10 syytä bongata itselleen insinööri kumppaniksi!

Suomi on insinöörien luvattu maa..

Entä millaisia insinöörit ovat kumppaneina parisuhteessa?

Eivät ollenkaan hassumpia.. Amerikkalainen Lifehack.org teki taannoin listauksen insinööreistä kumppaneina ja Treffimaisteri väänsi sitä apuna käyttäen suomalaistetun version:

1. Järjestelmällinen

Tämä lienee itsestäänselvä ominaisuus inssille. Hän pitää asiat ja tavarat järjestyksessä, niin parisuhteessa kuin yhteisessä asunnossakin.

 

2. Ei turhaa draamaa

Parisuhteissa erilaiset konfliktit ovat väistämättömiä – ainakin suurimman osan kohdalla. Insinööri riitelee rationaalisesti ilman sen suurempaa draamaa. Eli mitään tunnepohjaista itkupotkuraivarointia on harvoin luvassa.

 

3. Hyvä ja yksityiskohtainen muisti (muistaa mieltymyksesi)

Insinöörikumppani muistaa yksityiskohdat hyvin. Tämä toimii parisuhteessa siten, että hän muistaa mistä ruoista tykkäät, mitä toivoit joululahjaksi silloin 3 kuukautta ennen joulua ja niin edelleen.

 

4. Selkeä kommunikoija

Suomalainen mies ei puhu paljon käy uskomus, mutta sen verta mitä insinööri puhuu, se on selkeää. Moni parisuhde kaatuu huonoon kommunikaatioon, mutta insinöörin kanssa juttu sujuu.

 

5. Pystyy sitoutumaan!

Jos sinusta tuntuu, että nykyajan deittailukulttuurissa harva kykenee sitoutumaan, insinöörit ovat toista maata:

Insinööri joutuu työssään sitoutumaan projektiin pidemmäksi aikaa. Siitä ei noin vain luikita pakoon, kun työprojekti kohtaa haasteita. Myös parisuhteessa insinööri ei pelaile pelejä vaan on kykenevä sitoutumaan pitkään suhteeseen!

 

6. Ei (välttämättä) mikään nörtti!

Tämän päivän insinöörit eivät ole mitään kellarissa kyyhöttäviä nörttejä paksuine silmälaseineen. Insinöörin pitää olla myös luova ja insinööreissä on paljon myös taiteilijahenkistä väkeä.

 

7. Tarkka rahankäyttäjä

”Mikä erottaa insinöörin ja diplomi-insinöörin? -Nokia.”

Oli insinöörillä työpaikka tai ei, hän on silti järkevä rahankäyttäjä. Rahankäyttötottumukset usein ajavat parisuhteita karille, mutta insinööri pitää talouden tarkasti hallinnassa (ehkä jopa Excel-taulukoita hyödyntäen).

PS. jos olet sinkku ja haluat bongata itsellesi insinöörin, kannattaa suosia ilmaisia deittisivustoja. Liity siis HappyPancakeen nyt (siellä on tuhottomasti sinkkuja – myös inssejä – ja liittyminen kestää alle minuutin!)

 

8. Ei juokse yöelämässä

Mitä eroa on insinöörillä ja kamelilla?

Kameli pystyy olemaan viikon juomatta.

Vaikka insinööreillä on tietynlainen maine alkoholinkäytöstään, insinööri silti ottaa mieluummin ”asennuskaljaa” korjatessaan autoa tai polkupyörää kuin lähtee yöelämään joka viikonloppu.

 

9. Korjaa mitä tahansa

Insinööreistä ollaan vähän kahta mieltä: joidenkin mielestä he eivät oikein hallitse käytännön hommia, kuten vanha vitsi kuuluu:

”Mitä eroa on esinahalla ja insinöörillä? Esinahka osaa väistyä pois tieltä kun ryhdytään hommiin.”

Mutta kyllä insinööri useimmiten osaa myös käytännönhommia. Jos vesiputki vuotaa tai ruohonleikkuri leipoo kiinni, insinööri yleensä saa ongelman ratkaistua!

 

10. Myöntää virheensä, mutta…

Jos parisuhteessa toinen ei koskaan myönnä virheitään, mitä siitäkin tulee..?

Insinööri joutuu työssään etenemään yrityksen ja erehdyksen kautta, virheistään oppien. Tämän hän osaa sovelaa myös rakkauselämään.

Mutta insinööri odottaa myös kanssaihmisiltään virheettömyyttä. Eräs tarina kertoo seuraavaa:

Mummo talsi lähikaupasta kotiinsa, kunnes näki nuoren miehen jäävän pahan näköisesti auton alle. Mummo kauhistelee ääneen ”taivas varjele, sehän on naapurin insinööri..” lähestyessään miestä..

..mies korisee maassa tuskissaan ja saa juuri ja juuri sanottua ja korjattua mummoa: ”DIPLOMI-insinööri…”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here