Match.com kokemuksia ja 5 tietämisen arvoista asiaa

Match.com kokemuksiaTässä artikkelissa Treffimaisterin ajatuksia ja kokemuksia Match.com -treffisivustosta.

Kyseessä on kansainvälinen jätti, ikään kuin treffisivustojen McDonald’s, mutta jäänyt Suomessa hieman kotimaisten suurten deittisivustojen varjoon.

Erään internet-liikennettä arvioivan työkalun mukaan Match.com Suomi-sivustolla, eli fi.match.comissa, vieraili 02/2017 yli 70 000 kävijää / kk (vrt. esim. E-kontaktissa keskimäärin 300+ tuhatta kävijää kuukaudessa). Nämä siis vain suuntaa antavia arvioita siitä kuinka paljon siellä väkeä käy.

1. Match.com sopii sinulle, joka…

..asut pääkaupunkiseudulla tai muissa isoimmissa kaupungeissa. Matchissa ei vaikuta olevan jäseniä juurikaan pienemmillä paikkakunnilla. Sivusto on fiilistemme pohjalta suunnattu ennemminkin parisuhdetta etsiville kuin mitään seikkailuseuraa etsiville.

Jäsenistö on havaintojemme perusteella hieman aikuisempaa, sanotaanko pääasiassa ikäluokkaa 30+.

2. Rekisteröityminen + käyttö

Rekisteröityminen on ilmaista, jonka jälkeen näet sinkkutarjontaa niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Rekisteröityminen ottaa muutaman minuutin, täytät ne perusjutut, eli profiilinimen, syntymäajan (pitää olla väh. 18-vuotias), oman sukupuolen, haettavan sukupuolen.

Lisäksi asetetaan esimerkiksi tupakointistatus, lapsihalukkuus, ruumiinrakenne sekä kysellään esimerkiksi kiinnostuksen kohteista:

Match.com Suomi

Sivuston yhteensopivuussysteemit ehdottavat sinulle kumppaniehdokkaita näiden annettujen tietojen perusteella. Käyttäjiä voi myös hakea paikkakunnittain ilman mitään matching-menetelmää.

Erikoisuutena on myös kuvapakko, eli järjestelmä vaatii sinua lataamaan kuvan liittymisprosessin aikana. Tämä toki kannattaa, koska nostat mahdollisuuksiasi saada säpinää aikaiseksi muiden käyttäjien välillä. Harva viitsii kuvattomille vastata, joten ei muuta kuin rohkeasti heittäytymään kuvan kera. Lue tarvittaessa listaamamme 15 vinkkiä profiilin täyttämiseen ja kuvan valitsemiseen.

3. Match.com hinta?

Eli mikäli haluaa nähdä omat vastaanotetut viestit tai lähettää viestejä kumppaniehdokkaille, pitää maksaa jäsenmaksu. Tätä kirjoittaessa, sieltä löytyy 3 eri jäsenyysvaihtoehtoa, joiden hinnat ovat seuraavanlaiset:

  • 1 kuukausi 39,99 €
  • 3 kuukautta 19,99 € / kk
  • 6 kuukautta 9,99 € / kk

Nämä hinnat tosin saattavat muuttua, joten älä ihmettele, mikäli näet eri hinnan. Maksaa voi joko luottokortilla tai PayPalilla.

4. Match.com huijaus?

Tästä aiheesta tehdään jonkin verran Google-hakuja Suomessa, joten lienee aiheellista ottaa asiaan kantaa. Käyttääkö Match.com feikkiprofiileja? Veloittavatko he rahaa luottokortiltasi kysymättä?

Feikkiprofiilit, häirikkökäyttäjät?

Netissä on jonkin verran kirjoituksia siitä, että Matchissa olisi tekaistuja profiileja. Tähän emme ota kantaa, vaikea sanoa ovatko ne itse sivuston tekemiä vai häirikköjen tekemiä. Koska kyseessä on kansainvälinen sivusto, kannattaa suhtautua varauksella esimerkiksi englanniksi sinua lähestyviin käyttäjiin (mikäli hän etenee epäilyttävän nopeasti julistaen jopa rakkauttaan ennen kuin on edes tavannut sinua).

Ja muistutuksena: koskaan ei pidä lähettää rahaa nettitutuille, vaikka hän kuinka koskettavan tarinan sinulle kirjoittaisi.

Match.com jäsenyyden irtisanoutuminen:

Maksuasioissa ongelmana on joskus se, että jäsen ei tiedä, että jäsenyys jatkuu automaattisesti sen ensimmäisen ostetun ajan jälkeen. Eli myös veloitus tulee automaattisesti luottokortillesi. Jos ei halua jatkaa jäsenyyttä, pitää se peruuttaa viimeistään 48 tuntia ennen ostetun jäsenyyden loppumista (tämä tieto luettu Matchin sivuilta 03/2017, eli katso tilanne itse ettei tule yllätyksiä!).

Kun haluat peruuttaa jäsenyytesi, mene ”Tili ja tilaukset” -osioon käyttäjätililläsi.

5. Match.com Suomi vs. muut vaihtoehdot?

Käy toki katsomassa Match.comin Suomen sivuston tarjonta, liittyminen ei maksa mitään ja näet millaista käyttäjäkuntaa on linjoilla. Rekisteröidy tästä Matchiin (avautuu uuteen ikkunaan).

Entä mitä vaihtoehtoja on Suomen Matchille?

Toinen, kansainvälistä deittailua tarjoava sivusto on OkCupid. Sielläkin on lähinnä isoista kaupungeista sinkkuja sekä sieltä on helppo löytää myös sinkkuja ulkomailta. Ja mikäli haluat isoille suomalaisille deittisivustoille, lue artikkelimme myös näistä palveluista:

Joko sinulla on kokemuksia Match.comista? Kirjoita alle kommentti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here