Deittisovellukset listattu – tässä 10 suosittua/hauskaa treffisovellusta

DeittisovelluksetTinder teki deittisovellukset suosituiksi ja mullisti siinä samalla nettiseuranhaun:

Yhtäkkiä netissä seuraa hakevat eivät enää olleetkaan luusereita, vaan nettideittailusta tuli ”coolia”.

Entä jos Tinder on jo niin sanotusti pelattu läpi, mitä muita vaihtoehtoja on?

Listasimme hauskimmat, mielenkiintoisimmat ja parhaat deittisovellukset. Joidenkin taustayrityksenä häärivät jo vuosia alalla olleet deittisivustot, osa on ihan varta vasten älypuhelinsovellukseksi kehitetty. Suurin osa löytyy sekä Androidille että Applelle.

Lopuksi hieman yleistä juttua ja realismia siitä, kuinka maamme pienuus vaikuttaa näissä pienemmissä sovelluksissa menestymiseen.

1. Tinder – ylivoimainen ykkönen

Tinder deittisovellusTinder, jos asia on vielä jollekin epäselvä, toimii siten, että saat paikkakunnaltasi kumppaniehdokkaita, jotka voit joko hylätä tai hyväksyä pyyhkäisemällä ruutua vasemmalle (et tykkää) tai oikealle (tykkäys).

Kun molemmat hyväksyvät, voi sivistynyt keskustelu alkaa.

Tinder jakaa tunteita puolesta ja vastaan. Tinder on monille se paras deittisovellus mitä internetillä on tarjota, mutta monelle se on liian pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen. Moni tuomitsee sen vain seksiseuran hakemiseen, mutta kyllä siellä on myös rakkaustarinoita syntynyt. Lue lisää: Tinder kokemuksia.

 

2. Bumble – maailman toiseksi suosituin deittisovellus – naisten ehdoilla

bumble deittisovellusTeknologiasivusto TechCrunch kertoi juuri Bumblen olleen menneen vuoden toiseksi suosituin deittisovellus.

Toimintaperiaate on kuta kuinkin sama kuin Tinderissä, eli pyyhitään joko ”hyväksyen” tai ”hyläten” partneriehdokkaita. Mikäli molemmat hyväksyvät, sen jälkeen naisen on tehtävä aloite 24 tunnin kuluessa. Mies ei aloitetta jutteluun voi tehdä, eli naiset ovat bosseja tässä treffisovelluksessa.

 

3. Happn – mielenkiintoinen ja erilainen

HappnOlet todennäköisesti nähnyt kaupungilla asioilla ollessasi mielenkiintoisia naisia tai miehiä. 95 % ihmisistä ei kuitenkaan uskalla lähestyä sitä tuntematonta ihastusta. Tähän arkielämän ongelmaan on keksitty Happn!

Se nimittäin listaa ne käyttäjät, joiden ohi (tai läheisyydestä) olet kulkenut. Voit katsoa heidän profiiliaan ja laittaa ”salaisen” tykkäyksen hänelle. Hän ei tykkäyksestä saa tietää, ellei hänkin tykkää sinusta. Mikäli siis molemmat tykkäävät, voitte alkaa keskustella.

Valitettavasti joudutaan laittamaan iso mutta tähän loppuun, koska olemmehan pienessä Suomessa:

Happn sopii Treffimaisterin perstuntumalla sanottuna vain isoihin kaupunkeihin, eli käytännössä Helsinkiin. Tietty, jos palvelu lyö läpi koko kansan keskuudessa kunnon ilmiöksi, on silloin pienemmissäkin kaupungeissa saada Happn:lla treffit aikaiseksi!

 

4. Happy Pancake – runsaasti käyttäjiä

happypancake deittisovellusHappypancake on yksi Suomen suosituimpia deittipalveluita. Heiltä löytyy deittisovellus ainakin Androidille, mutta sen saamien arvostelujen perusteella se on hieman buginen.

Parempi käyttäjäkokemus onnistuu ihan vain nettiselaimella menemällä Happypancake.fi:hin ja rekisteröitymällä sitä kautta.

Tämä palvelu on havaintojemme mukaan Tinderin, Suomi24 Treffien ja E-kontaktin jälkeen suurin treffipalvelu Suomessa, eli sinkkuja riittää!

 

5. Heya – suomalainen, ilmainen deittisovellus

Heya sovellusHeya on kotimaista tuotantoa ja tällä hetkellä täysin ilmainen appi. Jään murtaminen tapahtuu ”tykkäämällä” käyttäjiä, jotka saavat tästä heti ilmoituksen. Et joudu tindermäisesti heti päättämään kyllä/ei, vaan voit makustella käyttäjiä ennen kuin päätät joko tykätä takaisin (jolloin keskustelu voi alkaa) tai olla tykkäämättä.

