Match.com Suomi kokemuksia & arvostelu: tiedä nämä 6 asiaa!

match.com kokemuksiaTässä artikkelissa Treffimaisterin ajatuksia ja kokemuksia Match.com -treffisivustosta.

Eli onko kyseessä hyvä deittisivusto ja jonkinlainen huijaus?

Kenelle se sopii ja paljonko se maksaa?

Muun muassa näihin vastauksia aivan tuota pikaa – tässä 6 osaan jaettu Match.com Suomi -arvostelumme:

1. Onko Match.com luotettava & sen suosio Suomessa?

Match.com on yksi maailman suosituimpia treffisivustoja ja on operoinut alalla jo internetin kivikaudelta, eli 1990-luvulta alkaen.

Tänä päivänä, vuonna 2019, Match.comin Suomen sivusto kuuluu maamme suosituimpiin. Kun katsotaan nettisivuliikennettä seuraavien työkalujen tilastoja, paljastuu, että siellä pyörii tuollaiset 100 000 ihmistä joka kuukausi.

match.com suomi kokemuksia

Eli kyllä, kyseessä on iso yhtiö ja suosittu palvelu. Mikäli siis päädyt sinne maksavaksi asiakkaaksi, on maksujen hoitaminen turvallista ja luotettavaa.

2. Kenelle Match.com sopii?

Sivuston käyttäjämäärät eivät ole niin suuria, että se sopisi pienemmillä paikkakunnilla seuraa etsiville. Pienemmillä paikkakunnilla toimivat isot palvelut, kuten Tinder tai HappyPancake.

Mutta pääkaupunkiseudulla ja Turku-Tampere akselilla asuvat sinkut – teille pitäisi löytyä kyllä tarjontaa Match.comista.

Match.comin Suomi-sivusto tyypillisesti houkuttelee yli 25-vuotiaita sinkkuja ja sitten kun katsellaan 30+ ikäluokkaa, siellä alkaa sitten olemaan sinkkuja vaikka kuinka paljon.

Pääasiassa Match.comin käyttäjät etsivät seuraa tositarkoituksella!

3. Rekisteröityminen tapahtuu näin:

Rekisteröityminen on ilmaista, jonka jälkeen näet sinkkutarjontaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Rekisteröityminen ottaa muutaman minuutin, täytät ne perusjutut, eli profiilinimen, syntymäajan (pitää olla väh. 18-vuotias), oman sukupuolen, haettavan sukupuolen jne.

Lisäksi asetetaan esimerkiksi tupakointistatus, lapsihalukkuus, ruumiinrakenne sekä kysellään esimerkiksi kiinnostuksen kohteista:

Match.com Suomi

Sivuston yhteensopivuussysteemit ehdottavat sinulle kumppaniehdokkaita näiden annettujen tietojen perusteella. Käyttäjiä voi myös ”manuaalisesti” hakea sinkkuja eri paikkakunnilta, jos et halua luottaa pelkkään ”matchays”-menetelmään.

Erikoisuutena on myös kuvapakko, eli järjestelmä vaatii sinua lataamaan kuvan liittymisprosessin loppupuolella. Tämä toki kannattaa, koska nostat mahdollisuuksiasi saada säpinää aikaiseksi muiden käyttäjien välillä. Harva viitsii kuvattomille vastata, joten ei muuta kuin rohkeasti heittäytymään kuvan kera.

Lue tarvittaessa listaamamme 15 vinkkiä profiilin täyttämiseen ja kuvan valitsemiseen.

4. Match-sivuston ominaisuudet

match.com suomi

Kun olet sisällä, on sivusto varsin selkeä ja suoraviivainen käyttää. Tässä pääpiirteittäin sivuston ominaisuudet:

Haku:

Voit hakea käyttäjiä mielin määrin ympäri Suomea (ja jopa maailmaa). Lisäksi voit asettaa hakukriteereiksi kaikenlaista aina koulutustasosta vuosituloihin, kuin myös esimerkiksi ulkonäköön liittyviä asioita.

Sitten sinulle vain listataan käyttäjät, jotka osuvat hakukriteereihisi ja sen jälkeen voit laittaa heille flirttiä tai viestiä. Tosin, viestin lähettämiseen vaaditaan maksettu jäsenyys.

Shuffle:

Tämä on lisätty Match.comiin ilmeisestikin Tinderin ja muiden nykyaikaisten deittisovellusten inspiroimana. Voit siis joko painaa vihreää tykkäysnappia tai punaista ”en tykkää” -nappia. Voit siis nopeasti käydä läpi profiilikuvia ja siirtää siitä ”kyllä”-vastauksella kunkin käyttäjän suosikkilistallesi.

Tapahtumat:

Isommissa Match-maissa järjestetään paljon sinkkutapahtumia. Tämä osio on myös Suomen sivustolla, mutta tätä arvostelua kirjoittaessa siellä ei ollut seuraavaa tapahtumaa ilmoitettuna. Yleensä sinkkutapahtumat ovat Helsingissä, mikäli niitä ylipäätään järjestetään.

Lue myös: 9 paikkaa löytää seuraa Helsingissä!

MatchAffinity:

Tässä osiossa voit täyttää persoonallisuustestin, jonka jälkeen sivusto ehdottaa sinulle juuri sinulle sopivia kumppaniehdokkaita. Kyseessä on hieman samanlainen testi kuin Eliittikumppanissa.

