Ghosting, eli tilanne kun nainen tai mies ei vastaa viesteihin (treffien jälkeen)

ghosting - mies ei vastaa viesteihinSuomenkieleen ilmestyy aina vähän väliä uusia sanoja. Jos et tiedä mitä tarkoittaa ghosting, se oikeastaan tuli tuossa otsikossa.

Tyypillinen tilanne on tämä:

Mies ja nainen käyvät treffeillä (ehkä useammillakin), jonka jälkeen toinen osapuoli on kiinnostunut ja toinen ei.

Kiinnostunut osapuoli lähettää viestin toiselle, mutta deitti ei vastaa viesteihin enää laisinkaan, eli ghostaa.

Tai ehkä ei olla käytykään vielä treffeillä, mutta kiinnostavalta vaikuttanut Tinder mätchi ei enää vastaakaan, eli ghostaa.

Ghosting kuvaa nykymaailman nopeatempoisuutta ja helppoutta. Kun sen uuden deitin bongaaminen alunperinkin oli helppoa suoraan älypuhelimen ruudulta, on myös jättäminen helppoa.

Minkälaista psykologiaa on tällaisen käytöksen taustalla? Otimme tämän jutun kirjoittamisen avuksi PsychologyTodayn artikkelin, josta selvisi mielenkiintoista asiaa:

Tästä on oikeasti kyse kun nainen tai mies ei vastaa viesteihin

Kun nainen tai mies ei vastaa viesteihin, on siinä taustalla pohjimmiltaan se, että tämä henkilö ei halua kohdata vaikeita keskusteluja, riitaa tai loukata toisen tunteita.

Uhria tämä tuskin lohduttaa, sillä hän on nimenomaan loukkaantunut.

Mutta, asiaa ei kannata ottaa liian henkilökohtaisesti. Ehkä tällä toisella henkilöllä on vielä entinen parisuhde käsittelemättä, tai ehkä siellä on jotain muuta hänen elämässään tapahtuvaa, joka sai hänet laittamaan jarruja päälle?

PsychologyTodayn artikkelissa haastatellut ghostaajat kertoivat seuraavaa:

En oikeastaan ymmärtänyt itsekään tunteitani sillä hetkellä, joten päätin vain lopettaa kommunikaation sen sijaan, että olisin yrittänyt selittää asiaa..

”Tapasin ghostata kun luulin sen olleen vain yhden yön juttu. Tai pelästyin luulleeni löytäneeni sen oikean, tai ehkä se oli jokin pelkoreaktio aiemmasta parisuhteesta..”

”Ehkä se tekee nettideittailusta niin kiehtovaa, kun voi vain lakata viestittelemästä. Koska yhteisiä ystäviä ei ollut, oli helppoa vain lopettaa viesteily.”

Ja otetaan nyt ihan suoraan esille se, että ehkä hän ei vain tuntenut samoin sinua kohtaan. Asia voi olla sekoitus molempia – kemiat eivät hänen kohdaltaan kolahtaneet tarpeeksi ja ehkä hänellä itsellään on jotain muuta meneillään omassa elämässään, kun ei saanut edes sanotuksi, ettei kiinnosta.

Entä mitä sanoivat ghostauksen uhrit. Saatat tunnistaa näistä samoja ajatuksia:

”Tunsin itseni idiootiksi ja loukatuksi. Kun oli hieno henkinen yhteys uuden ystävän kanssa, ja sitten et kuulekaan hänestä enää mitään? Olin pettynyt. Kenenkään ei pitäisi tulla kohdelluksi noin..”

”Tuntui kuin iskulta mahaan kun mies ei vastaa viesteihin. Välinpitämättömyys oli halventavaa. Päätöksen tekemättömyys oli suututtavaa. Itsetunto otti osumaa, mutta eteenpäin oli mentävä.”

”Ghostaus on yksi julmimmista kidutusmenetelmistä mitä deittailu tarjoaa”

Yhteenveto

Koska ghostatuksi tuleminen voi aiheuttaa isojakin kolauksia itsetuntoon, on uhrin, eli jätetyksi tulleen tärkeää sisäistää tämä:

Kun deitti ei vastaa viesteihin, siinä ei ole kyse uhrin huonoudesta, vaan koko tilanne kertoo enemmänkin siitä ghostaajan kykenemättömyydestä hoitaa hommaa ihan lyhyellä ”kiitos, mutta ei kiitos” -henkisellä viestillä.

Kuten todettua, kaikki on niin helppoa kun kommunikaatiot ja kumppanin iskemiset tapahtuu nykyään siitä ruudulta. Joiltain ihmisiltä saattaa kadota empatiakyky kokonaan eikä siellä osata ajatella, miten ghostaus saattaa loukata toista.

Nyt on vain aika unohtaa tämä tapaus ja nousta takaisin deittailuhevosen selkään. Lue seuraavaksi: TOP 12 suosituimmat deittisivustot, niin tapaat itsesi arvoista seuraa. Tai lue suuri Tinder-tietopakettimme!

Tai lue esimerkiksi nämä 13 merkkiä, josta tietää onko mies/nainen kiinnostunut sinusta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here