyrkylle. Ei voi olla mahdollista, että kaikki tekisivät aina uuden profiilin kuten tätä selitetään! Kysyin tätä myös yhdeltä ystävältäni, johon myös tinderissä aina vaan törmäsin, niin hän kertoi että samalla profiililla hän koko ajan on. Tämä ärsyttää!

  • Jos ei ole riittävästi käyttäjiä alueellasi, niin ehkä Tinder yrittää vielä uudestaan tyrkyttää samoja etteivät joudu näyttämään tyhjää? En tiedä mistä johtuu.

 11. No nyt löytyi se sovellus jossa ainakin osa naisista on edes jollain tasolla kiinnostuneita tutustumaan.
  Tosin tinderi tarjoaa välillä mätsejä satunnaisesti ja ilmeisesti tarjottavat profiilit nollautuu aika ajoin, koska samat tyypit tulee useasti vastaan. Ja täällä olen päässyt treffeille sillä paljon parjatulla ”moi” aloituksella 😀

 12. Saan jatkuvasti samat suositukset tinderille. Ei mitään uutta

 13. Aivan paska koko tinder! Olin ilmaisversiossa, niin osumia tuli, kun sieniä sateella.
  Kun otin maksullisen version ja katoin osumaat, niin varmaan ne kaikki naiset oli jo kuollut ja haudattu!
  Nyt ollut noin 1kk ja ei vielä ainuttakaan osumaa vaikka kuvia on ja profiilia päivittänyt.

 14. Ja sitten kuvat ovat jotain helvetin golf palloja, koiri, lehmiä, hiihtolatuja, puunlatvoja yms.
  Kuka sellaisista välittää? Eikö se golf ole sellaisten peli, jotka ei enää osu liikkuvaan palloon….

 15. Menkää Suomi24-keskustelupalstalle. Siellä näistä asioista puhutaan paljon ja näistäasioista puhutaan siellä aidosti ja rehellisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here