Sinkut huomio! 6 parasta tapaa tavata muita sinkkuja

sinkutMissä ihmeessä ne kaikki kunnolliset sinkut ovat?

Tai miksei myös ei-kunnolliset – kunhan nyt hieman saisi lämpöä ja läheisyyttä..?

Oli kriteerisi ja toiveesi millaiset tahansa, Treffimaisteri auttaa sinua.

Tiedäthän sen tilanteen, kun perjantaina tai lauantaina on maailmanvalloitusfiilis, kun ollaan lähdössä ystäväporukalla yöelämään?

Tonight’s gonna be a good night” -henkiset biisit soivat – ainakin mielessäsi – ja odotukset jonkun erityisen tyypin tapaamiselle ovat korkealla.

Mutta jälleen kerran aamuyön koittaessa tie vie yksin kotiin pizzalaatikko kainalossa ja edessä on päätä jomottava herätys sinkkusunnuntaihin.

Jos tämä kierre toistuu turhan usein tämän hetkisessä elämässäsi, katsellaanpa toisia vaihtoehtoja tälle pankkitilin saldoa ja terveyttä kaltoinkohtelevalle yöelämälle.

Tai ehkä et ole yöelämässä viihtynyt alunperinkään. Sinkkuja erilaisilla mieltymyksillä ja taustoilla meillä Suomessa riittää, sillä täällä on tilastojen mukaan Euroopan suurimpia määriä yhden hengen kotitalouksia.

Eli olit sitten nuori, 50+ sinkku, kristitty sinkku tai seksuaalivähemmistöön kuuluva, kyllä tästä maasta sinulle seuraa löytyy.

Tässä 6 vinkkiä/tapaa/paikkaa, jossa voit tavata muita sinkkuja:

1. Kylmä lähestyminen esim. kadulla

Suomalainen mies harvoin selvinpäin lähestyy naisia – ellei kyseessä ole siis kaupan kassaneiti tai muu pakollinen arjen suorite.

Tajuatko kuinka suuri mahdollisuus tämä on, arvoisa mies?

Naiset kyllä saavat kaikenlaista huomiota yöelämässä, mutta keskellä kirkasta päivää fiksusti ja ystävällisesti lähestyvä mies saa takuulla erilaisen vastaanoton kuin siellä yökerhossa. Yöelämässä naisilla on tietynlainen bullshit-tutka päällä, mutta arkielämässä he eivät osaa odottaa fiksua lähestymisyritystä mieheltä.

Myös naiset saattavat tehdä kylmiä lähestymisiä. He vain yleensä naamioivat sen yleiseksi kysymykseksi, esim. ”missä päin on paikka X” tiukalla katsekontaktilla ja kiireettömällä olemuksella. Tämä voi tosin mennä ihan kummin päin vain, mutta jos mies on hereillä, saattaa siitäkin lähteä juttelu käyntiin.

Moni pelkää torjutuksi tulemista ja epäonnistumista, mutta jos vain laitat itsesi likoon ja valmistaudut ottamaan muutaman kieltäytymisen, eivät ne sen jälkeen tunnu enää missään.

Jos et ole kovin ulospäinsuuntautunut, harjoittele small talkia kenen tahansa kanssa. Kysy keneltä tahansa ihmiseltä kadulla tietä johonkin tai ihan mitä vaan (vaikka tietäisit vastauksen). Toistoja, toistoja.. myös tällaisissa asioissa harjoitus tekee mestarin.

 

2. Hyödynnä paikat, joissa käyt usein

Nyt ei tule mitään ”käytkö täällä usein” -vitsiä, vaan ihan psykologisiin tutkimuksiin pohjautuvaa faktaa, nimittäin asiaa tuttuusvaikutuksesta (mere exposure effect).

Eli tarkoittaen sitä, että kun ihmisen näkökenttään altistaa jotain asiaa tai ihmistä, alkaa se näyttää ajan myötä mielenkiintoisemmalta ja viehättävämmältä.

Oletetaan, että käyt säännöllisesti salilla, työpaikalla, jossain samassa kaupassa, kahvilassa jne.

Käytä tämä hyväksesi:

Älä puuskuta silmät lattiassa siellä kuntosalilla, vaan katsele välillä ympärillesi. Tee vihdoin aloite sen kivannäköisen kaupan kassan kanssa, tai moikkaa sitä tyyppiä kenen kanssa katseesi kohtaa joka aamu bussipysäkillä.

Yksi klassinen tapa pyytää kaupan kassan puhelinnumeroa voisi olla, jos hän kysyy ”haluatko kuittia?”. Vastaus voisi olla: ”kyllä kiitos ja voisiko siihen saada sinun puhelinnumerosi?” Hieman kliseinen, mutta saattaisi toimia.