Google-liikenteen mukaan käyttäjien määrät on kasvussa. Sovelluksessa on palautteiden mukaan ollut pientä viilaamista, mutta kyseessä onkin hieman pienemmällä rahalla operoiva suomalaisyritys. Kannattaa kokeilla!

 

6. Eliittikumppani – löydä eliittitason deitti

Eliittikumppani deittisovellusKyllä, nyt on mahdollista löytää oma villapuseroon kietoutunut purjehtija, myös älypuhelinsovelluksesta. Eliittikumppanin sujuvasti toimiva sovellus löytyy Androidille ja Applelle.

Soveltuu enemmänkin vanhemmille, yli 30-vuotiaille sinkuille. Palvelussa on paljon korkea koulutettuja sinkkuja sekä vanhempaa kansaa, yli 50-vuotiaita ja ihan reippaasti eläkeiänkin ylittäneitä miehiä ja naisia. Purjehtijavitsit sikseen, Eliittikumppani on ihan oikeasti toimiva palvelu edellä mainitulle kohderyhmälle.

Lue myös nämä 6 vinkkiä ja kokemuksia Eliittikumppanista.

 

7. OkCupid – ilmainen deittisovellus

okcupid deittisovellusOkCupid on kansainvälinen jätti, jossa on myös paljon suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on ilmainen, joten äkkiäkös tuon kokeilee ja katsoo tarjonnan läpi!

Lisämaksusta saat lisää ominaisuuksia, kuten anonyymin profiilien stalkkaamisen, näet ketkä ovat tykänneet kuvistasi ja saat haettua käyttäjiä tarkemmin.

 

8. Grindr – kaikkien deitti-apsien isä (vain homoseuraa)

grindr sovellusKun mies etsii miestä, on Grindr se suoraviivaisin tapa päästä takomaan lihaa.

Kyseessä on siis lähinnä seksiseuran etsimiseen soveltuva deittisovellus. Mielenkiintoista on se, että Grindr perustettiin jo vuonna 2009 ja enemmistölle, eli heteroille deittisovellukset tulivat tutuksi vasta Tinderin myötä, vuosia myöhemmin. Kyseessä on siis todellinen deittisovellusten esi-isä.

 

9. Tastebuds – musiikkidiggareille

tastebuds deittisovellusNyt mennään jo syvälle ”nicheihin”, eli tarkalle käyttäjäryhmälle tehtyyn sovellukseen. Valitettavasti Suomessa ei taida riittää volyymia tällaisen sovelluksen menestymiseen. Idea on kuitenkin tämä:

Valitset 3 suosikkiartistia/bändiä ja sen jälkeen sovellus etsii sinulle sopivaa seuraa! Vaikka ei rakkautta löytyisikään, ehkä löydät seuraa keikoille? Palvelun sloganikin kuuluu ”Music Chat and Dating”.

 

10. Once – vain yksi kumppaniehdotus per päivä!

once deittisovellusKun tämä nykymaailma on niin hektistä ja kertakäyttöviihdettä pyyhitään älypuhelimen ruudulla niin lujaa, että aivot eivät meinaa pysyä perässä, on Once -niminen appi piristävä uutuus:

Sen sijaan, että sormet puutuneena swaippailet ehdokkaita hylkyyn, Once suorastaan ”pakottaa” sinun katsomaan kumppaniehdokastasi hieman syvemmältä. Jos nykydeittailun pinnallisuus saa sinut voimaan pahoin, kokeile Oncea! Mutta jälleen: Suomessa käyttäjiä on vielä niukasti, mutta ehkä se yksi oikea riittää, kun siihen törmäät?

Loppuun vielä realismia

Loppuun pieni lannistus, mutta Suomessa kun ollaan, niin:

Yleensähän Suomen kokoisessa maassa suurin osa sinkuista kerääntyy isoimmille treffipalstoille, jossa myös mahdollisuudet oikeasti tavata joku, ovat suuremmat. Näissä pienemmissä treffisovelluksissa käyttäjiä on vähän ja ne vähäiset löytyvät todennäköisesti vain Helsingistä.

Mutta jääkäämme odottelemaan mitä vuosi 2017 tuo tullessaan – alkavatko suomalaiset sinkut kerääntymään vähemmän tunnettuihin sovelluksiin, jotka on jaettu mielenkiinnon kohteiden mukaan, vai mennäänkö edelleen näissä isoissa, joissa sinkkuvolyymia riittää?

Sillä välin: jos et halua maksaa palvelusta, suosittelemme katsomaan Happypancake.fi:n sinkkutarjontaa.

Lue myös:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here