OkCupid kokemuksia – tällainen deittipalsta on kyseessä

OkCupid kokemuksiaTästä jutusta voit lukea Treffimaisterin OkCupid kokemuksia ja mielipiteitä.

Kyseessä on siis maailman tunnetuimpia nettideittibrändejä, mutta Suomessa sen suosio ei ole aivan mainstream-tasoa.

Miten palvelu eroaa muista isoista deittisivustoista ja millaista populaa OkCupidin Suomi-sivustolla on? Tästä lähtee:

Kyseessä on siis täysin ilmainen treffisivusto. Tosin, lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia käyttöösi, josta lisää alempana.

Rekisteröityminen – nämä kysytään

Rekisteröitymisproseduuri vaatii ensialkuun seuraavaa:

 • Syntymäaika
 • Sijainti (maa, kaupunki)
 • Sähköpostiosoite
 • Käyttäjänimi ja salasana.

Seuraavassa kohdassa sinun tulee ladata profiilikuva ja täyttää lyhyt deittiprofiili, johon kerrot itsestäsi.

Sitten kysytään pikakysymyksiä muun muassa tykkääkö keskustella politiikasta, miten tärkeää uskonto on sinulle, luonteenpiirteistä ja jopa horoskooppien merkityksestä elämääsi. Näiden avulla sinut sitten matchataan – tai annetaan matchays-prosentti, josta selviää kuinka hyvin sovit muille käyttäjille.

Voit myös asettaa profiilisi hakemaan joko uusia ystäviä, pitkän tähtäimen parisuhdetta, lyhytaikaista deittailua ja seksiseuraa.

Seksuaalisuudesta puheen ollen, OkCupidissa on niin paljon eri seksuaalisia suuntauksia, ettei edes Treffimaisteri ymmärtänyt kaikkea; heteron, homon ja bi:n lisäksi tarjolla on mm. aseksuaalia, panseksuaalia, sapioseksuaalia + monta muuta.

Millaista porukkaa?

OkCupid on jotenkin erilaisemman tunnelman omaava treffipalsta. Siellä on paljon koulutettua, hyvännäköistä ja menestyvän oloista väkeä. Osa kirjoittaa englanniksi, osa suomeksi. Palvelussa on myös paljon Suomessa ja etenkin pääkaupunkiseudulla asuvia ulkomaalaisia. Käyttäjiä voi palvelusta etsiä ympäri maailmaa asettamalla vain hakukriteerit sen mukaan.

Sopiikin hyvin sinulle, jota kiinnostaa ulkomaalainen deittiseura.

Tosin. Treffimaisterin feikkiprofiili-tutka oli välillä herkällä, kun kuvissa esiintyi rintavia amerikkalaisen cheerleaderin näköisiä naisia, vähäpukeisina, kirjoittaen kuitenkin suomeksi viattomaan naapurintyttö-sävyyn. Ilmainen sivusto kun on kyseessä, kannattaa varsinkin sinisilmäisimpien kansalaisten suhtautua hieman kriittisesti, jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Perus nettideittailun sääntöjä siis.

Yleisesti voisi sanoa, että käyttäjät kirjoittavat kieliopillisestikin hämmästyttävän selkeästi (verrattuna esimerkiksi niihin Suomi24 kaltaisiin treffisivustoihin). Moni on korkeasti koulutettu ja harrastuksina on kirjoja, kulttuuria ja matkailua.

OkCupid on siis jonkinlainen nuoremman väen Eliittikumppani!

OkCupid hinnasto

Peruspalvelu ilmainen, jolla pääsee lähettämään viestejä. Maksullisessa versiossa voi sitten hakea tarkemmin käyttäjiä ja nähdä kuka on tykännyt ja tökännyt sekä stalkannut profiiliasi.

A-List Basic -niminen jäsenyys maksaa alkaen $19,95 otettaessa 1 kuukaudeksi. Pidemmäksi jaksoksi otettaessa hinnat tippuvat.

Yhteenveto OkCupidista

Kyseessä on siis hieman vaihtoehtoisemman oloinen deittisivusto, jossa käyttäjät ovat itsetietoisia ja tietävät mitä haluavat myös kumppaniltaan. Jos olet hieman kulturellimpi ihminen, ikäluokassa 20-40, saatat löytää OkCupidista mielenkiintoista seuraa! Myös ulkomaalaisten eksotiikkaa kaipaava löytää profiileja myös ulkomailta asti.

Niin sanotusi tavallisempaa kansaa etsivä löytänee kuitenkin paremmat apajat Tinderistä, E-kontaktista tai Happypancakesta.

Lue myös:

3 KOMMENTIT

 1. Olen mies ja 3 kk kokemuksella voin todeta seuraavaa.
  – yhteydenotot järjestään aasian köyhistä maista ja afrikasta
  – suomalaisia naisia vähän ja heidän nettitreffitapansa samat kuin muissakin saiteilla
  – parhaimmat profiilit jenkeillä, tosi mielenkiintoista luettavaa vaikkei matsaisikaan
  – paljon aasialaisia naisia, jotka ovat todella kauniita, pääasiassa photoshopin ansiota?
  – naiset kohteliaamipia kuin muilla saiteilla, viesteihin vastataan ei kiitos eikä vain chostata
  – paljon chattailua, ei muuta

  • Kiitos kommentista. Millaisia ovat mainitsemasi suomalaisnaisten nettitreffitavat?

 2. Siis tuossahan ne tais tullakkin.
  Eli profiilissa ei kerrota itestään juuri mitään, asiallisiinkaan kysymyksiin ei yleensä saa vastausta, treffeille pyynnön jälkeen keskustelu loppuu ja profiili poistuu näkyvistä. En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa kirjoittaa kiitos et ole tyyppiäni tai että en juuri nyt ole valmis treffeille tms. Mutta tosiaan ongelmana näin heteron kannalta on vähäinen määrä Suomalaisia naisia. Toisaalta viro on lähellä ja netiketti on heillä paremmin hallussa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here