Salilla voit mennä ”sattumalta” juuri sille laitteelle, jonka lähellä ihastuksesi pitää taukoa ja kysy onko se ja se laite vapaana. Ja ei, nyt ei tarvitse vielä lähteä ääni haparoiden kysymään treffeille, vaan ihan vain small talk avattua.

Eli tällaiseen ”kasvotuttuun” tutustuminen voi alkaa ystävällisellä moikkauksella, seuraavalla kerralla päivittelyt päivän säästä ja seuraavalla kerralla kun törmäät tähän naiseen tai mieheen yöelämässä, boom, silloin juttu lähtee luontevasti käyntiin ja aamuyöllä harjoitellaankin jo lasten tekemistä.

 

3. Sinkut ystävä- tai tuttavapiirissä?

Erilaiset kissanristiäiset, häät ja kotibileet kannattaa käydä läpi sinkkuna.

Kun näet jonkun kiinnostavan ihmisen, pyydä jotain yhteistä ystävää esittelemään sinut hänelle. Tässä myös esittelijän pelisilmä auttaa; mikäli hän osaa mainita jonkin teitä yhdistävän asian esittelyn yhteydessä, esim. saman kotikaupungin tai harrastuksen, aina parempi.

Aina kannattaa kysellä, mikäli tuttavapiiristä löytyisi sopivia sinkkuja.

 

4. Facebook tai muu some-lähestyminen

Edellisen kohdan jatkoksi, Facebookissa lähestyminen on periaatteessa se helpoin tapa lähestyä ihmisiä. Tässä on tosin oma taiteenlajinsa se, että ei vaikuta creeperiltä tai stalkkaajalta.

Mainitse esim. että sait hänen nimensä yhteiseltä ystävältänne.. tai tapasitte siellä ja siellä. Jokin pohjustus sille, miksi lähestyt häntä Facebookissa, ettet ihan täysin stalkkerina laita kylmää kaveripyyntöä.

 

5. Uudet harrastukset ja sinkkutapahtumat?

Jos laitetaan yksi kliseinen aforismi tähän väliin:

”If you do what you’ve always done, you get what you’ve always gotten.” (Tony Robbins)

Eli jos olet sinkku ja tuntuu, ettei sopivia kumppaniehdokkaita ole näköpiirissä ja elämä junnaa paikallaan, nyt on aika tehdä muutos.

Tee jotain.

Vaihda työpaikkaa, muuta toiselle paikkakunnalle, tai jos otetaan jotain kevyempää, aloita uusi harrastus tai etsi kaupungistasi sinkkutapahtumia.

Kokeile lähteä vaikkapa kuntonyrkkeilytunneille (siellä on aika kivasti sekaisin miehiä ja naisia), tai vaikka (espanjan) kielikursseille paikalliselle aikuisopistolle tai avoimeen yliopistoon. Jos olet mies, hakeudu nimenomaan tällaisiin harrastuksiin tai kursseille, joissa käy myös naisia. Äläkä hätäile sen tutustumisen/iskemisen kanssa, vaan ole kiinnostunut itse aiheesta ja toissijaisesti siinä ohessa ystävysty kurssitovereiden kanssa. Jälleen kerran peli on avattu ja ehkä seuraavalla kerralla törmäätte yöelämässä ja taas mennään..

 

6. Sinkut löytyvät tietenkin netistä

Tinder teki nettideittailusta vihdoinkin ”hyväksyttävää” tuossa jokunen vuosi sitten. Joten nyt viimeistään siihen ei liity minkäänlaista häpeää. Deittisivustoja on vaikka minkälaisia – ja kaiken ikäisille.

Riippuen siis minkälaista seuraa etsit, tässä erittäin tiivis paketti ja Treffimaisterin suositukset:

Tinder: kuviin ja ulkonäköön perustuva deittisovellus. Ilmainen (+ maksusta lisäominaisuuksia) Lue myös listauksemme: TOP 10 deittisovellukset!

Eliittikumppani.fi – etenkin jos olet noin 30-vuotias tai vanhempi, korkeasti koulutettu ja/tai uraorientoitunut sinkku, laita ennakkoluulot sivuun ja käy katsastamassa tämä sivusto.

50plusmatch.fi: nimensä mukaisesti 50+ treffit järjestyvät täällä. Yli 5-kymppiset sinkut ovat varsin nopeasti kasvava nettideittien asiakasryhmä tänä päivänä.

Lopuksi..

Sinkkuja on siis joka puolella, kun vain pitää silmät ja korvat auki. Kannattaa siis alkaa harjoittelemaan small talkia missä tahansa tilanteessa oletkin.

Mutta nyt:

Ole rohkeasti ensimmäinen ja kirjoita tuohon alapuolelle kommentti ja omia kokemuksiasi:

Missä sinä tapasit edellisen kumppanisi tai ”hoitosi”?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here