Nettideittailu haltuun – 7 kohdan selkeä opas nettideiteillä menestymiseen

NettideittailuNettideittailu alkaa olemaan jo suositumpaa kuin perinteisin menetelmin kumppanin löytäminen.

Netissä kumppanin hakeminenhan oli 5 vuotta sitten vielä ”säälittävien luuserien” puuhaa.

Mutta ei enää.

Teini-ikäiset, nuoret aikuiset, keski-ikäiset ja jopa eläkeläiset deittailevat netissä. Eli ei ole enää mitään tekosyitä miksi se ei sopisi myös sinulle.

Treffimaisteri teki selkeän ja käytännönläheisen oppaan siihen, miten saamme sinusta parhaan mahdollisen irti ja löydät sitä kaipaamaasi seuraa (erityisesti kohdassa 3 todella mielenkiintoisia vinkkejä!)

Teos on jaettu seuraaviin 7 kohtaan:

 1. Deittipalstan valinta
 2. Deittiprofiilin täyttäminen
 3. Profiilikuvan merkitys nettideittailussa?
 4. Aloitusviesti ihastukselle
 5. Treffien sopiminen
 6. Epäonnistuminen
 7. Nettideittailun vaarat

 

1. Deittipalstan valinta avain onnistuneeseen nettideittailuun

Ensin kysy itseltäsi millaista seuraa etsit:

 • kumppania tositarkoituksella
 • seksiseuraa
 • jotain muuta, mitä?

Lisäksi ikäsi vaikuttaa siihen missä saat parhaat mahdollisuudet menestyä. Jos olet jo keski-iän ylittänyt, tsekkaa oppaamme onnistuneiden 50+ treffien järjestämiseen.

Suoraviivaisempaan seuranhakuun ja etenkin nuorille sopii Tinder. Seuranhaku perustuu lähinnä ulkonäköön.

Jos olet yli 25-vuotias sinkku, joka etsit seuraa tositarkoituksella, suosittelemme erityisesti näitä kahta:

 • E-kontakti – tasokas ja turvallinen koko kansan deittipalvelu (jos löytyy kiinnostava kumppaniehdokas, jolle haluat lähettää viestin, voit vastan silloin suorittaa jäsenmaksun)
 • Happypancake.fi – täysin ilmainen deittisivusto!

Näissä palveluissa on runsaasti sinkkuja (molemmilla sivustoilla n. 300 000 vierailua kuukaudessa!). Molemmissa myös ylläpito toimii, jolloin palvelu pysyy siistinä ja nettideittailu on turvallista.

2. Deittiprofiilin täyttäminen

Kirjoitimme aiemmin oppaan treffi-ilmoituksen ja deittiprofiilin tekemiseen, joka kannattaa katsastaa.

Lyhyesti sanottuna, kannattaa laittaa profiiliin tekstiä sekä kuva itsestään. Moni jää nettitreffipalveluissa sinne taustalle pälyilemään meininkiä, laittamatta itseään likoon.

Kuvittele tilanne, jossa itse olet laittanut kuvan ja avautunut profiiliin ja sitten sinua lähestyy henkilö, jolla on tyhjä ja kuvaton profiili. Moni ei viitsi edes vastata tyhjäprofiilisen henkilön yhteydenottoon, joten ajattele tilannetta sen toisen ihmisen kannalta!

”Jos haluu saada on pakko antaa” – MC Nikke T

Profiilissa ei ole tarkoitus avautua kaikesta, vaan laittaa pääpiirteittäin asioita sinusta ja mielenkiinnon kohteistasi. Ei ole tarkoitus, että listaat mitä omistat ja kuinka mahtava olet, vaan se jo kertoo sinusta paljon, jos kerrot esimerkiksi mistä olet kiinnostunut ja mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa. Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita tai intohimoisia jotain asiaa kohtaan, ovat myös toisten silmissä mielenkiintoisia!

