Mikä on MGTOW-ilmiö? Myrkyllistä naisvihaa vai miehiä voimaannuttava liike?

mgtowEli mikä on MGTOW?

Se tulee sanoista Men Going Their Own Way.

Wikipedia kuvaa sen olevan jonkinlainen feminismiä vastustava liike.

Suomennettuna tämä ilmiö tarkoittaa lähinnä, että mies on itsenäinen ja kulkee omia polkujaan ilman parisuhdetta tai avioliittoa.

Eli jälleenkö meillä on käsillämme uusi kansaa kahtia jakava liike?

Persut vs. vasurit, suvakit vs. rasistit, lihansyöjät vs. ilmastopsykopaatit, ja nyt miehet vs. naiset. Divide and conquer, hajota ja hallitse – vanha lampaita kurissa pitävä strategia elää ja voi hyvin.

Oho, sehän meinasi heti lipsahtaa salaliittoteorioiden puolelle.

Mennäänpä itse asiaan, eli MGTOW-liikkeeseen ja onko se hyvä juttu vai ei? Tässä Treffimaisterin analyysi ja 5 havaintoa MGTOW:sta.

[Varoitus: maisterilla lähti taas Suzuki PV täysin käsistä, eli aika diippiä juttua on tulossa tuolla alempana.]

1. MGTOW on lähtöisin Amerikasta (jossa sille on oikeasti kysyntää)

MGTOW-liike on lähtöisin Amerikasta, jossa avioerot tulevat usein todella kalliiksi nimenomaan miehelle.

On tapauksia, jossa miehen on pitänyt maksaa ex-vaimolleen elatusapua jopa miljoonia dollareita. Mieti nyt. Maksat aikuiselle ihmiselle kymmeniä tuhansia dollareita kuukaudessa loppuelämäsi ajan sen takia, että olitte joskus naimisissa keskenänne.

Amerikassa deittailukulttuuri onkin hieman, itse asiassa aika paljonkin, pinnallisempi kuin tasa-arvoisemmassa Suomessa. Amerikassa työ ja ammatti on hyvin pitkälti se ihmisen identiteetin muodostava asia. Naiset (jotka tyypillisesti valitsevat itseään paremmin tienaavan ja yhteiskunnassa pärjäävän miehen) raa’asti etsivät itselleen mahdollisimman rikasta miestä.

Ja sitten mies rakastuu tähän naiseen, mennään naimisiin, ja sitten ollaan ansassa. Tästä eteenpäin mies voi vain hävitä – varsinkin, jos liitto päättyy eroon kumman tahansa aloitteesta.

Lisäksi moni mies on isossa häviäjän roolissa esimerkiksi erotilanteissa, kun päätetään lasten huoltajuudesta. Naiset ovat saattaneet käyttää lapsia kiristysvälineenä, koska äidin asema on (osittain luonnollisesti) paljon vahvempi eron jälkeen, kun ollaan oikeussalissa päättämässä lasten huoltajuudesta.

Tai viime vuosina Amerikassa on ollut esillä yliopistoissa tapahtuneet raiskaukset ja lähinnä raiskausepäilyt. Joskus nainen on saattanut katumuksissaan ilmoittaa, että mies olisi raiskannut tämän, vaikka seksiin päädyttiin yhteisestä päätöksestä. Miehen maine on mahdollisesti tahrittu jopa loppuelämäkseen tällaisen tapauksen johdosta.

Eli siinä muutama syy, miksi MGTOW:n suosio on kasvanut etenkin Jenkeissä viime vuosina.

2. MGTOW Suomessa?

Suomessa ei tiettävästi ole mitään MGTOW:iin liittyvää järjestäytyneempää toimintaa.

Keskustelua MGTOW:sta löytyy jonkin verran nimettömiltä keskustelufoorumeilta (esim. Suomi24, Ylilauta, Vauva.fi).

Onko Suomessa tarvetta tällaiselle miehiä ”voimaannuttavalle” liikkeelle?