Match.com -sovellus:

Tänä päivänä Matchilla on toki oma deittisovelluksensa. Tosin, kuten lukee kokemuksia esimerkiksi Google Play-kaupasta tai Applen Appstoresta, ei palaute ole kovin hyvää. Sivusto toimii paremmin ihan vain nettiselaimella selattuna (joka toimii hyvin niin mobiilissa kuin tietokoneellakin). Jos rekisteröidyt itse nettisivustolla, voit toki jälkikäteen sitten ladata myös sovelluksen, mikäli siltä tuntuu.

Lue myös: Top-10 deittisovellukset Suomessa

5. Match.com hinta?

Eli mikäli haluaa nähdä omat vastaanotetut viestit tai lähettää viestejä kumppaniehdokkaille, pitää maksaa jäsenmaksu. Tätä kirjoittaessa, sieltä löytyy 3 eri jäsenyysvaihtoehtoa, joiden hinnat ovat seuraavanlaiset:

 • 1 kuukausi 39,99 €
 • 3 kuukautta 19,99 € / kk
 • 6 kuukautta 9,99 € / kk

Nämä hinnat tosin saattavat muuttua, joten älä ihmettele, mikäli näet eri hinnan. Joskus siellä saattaa olla jokin tarjous päällä, eli ne kannattaa hyödyntää myös.

Maksutapoina käyvät luottokortit sekä PayPal.

Muista: mikäli et halua jatkaa tilausta, pitää tilaus erikseen peruuttaa. Mene vain ”Tili ja tilaukset” -sivulle käyttäjätililläsi ja peruuta tilauksesi viimeistään 48 tuntia ennen voimassaolevan tilauksen päättymistä.*

*tämä tieto varmistettu Match.com-sivustolta 01/2019, eli katso tarvittaessa ajankohtainen tilanne itse sieltä käyttäjätililtäsi.

6. Match.com Suomi vs. muut vaihtoehdot?

Käy toki katsomassa Match.comin Suomen sivuston tarjonta, liittyminen ei maksa mitään ja näet millaista käyttäjäkuntaa on linjoilla. Rekisteröidy tästä Matchiin (avautuu uuteen ikkunaan).

Entä mitä vaihtoehtoja on Suomen Matchille? Ketkä ovat sen kilpailijoita?

Sanotaanko, että saman tyyppisiä ja samanlaista väkeä omaavia sivustoja ovat E-kontakti ja Eliittikumppani. Kaikki 3 siis hieman kypsemmille sinkuille ja erityisesti yli 30-vuotiaille.

Jos puolestaan et halua maksaa deittailusta lainkaan, tutustu seuraaviin palveluihin (linkit vievät arvosteluihimme ko. sivustoista):

Yhteenveto

Voisimme sanoa, että mikäli olet noin 30-vuotias tai yli ja asut jossain isossa kaupungissa, kuten pk-seudulla, Tampereella ja ehkä Oulukin vielä menettelee, kannattaa Matchia kokeilla.

Jos sieltä jotain mielenkiintoista löytyy, niin sitten vain maksuvälinettä esiin, niin pääset juttusille. Mutta, kokeile nyt ensin ihan vain ilmaiseksi.

Liity Match.comiin ilmaiseksi!

Ja jos sinulla jo on kokemuksia Matchista, kirjoita kommenttisi alla olevaan kommenttiosioon.

9 KOMMENTIT

 1. Moikka moi. Paljon on erittäin mielenkiintoisia naisia Matchin sivuilla mutta kun ei ole luottokorttia niin miten muulla tavalla voisi maksaa?

  Terveisin Jari Hermansson

 2. Kannattaa olla tarkkana! Ensinnäkin hinta on alunperin ilmoitettu harhaanjohtavasti (kuukausihintana), vaikka sinut on pakotettu maksamaan puolen vuoden tilaus heti ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen tilaus jatkuu, jos ei muista sitä perua, tai jos ole poistanut tilisi ennen tilauksen perumista!!!

 3. Perseestä koko sivusto, ollut jo 2kk, ei saa vastauksia viesteihin. Miten tästä sivustosta pääsee eroon?

 4. Perseestä on . Lopettaminen liian vaikeaa. Ainoa keino on ottaa uusi luottorti Ja kuolettaa vanha.

 5. Kun liitytte MATCHCOMiin, niin ottakaa huomioon, että laskuja tulee joka kuukausi, vaikka olisitte poistuneet sivustolta. Laskujen pysäyttämiseksi ei liene muuat keinoa kuin sulkea luottokortti.

 6. Hei! Olettehan poistaneet nimim.Vivian, kun puoli vuotta sivuillanne macht.com tulee täyteen – muistelen, että joku lupasi sen sulkea!
  En osaa nyt mennä minnekään
  sivuille, joten sulkekaa tilini ja poistakaa tietoni, kun puolivuotta tulee täyteen. Kiitos Teille!

 7. Eikö ole mahdollisuutta lopettaa maksua? Pitäisihän sen loppua kun sovittu aika on mennyt? Aina vaan tililtä lähtee kuukausimaksu

 8. Vuosi tulee täyteen kun lähdin matchistä . Lopetin tilin ohjeiden mukaisesti. Edelleen tililtä lähtee reilu 30€. Eli pitää kuolettaa luottokortti niin kuin muutkin ovat antaneet palautetta hankalasta lopettamismahdollisuudesta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here