Esimerkiksi ”tykkään matkustella kaupunkikohteisiin ja en laittaisi pahakseni, mikäli myös sinä olisit kiinnostunut reissaamisesta silloin tällöin!”

3. Profiilikuvan merkitys menestykseen nettideittailussa?

Nyt tulee mielenkiintoista dataa, ota tukeva ote kahvikupistasi.

Profiilkuvalla ja kuvilla on suuri merkitys onnistuneessa nettideittailussa. Tässä amerikkalaisen deittipalvelun, eHarmonyn julkaisemaa tutkimusdataa tiivistettynä:

Selvisi, että kuvalliset profiilit saavat 9 kertaa todennäköisemmin yhteydenottoja tai vastauksia yhteydenottoihin.

Myös profiilissa olevien lukumäärä vaikutti jonkin verran. Yksikin on jo hyvä alku, mutta 5 kuvaa profiilissasi parantaa todennäköisyyksiä kommunikaation määrään entisestään. Tällöin kuvia voi olla erilaisista aktiviteeteista tai tilanteista (emme siis välttämättä suosittele samaa kylpyhuone-selfietä hieman eri huulien asennolla).

Entä millainen kuva toimii?

Selvisi, että luonnollinen kuva, esimerkiksi patikointireissusta, josta näkyy koko vartalo ja iloinen naama, toimii parhaiten. Pari syytä:

 • tästä näkee ihmisen ruumiinrakenteen
 • näkee, että ihminen on aktiivinen ja kiinnostunut esim. patikoinnista

Miesten ja naisten välisten kuvien ”toimivuudessa” on havaittu eroavaisuuksia. Erään tutkimuksen mukaan (mainittu samaisessa eHarmonyn artikkelissa), naiset pitävät miehestä, joka ei hymyile kuvassa, mutta näyttää hieman ylpeyttä. Eli neutraalinaamainen ja hyväryhtinen mies vetää naisia puoleensa!

Naisten kohdalla homma meni toisinpäin. Eli iloinen nainen, joka ei näytä liikaa ”ylpeyttä” vetää parhaiten miehiä puoleensa.

Syyt ovat varsin biologisia. Mies kokee naisen ylpeyden liian maskuliinisena kun taas iloisuus ja tietty heikkous ja epävarmuus feminiinisenä.

4. Aloitusviesti ja netissä ”iskeminen”

Kannattaa suhtautua netissä iskemiseen kuin tosielämässäkin. Tämä vinkki erityisesti siis miehille. Tuskin menisit daamin luokse kadulla tai kuntosalilla, sanoisit ”moi” ja jäisit siihen eteen tuijottamaan. Eli panosta aloitusviestiin.

Koska moni ”huono” nettideittailija lähettää massaviestejä monelle eri käyttäjälle, voit sinä erottautua näin:

Lue tarkkaan sen ihastuksesi profiili ja ota sieltä jokin häntä (ja sinua) kiinnostava aihe esiin. Kehu vaikka jotain hänen reissukuvaansa tai aktiviteettikuvaansa ja kysy jotain tähän liittyvää.

Älä kirjoita liian syvällisiä heti ensimmäiseen viestiin. Muista se vertauskuva tosielämään. Ethän lähtisi avautumaan sille tuntemattomalle ihmiselle siellä kadulla. Eli aloita small talkilla ja keveillä aiheilla.

Keskustelu kannattaa pitää kohtalaisen ”pinnallisena”, mutta toki positiivisena ja reippaana. Tarkoittaen, että et ala tunnustamaan rakkauttasi ihmiselle, jota et ole vielä edes tavannut. Tai suunnittelemaan parisuhteita sun muuta. Pyri tapaamaan ensimmäiset treffit kohtalaisen pian, mikäli teillä synkkaa!

5. Treffeille!

Netissä sovitut treffit kannattaa aina sopia julkiselle paikalle neutraaliin ympäristöön. Älä missään nimessä lähde suoraan tuntemattoman ihmisen asuntoon tai mökille.