Suomessa miesten ongelmat usein lakaistaan maton alle kuten Amerikassakin. Esimerkiksi riitaisissa erotilanteissa äiti on yleensä se, jolla on isoimmat oikeudet Suomessakin. Toki nainen on se sukupuoli, jolla on fyysisesti ja henkisesti vahvempi side lapsiin.

On siis kuitenkin tapauksia, jossa lasten isä on täysin suljettu pois lastensa elämästä, mutta häntä käytetään vain lompakkona. Tai jos on astetta sekavampi nainen, saattaa hän käyttää lapsia kiristysvälineenä lasten isän kontrollointiin. ”Jos teet sitä tai tätä, et näe lapsia enää ikinä!”. On toki olemassa sekopäisiä ja väkivaltaisia isiä, mutta myös ”kunnollisia” miehiä, jotka vain hiljaa kärsivät, kun oikeuslaitos ja koko yhteiskunta vittuilevat hänelle päin naamaa.

Tällaisissa tapauksissa moni mies lähtee hakemaan tietoa ja vertaistukea netistä, päätyen mahdollisesti MGTOW-aiheisille sivustoille.

Mutta, moni nuorempi ja perheetön sinkkumies on päätynyt MGTOW-”piireihin” hakien vastauksia miksi ei ole onnistunut parisuhteiden ihmeellisessä maailmassa. Lähdetään tutkailemaan tätä asiaa ja hakemaan ratkaisuja:

3. Ennen vanhaan kaikki olivat MGTOW-miehiä?

Nykyään kaikelle pitää löytyä ”diagnoosi”, eikö vaan?

Esimerkiksi jos lapsi ei pysty keskittymään koulussa, kun ruokavalioon kuuluu prosessoitua paskaa ja WIFI- sekä 4G/5G-signaalit paahtaa aivoja 24/7, niin siihen keksitään joku 4-suuntainen mielialahäiriö diagnoosiksi. Ja ei muuta kuin mielialalääkettä koneeseen ja zombielapsi takaisin sinne pulpetin taakse istumaan.

Oho, taas lipsahti. Pysytäänpä aiheessa:

Pointti on siis se, että MGTOW on ehkä jossain määrin sellainen simulaattori vanhalle maailmalle, jossa miehet olivat miehiä ja naiset naisia. Eli jollekin luonnolliselle asialle on taas pitänyt vain keksiä nimi.

Katsotaan vaikkapa muslimimaailmaa – siellä kun on paljon sitä läntisestä maailmasta kadonnutta vanhaa viisautta vielä jäljellä. Siellä kaikki ovat luontaisia MGTOW-miehiä.

Monissa muslimikulttuureissa miehet hengailevat keskenään kahviloissa eikä niihin pöytiin naisilla ole asiaa. Kotona nainen tekee naisen työt ja mies miesten työt. Kotona ja yhteiskunnassa on siis selkeät roolit miehillä ja naisilla. Moraalisia arvoja vaalitaan ja elämässä ja oman yhteisön sisällä on sentään jotain sääntöjä vielä jäljellä.

Se ei ole sitä lännestä tuttua minän- eli saatananpalvontaa; ”minä minä minä, sokeria ja nettipornoa, mää teen just niinq mää haluan! tää on mun laiffii!! perhe on paskaa, lapset on vittumaisia ja kalliita ylläpitää! missä vitussa se pizzakuski viipyy?! Haluun sen MUN pizzan nyt ja heti!”

Me täällä lännessä ollaan yksin pienissä kerrostaloasunnoissa runkkaavia säälittäviä rääpäleitä, ilman mitään moraalisia arvoja ja kunnioitusta luonnon kiertokulkua kohtaan. Me miehet ollaan alistuvan feminiinisiä neitejä ja naiset on dominoivan maskuliinisia äijiä.

Syy edellä mainitulle väitteelle on hyvin pitkälti fyysinen ja tieteellisesti todistettavissa. Meidät on liotettu niin kovissa kemikaaleissa jo vuosikymmenien ajan ja siihen päälle vielä sosiaalinen ohjelmointi (median aivopesu). Lue tueksi vaikka tämä Iltasanomien artikkeli, jossa evoluutiopsykologi kertoo miehen ja naisen hormonaalisista muutoksista viimeisen puolivuosisadan aikana. Yllättävän hyvä juttu valtamedian julkaisuksi.