Suhdetta ei kannata päästää liian syvälliseksi netissä, koska joskus voi käydä niin, että kemiat eivät kohtaa tosielämässä ollenkaan. Siinä on sitten hieman hölmö olo, kun netissä oli niin hempeää, mutta paikan päällä jutusta ei tulekaan mitään.

Eli treffit voi sopia melko pikaisen nettideittailun jälkeen. Kannattaa suhtautua asiaan kepeästi. Käyt vain esimerkiksi tunnin verran istumassa kahvilassa ja tutustumassa uuteen ihmiseen. Ei se sen kummempaa ole.

6. Epäonnistuneet treffit?

Joskus nettideittailu on raakaa peliä ja vaatii pitkäjänteistä yrittämistä – epäonnistumisista huolimatta.

Etkö enää kuule deittikumppanista treffien jälkeen mitään? Tätä kutsutaan termillä ghostaaminen. Eli kun lähetät viestin, eikä sieltä kuulu enää mitään. Ei kannata ottaa tätä liian raskaasti. Ärsyttävää käytöstähän tuo on, mutta nettideittailun yleistyttyä ja ihmissuhteiden nykyaikaisesta, suorastaan kertakäyttöisestä luonteesta johtuen, toinen on helppo myös hylätä jättämättä vastaamatta mitään.

Eli älä lannistu pakeista, vaan jatka nettideittailua ja uusiin ihmisiin tutustumista. Ei kannata myöskään kyynistyä liikaa. Sen edellisen deitin häviäminen kuin ilmavaiva Saharaan ei ole sen seuraavan juttukumppanisi syy, joten älä anna tämän näkyä asenteessasi.

Positiivisella asenteella eteenpäin kohti uusia treffejä. Ja taas uusia.. Joskus saattaa epätoivo iskeä, mutta hei, onhan räppäri Cheekkikin ollut sinkku jo vuosikausia, vaikka on varmasti Suomen halutuimpia sinkkuja.

Kun löydät sen oikean, tulet ihmettelemään, että miten tämän miehen tai naisen kanssa oleminen onkin näin helppoa yhtäkkiä? Se vain vaatii sen yhden täysosuman.

7. Nettideittailun vaarat?

Saatat olla nähnyt silloin tällöin uutisissa juttua hyväuskoisista ihmisistä, jotka ovat lähettäneet netti-ihastukselleen tuhansia – jopa satoja tuhansia euroja.

Netissä vaanii kaikenlaista huijaria, joten koskaan, missään tilanteessa sinun ei tarvitse siirtää rahaa kellekään. Jos sinua lähestytään englanniksi, on suuri mahdollisuus, että kyseessä on huijari. Ei toki aina! Asuuhan Suomessakin paljon ulkomaalaisia. Mutta perus maalaisjärjellä pärjää.

Erityisesti vanhempi kansa, joka ei ole kasvanut internetin parissa, on huijarien kohderyhmää. Joten sinä keski-iän ylittänyt, hälytyskellojen pitäisi aina soida (edes vaimeasti), mikäli sinua lähestytään englanniksi netin deittipalveluissa.

Toinen vaara nettideittailussa voisi olla se, mikäli sovit treffit johonkin yksityisasuntoon tai mökkiin, etkä vielä edes tunne kunnolla tätä henkilöä. Tästä syystä, sovi treffit aina julkiselle paikalle!

Nettideittailu on turvallista ja hauskaa, kun käytät asiallisia treffipalstoja sekä et aivan koko sydäntäsi avaa näppäimistön välityksellä. Pidä tutustuminen yleisellä tasolla netissä ja sitten itse treffeillä tutustutaan ja katsotaan toimiiko juttu oikeassa elämässä. Toisilla treffeillä ehkä syvennytään taas enemmän ja sitä rataa!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here