Eli meillä on ajauduttu jonkinlaiseen outoon tilanteeseen, jossa sukupuolten väliset eroavaisuudet ovat väljähtymässä ja olemme sukupuoleltamme jotain outoja sekasikiöitä.

Miehet ja naiset tarvitsevat vastakappaleen toimiakseen parisuhteessa. Ei mitään samat hormonitasot omaavaa kaveria, jonka kanssa piereskellään college-housuissa sohvalla ja palvotaan saatanaa joka vitun päivä.

Vittu, kun tuo tourette ei tahdo pysyä kurissa. Pahoittelut. Yritetääs jatkaa:

Vinkki: koitapa huviksesi tutustua siihen, millaista elämä oli ennen vanhaan – vaikkapa yli 50 vuotta sitten. Saatat alkaa ymmärtää, mitä mies ja nainen haluavat kumppaniltaan syvällä sisimmässään. Puhu isovanhempiesi kanssa (jos heillä aivot sen jatkuvan pullanmässäämisen jälkeen vielä toimii), lue vanhoja kirjoja, tutki miten vanhemmissa kulttuureissa toimitaan ja eletään.

4. MGTOW lietsoo naisvihaa? Ei hyvä. Älä lähde siihen mukaan..

Jos MGTOW on feminismiä tai suorastaan naisia vihaava liike, eihän se voi olla millään tavalla hyvä asia. Vihaa ei voi voittaa vihalla.

Ymmärrätkö?

Vaikka se sinisellä siilitukalla varustettu radikaalifeministi huutaisi 10 cm päässä naamastasi jotain ”patriarkaatti alas!” tai Treffimaisterin kestosuosikki ”toksinen maskuliinisuus on paskaa!” -henkisiä iskulauseitaan, et voi alkaa väittelemään hänen kanssaan logiikalla ja järjellä.

Et voi ”voittaa” häntä. Sinun pitää vain ymmärtää häntä.

Hänen lapsuudessaan ei todennäköisesti ole ollut henkisesti vahvaa isää läsnä. Siellä on ollut joku todella heikko mies tai kenties hänen elämässään ei ole ollut isää lainkaan. Nyt tuo krooninen vahvan miehen kaipuu oireilee tällaisena miesvihana (joka on ristiriitaista, kyllä).

Eli älä lähde tunteidesi riepoteltavana vihaamaan naisia ja mukaan tuohon kinasteluun. Pysy tyynenä äläkä lähde riitoihin, joita et voi voittaa. Ole joka tilanteessa se ”isompi” mies äläkä vajoa sen kiukuttelevan naislapsen tasolle.

Tai mikäli et ole menestynyt Tinderissä, naiset eivät noteeraa sinua yöelämässä, tai mikäli olet tullut petetyksi/jätetyksi naisten toimesta – mikä tahansa negatiivinen kokemuksesi onkaan heidän kanssaan – älä silti alistu vihaamaan kaikkia naisia.

Ole vahva ja omilla jaloillasi seisova mies ja YMMÄRRÄ naisia ja heidän tarpeitaan. Lisää tästä seuraavassa:

5. MGTOW-oppien soveltaminen omaan parisuhteeseen?

MGTOW-keskusteluissa usein keskitytään naisten ”petolliseen” luonteeseen, jossa, nainen on vain rahan perään tai pettää miestä heti, jos isompistatuksinen ja -kyrpäinen alfaäijä hänet ottaa.

Minkäs teet, jos niin tapahtuu?

Jotkut miehet pettää ja jättää, jotkut naiset pettää ja jättää. Sille ei voi mitään, jos parisuhde ei kestä.

Vaikka rakkaudessa voi periaatteessa vain hävitä, pitää silti uskaltaa rakastaa. Ilman tätä riskinottoa, sinusta tulee vain sieluton, kyyninen ja yksinäinen vanha mies.

Ylipäätään elämässä voi vain hävitä, jos ei ymmärrä, että a) kukaan/mikään ei ole sinulle mitään velkaa, b) vain muutos on varmaa c) mitään et voi pitää itsestäänselvyytenä – varsinkaan rakkauden ja parisuhteen kestävyyttä johonkin hamaan loppuun asti.

Mutta, heikon miehen rakkautta nainen ei halua ottaa vastaan.

Eli sinun pitää olla henkisesti vahvassa kunnossa. Sinun pitää miehenä ottaa täysi vastuu elämässäsi (jos aiot selviytyä tästä elämästä jotakuinkin emotionaalisesti ehjänä).

Vastuu mistä? No, kaikesta.

Parisuhteista kun tässä puhutaan, niin ota vastuu omasta tunne-elämästäsi. Sitä ei saa ulkoistaa naiselle ja naisen käsiin. Onnellisuutesi ei saa olla täysin riippuvainen naisesta ja parisuhteesta. Sinun pitää olla tarpeeksi vahva, että suhtaudut naiseen ja rakkauteen siten, että se on vain itseäsi täydentävä asia. Pitää olla sen verran MGTOW, että olet koko ajan menossa omaan suuntaasi, vaikka otat siihen vierellesi naisenkin. Sinulla pitää olla ohjakset käsissäsi ja ”viedä” parisuhdetta ja omaa elämääsi.

Jos annat naisen olla ohjaksissa ja olet vain perässäraahattava mieslapsi, niin… ongelmiahan siitä syntyy. Naista ei ole luontaisesti ja biologisesti ottaen luotu olemaan johdossa ja vastuussa. Mieti nyt. Tutti suussa istut pulkassa, kun nainen yrittää vetää sinua perässään tehden kaikki tärkeät päätökset. Täysin luonnotonta.

Nykymiehen tehtävä on koko ajan olla fyysisesti ja henkisesti niin hyvässä kunnossa, että hän ei ajaudu naisen tossun alle ja tämän ”raahattavaksi”. Jos nainen aistii, että olet heikko ja pelkäät menettäväsi naisen, on hän mielessään jo jättänyt sinut. Hänen pitää pystyä kunnioittamaan sinua, jotta suhde kestää.

Yhteenveto

MGTOW-liikkeessä on kenties jotain hyvää, mutta paljon myös huonoa.

Treffimaisterin loppuvinkit sinulle, mies:

Älä koskaan lähde lampaana mihinkään ryhmittymään, jolla on jokin yhteinen ”vihollinen” – tässä MGTOW-tapauksessa se on usein siis feminismi ja naiset.

Älä siis vihaa naisia vaikka olisit kokenut epäonnistumisia deittailun ja parisuhteiden kimurantissa maailmassa. Muista, että vihaa ei voi voittaa vihalla.

Ei aurinkokaan vittuile kuulle vaan ne pyörivät rinkiä sulassa sovussa, vaikka ovatkin erilaisia. Älä siis suutu naisille siitä millaisia he luonnostaan ovat vaan ole mieluummin naisymmärtäjä. Ensialkuun lue ainakin mitä nainen haluaa -artikkelimme, niin pääset tässä ymmärryksessä hyvään alkuun.

Mitä mieltä MGTOW:sta? Kirjoita kommentti.

3 KOMMENTIT

  1. Selvästi naisen kirjoittamaa tekstiä. Ei naisia tarvitse vihata, mutta niistä voi sanoutua irti suojellakseen itseään. Käydä treffeillä maksamatta mitään. Harrastaa seksiä ilman sitoumuksia. Vaihtaa kumppaneita kuin sukkia. Tälläisia naisia sanottaisiin voimaantuneiksi, kun kyseessä on mies häntä sanotaan naisvihaajaksi. Miehet oppii huonoista kokemuksista, ei me olla tyhmiä. Älkää te naiset katkeroituko siitä.

    • Valitettavasti olen havainnut että olen heikko mies. Jään ilman seksiä koko elämän ajaksi ja täysin yksin. Ilmeisesti olen tullut maailmaan vain tajuamaan että minun ei pidäkään olla olemassa koska olen niin paska.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here